Hirdetés
Medvehagymakrém pirítóssal - Egészségséf

Medvehagymakrém pirítóssal - Egészségséf

A medvehagymából is készíthető bármilyen krém, mártogatós. Használhatjuk nyersen, vagy kevés olajon megfonnyasztva. Önmagában is nagyon finom, de keverhetjük más krémekkel is. Pirítóssal kiváló uzsonna, vagy akár előétel is lehet vendégek várásakor.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma megmosva, aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • olíva olaj
  • só, bors
  • rozskenyér

Medvehagymakrém pirítóssal - Egészségséf

A medvehagymát a zúzott fokhagymát és kevés olíva olajat beleteszünk egy turmixba. Simára turmixszoljuk, ha szükséges, tehetünk hozzá még olajat. Amikor kivesszük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A rozskenyeret megpirítjuk, vékonyan megkenjük a krémmel.

Tipp! Ennek elég intenzív íze van. Ha valakinek sok, akkor érdemes paradicsomot apró kockákra vágni, mint ha buscettát készítenénk, és egy adaggal összekeverni, így tálalni.

Jó tudni! A medvehagyma az egyik legjobb vértisztító növényünk. Csökkenti a vérzsír, a koleszterin és a triglicerid szintet is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend