Hirdetés
Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Lassan beköszönt a tavasz, lekerülnek a téli, vastag ruhák. itt az ideje, hogy formába hozzuk magunkat. Nem kell mást csinálnunk, mint kicsit többet mozogni, illetve az étkezésekre odafigyelni, több salátát enni. Legyen ez egy kedvcsináló.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • újhagyma ízlés szerint
  • 10 dkg feta sajt
  • ½  citrom leve
  • só, bors

Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje

Az avokádót kimagozzuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A koktélparadicsomokat szintén félbe vágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük), a kaliforniai paprikát és a fetát kockázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, összekeverjük, picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. 1 órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp! Ha vendégeket várunk, akkor az avokadó belsejét kanalazzuk ki, majd a salátát ebbe töltsük vissza.

Jó tudni! Az avokádó telített zsírsavakban gazdag. jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, nagyon jó antioxidáns.

Tápérték (100 g):

 

Avokádó

Paradicsom

Kaliforniai paprika

Feta

Energia

160 kcal

18 kcal

24 kcal

264 kcal

Fehérje

2,0 g

0,8 g

0,85 g

14,2 g

Zsír

14,6 g

0,2 g

0,2 g

21,3 g

Szénhidrát

8,5 g

3,8 g

4,6 g

4,1 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend