Hirdetés
Eper csokiba mártva - Egészségséf

Eper csokiba mártva - Egészségséf

Az eperből legtöbbször krémeket, süteményeket készítünk desszertnek. A csokis eper az egyik legfinomabb édesség lehet, és, ha odafigyelünk, a csoki miatt nem is annyira egészségtelen, sőt.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő:  kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg nagyobb szemű eper
  • 10 dkg táblás csoki bevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Eper csokiba mártva - Egészségséf

Az epreket mossuk meg, tegyük félre száradni. A zöldjét ne szedjük le. Gőz felett a csokit apróra törve, hozzáadva az étolajat melegítsük össze. Az eprek alsó részét forgassuk meg benne, és tegyük félre egy sütőpapírra, amíg megdermed rajta a csokimáz.

Tipp! Az olajat nem muszáj beletenni. Ez a csokitól is függ, de ha van jó csokimáz receptünk, akkor azt is használhatjuk.

Jó tudni! Diabetikus csokoládét is használhatunk, így egészségesebb. Azonban ne tévesszen meg bennünket, hogy ezeknek a kalóriaértéke nem kevesebb.

Még több epres recept Egészségséfünktől:

Csirkés-epres saláta

Hideg eperleves

Tápérték (100 g)

 

Eper

Főzőcsokoládé

Energia

32 kcal

501 kcal

Fehérje

0,6 g

13 g

Szénhidrát

7,6 g

52 g

Zsír

0,3 g

30 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend