Hirdetés
Kebab fokhagymás-joghurtos mártogatóssal - Egészségséf

Kebab fokhagymás-joghurtos mártogatóssal - Egészségséf

Végre itt a sütögetés ideje. Idén mi már kétszer is részesülhettünk ebben, ami egyrészről nagyon jó családi program, másrészről a grillen sült ételek kicsit füstös ízét semmi sem adja vissza. A pácolt húsok mellett kedvencem a kebab.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 10 perc + sütés

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 2 doboz joghurt
  • 2 + 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • ½ vöröshagyma aprítva
  • só, bors, majoranna, oregáno

Kebab fokhagymás-joghurtos mártogatóssal - Egészségséf

A darált húsokat összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, hagymákkal és a fűszerekkel. Kis kolbászkákat formázunk belőle és fa vagy fém nyársakra húzzuk. Ha ez nincs, akkor simán grilltálcán is süthetjük. Grilltálcára tesszük és gyakran forgatva szép pirosra sütjük. Közben a joghurtot kikeverjük a fokhagymával, ebbe mártogathatjuk.

Tipp! Ha fa nyárson sütjük, akkor a fát áztassuk előtte be. Mi nem szoktunk nyársat használni, hanem sima alumínium grilltálcát. Ezt érdemes előtte kicsit beolajozni.

Jó tudni! Sokan a kebabot bárányból készítik. Ennek elég intenzív íze van, amit nem mindenki szeret, így én sem. Ezért inkább kétféle húst keverünk hozzá. Szinte minden mediterrán konyhában megtalálható ez az étel más-más néven. Az eltérés a húsokban, illetve azok arányaiban is fellelhető. De amerre járunk, érdemes kipróbálni.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Marhacomb

Sertéscomb

Zsemlemorzsa

Tojás

Energia

153 kcal

245 kcal

344 kcal

143 kcal

Fehérje

21,5 g

17,4 g

10,2 g

12,6 g

Zsír

6,8 g

18,9 g

0,9 g

9,5 g

Szénhidrát

0 g

0 g

73,3 g

1,8 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend