Hirdetés
Eper sorbet - Egészségséfünk receptje

Eper sorbet - Egészségséfünk receptje

Igazi nyári hőség köszöntött ránk az elmúlt napokban. Hűsítsük magunkat ezzel a finom eper sorbet-val.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 20 perc+4-5 óra

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg eper

Eper sorbet - Egészségséfünk receptje

A cukorból és vízből főzzünk szirupot, majd hűtsük le. A megmosott, leszárazott epreket tegyük turmixba és pépesítsük. Utána keverjük a sziruphoz, tegyük fagyasztóba. Amikor elkezd kásásodni, akkor villával elkezdjük kevergetni, hogy kifehéredjen, minél több levegő menjen bele, majd visszatesszük a hűtőbe. Ezt megismételjük 2-3 alkalommal. Pohárban vagy üvegtálkában tálaljuk, mentalevéllel díszíthetjük.

Tipp! Mint minden sorbetre, erre is igaz, hogy ha tejszínt is keverünk hozzá, krémesebb, fagyisabb jellegű, állagú lesz.

Jó tudni! A cukrot le lehet cserélni nyírfacukorra, így cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják.

Tápérték (100 g)

 

Eper

Kristálycukor

Energia

32 kcal

390 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

Zsír

7,6 g

0 g

Szénhidrát

0,3 g

99,9 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend