Hirdetés
Medvehagymás krémmel töltött paradicsom - Egészségséf

Medvehagymás krémmel töltött paradicsom - Egészségséf

A töltött paradicsomnak is rengeteg elkészítési módját ismerjük. Már van nagyon finom fürtös paradicsom, és még van medvehagyma is. Érdemes ezt kihasználni. Ez a töltött paradicsom nyersen vagy sütve, előételként vagy köretnek is nagyon finom.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 6-8 közepes paradicsom, amit meg lehet tölteni
  • 1/2 csomag feta sajt
  • ½ csomag túró
  • tejföl
  • maréknyi medvehagyma aprítva
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva

Medvehagymás krémmel töltött paradicsom - Egészségséf

A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejét és kiszedjük a belsejét. A fetasajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt, hogy krémes legyen. Belekeverjük a medvehagymát, fokhagymát, borsot. Végül megtöltjük a paradicsomot.

Tipp! Keverhetünk bele reszelt sajtot is illetve a tetejét is megszórhatjuk vele és forró sütőben kb. 15 perc alatt meg is süthetjük. Ha ezt az ételt készítjük, akkor a paradicsom belsejéből készíthetünk paradicsom szósz.

Jó tudni! Feta helyett kecskesajtot is. A kecsketejből készült tejtermékek, de főleg a kecsketej, nagyon jó gyógymódja lehet az allergiának. A feta eleve sós, ezért nem szükséges sózni.

Még több ínycsiklandó recept ITT!

Tápérték (100 g)

 

Paradicsom

Túró

Tejföl 12, 5-os

Feta

Energia

18 kcal

143 kcal

132 kcal

264 kcal

Fejérje

0,8 g

16,2 g

3,0 g

14,2 g

Zsír

0,2 g

7 g

12,0 g

21,3 g

Szénhidrát

3,8 g

3,7 g

3,4 g

4,1 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend