Medvehagymakrém pirítóssal - Egészségséf
A medvehagymából is készíthető bármilyen krém, mártogatós. Használhatjuk nyersen, vagy kevés olajon megfonnyasztva. Önmagában is nagyon finom, de keverhetjük más krémekkel is. Pirítóssal kiváló uzsonna, vagy akár előétel is lehet vendégek várásakor.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma megmosva, aprítva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- olíva olaj
- só, bors
- rozskenyér
A medvehagymát a zúzott fokhagymát és kevés olíva olajat beleteszünk egy turmixba. Simára turmixszoljuk, ha szükséges, tehetünk hozzá még olajat. Amikor kivesszük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A rozskenyeret megpirítjuk, vékonyan megkenjük a krémmel.
Tipp! Ennek elég intenzív íze van. Ha valakinek sok, akkor érdemes paradicsomot apró kockákra vágni, mint ha buscettát készítenénk, és egy adaggal összekeverni, így tálalni.
Jó tudni! A medvehagyma az egyik legjobb vértisztító növényünk. Csökkenti a vérzsír, a koleszterin és a triglicerid szintet is.