Hirdetés
Medvehagyma-krémleves - Egészségséfünk receptje

Medvehagyma-krémleves - Egészségséfünk receptje

Itt a medvehagyma szezonja, használjuk ki. Gyerekkoromban nem is beszéltünk medvehagymáról, nem is tudtuk, hogy a konyhában hogyan hasznosítható, pedig amellett, hogy nagyon egészséges, finom is. Felhasználási lehetőségeinek pedig csak a képzelet szab határt.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma aprítva
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva
  • 1 csokornyi medvehagyma megmosva, felaprítva
  • 2 közepes burgonya megtisztítva, felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • húsleves alap lé
  • só, bors

Medvehagyma-krémleves - Egészségséfünk receptje

A vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a póréhagymát és a medvehagymát. Kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük annyi alaplével, hogy 2 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Amikor puha már, botturmixszal összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Ha kell, tejjel hígíthatjuk még.

Tipp! Füstölt lazac csíkokkal, vagy parmezán chipsszel is kínálhatjuk. De akinek nincs kedve ezekkel bajlódni, adhat hozzá levesgyöngyöt is.

Jó tudni! Cukrot, lisztet, nem tartalmaz, a tejszín pedig 10 %-os, így diétázóknak is jó. Aki viszont még egészségesebbre szeretné, az a vaj helyett használjon olíva olajat, illetve burgonya helyett 1 szem csicsókát. Ha ez utóbbit is elhagynánk, 1 kanál étkezési keményítővel is besűríthetjük kicsit, ezt a tejszínnel kell akkor elkeverni.

Még több ízletes recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g):

 

Póréhagyma

Burgonya

Főzőtejszín 10 %-os

Vaj

Tyúkhúsleves

Energia

61 kcal

69 kcal

120 kcal

746 kcal

71 kcal

Fehérje

1,5 g

1,6 g

3,2 g

0,4 g

5,3 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

10 g

80 g

4,0 g

Szénhidrát

14,1 g

15,7 g

4,3 g

0,5 g

3,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend