Hirdetés
Lendüljön formába költséghatékonyan!

Lendüljön formába költséghatékonyan!

A helyes táplálkozás mellett a mozgás játssza a kulcsszerepet a betegségek megelőzésében. Nem kell erőn felül költekezni: adunk néhány pofonegyszerű tippet, amivel egyszerűen és költséghatékonyan formába lendülhet!

Hirdetés
Hirdetés

Egészségesen élni nem olcsó mulatság, hiszen a bio élelmiszerek, a minőségi alapanyagok, a színvonalas sporteszközök sokba kerülnek. Természetesen az sem mindegy, milyen környéken lakunk, hiszen mentális jólétünket nagyban befolyásolja, hova megyünk haza, és mit látunk, ha kinézünk az ablakon. Önáltatás lenne azonban csakis a körülményeinket okolni a panaszaink miatt, számtalan dolgot tehetünk magunkért, ami csak egy kis erőfeszítésbe kerül.

Senkinek sem árt!

A reggeli edzés – ahogyan nagyapáink is csinálták – könnyebbé teheti a nap hátralévő részét. Csupán 20 perccel kell előbb felkelni, elvégezni néhány gyakorlatot, ez beindítja az anyagcserénket, felfrissíti a testet, javítja a koncentrációs képességet, ráadásul este fáradtan nem kell az edzőterembe futnunk.

Lendüljön formába költséghatékonyan!

Az otthoni lustálkodás helyett igyekezzünk a természetbe. Testnek, léleknek segíthet már pusztán az is, ha sétálunk a közeli parkban, erdőben.

Akár jógázni is kimehetünk a szabadba. Ha nem tudja, hova érdemes egyetlen napra kirándulni, nézzen segítség után az interneten. A turautak.com oldalon például sok hasznos információt talál.

Használjuk ki a közösségi médiák előnyeit (pl. diétázó-, fogyókúrázó- vagy futóközösségek), a hasonló cipőben járó társak sokat segíthetnek tapasztalataikkal, tanácsaikkal.

Bringával a munkába

Autó helyett inkább gyalogoljunk, vagy még jobb, ha biciklire pattanunk. Rengeteg kalóriát égethetünk el: akik kerékpárral kezdenek munkába járni, az első évben több kilót is leadnak.

Heti három óra kerékpározás pedig felére is csökkentheti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. A kerékpározás virágkorát éli, nem csak egészséges, de trendi is bringával járni, a forgalmi dugóktól szenvedő, környezettudatos városiak körében egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés. A Magyar Kerékpárosklub számtalan kampányt szervez, ilyen a Bringázz a munkába/suliba! (BAM!), a Bringával Boltba, de ilyen volt a Critical Mass is. Kezdeményezéseikhez több mint 2000 vállalat és iskola csatlakozott már, a résztvevők száma egyre nő.

A budapesti Múzeum körúton felállított forgalomszámláló adatai szerint a kerékpáros forgalom évről évre nő. Míg 2011 nyári munkanapjain 1500-an kerekeztek arra, a tavalyi évben már közel 3000-en. Dormán Emese, a Magyar Kerék-páros-klub szóvivője elmondta, hogy az elmúlt években megkétszereződött a kerékpárutak száma Magyarországon, körülbelül 50 milliárd forintból épültek utak és bringás létesítmények.

Még több pénztárcakímélő életerő tipp a Patika Tükör áprilisi számában. Keresse a gyógyszertárakban!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend