Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Lassan beköszönt a tavasz, lekerülnek a téli, vastag ruhák. itt az ideje, hogy formába hozzuk magunkat. Nem kell mást csinálnunk, mint kicsit többet mozogni, illetve az étkezésekre odafigyelni, több salátát enni. Legyen ez egy kedvcsináló.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • újhagyma ízlés szerint
  • 10 dkg feta sajt
  • ½  citrom leve
  • só, bors

Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Az avokádót kimagozzuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A koktélparadicsomokat szintén félbe vágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük), a kaliforniai paprikát és a fetát kockázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, összekeverjük, picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. 1 órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp! Ha vendégeket várunk, akkor az avokadó belsejét kanalazzuk ki, majd a salátát ebbe töltsük vissza.

Jó tudni! Az avokádó telített zsírsavakban gazdag. jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, nagyon jó antioxidáns.

Tápérték (100 g):

 

Avokádó

Paradicsom

Kaliforniai paprika

Feta

Energia

160 kcal

18 kcal

24 kcal

264 kcal

Fehérje

2,0 g

0,8 g

0,85 g

14,2 g

Zsír

14,6 g

0,2 g

0,2 g

21,3 g

Szénhidrát

8,5 g

3,8 g

4,6 g

4,1 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek