Hirdetés
Hideg eperleves - Egészségséfünk receptje

Hideg eperleves - Egészségséfünk receptje

Itt az eperszezon. Érdemes kihasználni, hogy van végre eper, igazi, hazai ízes. Sokféle étel készíthető belőle a desszerttől, a salátán át a főételekig. Most nézzünk egy levest. Ez gyors, és nagyon finom is.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 8 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • méz ízlés szerint

Hideg eperleves - Egészségséfünk receptje

Az epret megmossuk, leszedjük a zöldjét. Félreteszünk kb. 10 szemet, amit negyedekbe vágunk. A többit betesszük a turmixba, és pépesítjük. Átöntjük egy üvegedénybe, vagy levesestálba, hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Ha nem volt elég édes az eper, vagy édesebbnek szeretjük, akkor adjunk hozzá mézet. Tálaláskor tegyünk bele az eperdarabokból.

Tipp! Ha vendégeknek készítjük, akkor tejszínhabot is tehetünk rá díszítésnek. A sűrűségét a tej-tejszín arányával tudjuk szabályozni, ki hogyan szereti. Esetleg fagyival is tálalhatjuk.

Jó tudni! A friss eper megőrzi minden tápértékét. Ha figyelni kell a kalóriákra, használjunk zsírszegény tejet és tejszínt, illetve nyírfacukrot. A tej és a tejszín természetesen növényi eredetűvel is helyettesíthető, akinek szükséges.

Még több tavaszi recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Eper

Nyírfacukor

Tejszín 30 %-os

Tejszín 10 %-os

Tej 1,5 %-os

Energia

32 kcal

240 kcal

302 kcal

120 kcal

44 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

2,6 g

3,2 g

3,0 g

Szénhidrát

7,6 g

99,8 g

30 g

10 g

1,5 g

Zsír

0,3 g

0 g

3 g

4,3 g

4,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend