Avokádó saláta - Egészségséfünk receptje
Lassan beköszönt a tavasz, lekerülnek a téli, vastag ruhák. itt az ideje, hogy formába hozzuk magunkat. Nem kell mást csinálnunk, mint kicsit többet mozogni, illetve az étkezésekre odafigyelni, több salátát enni. Legyen ez egy kedvcsináló.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 db avokádó
- 5 db koktélparadicsom
- 1 sárga kaliforniai paprika
- újhagyma ízlés szerint
- 10 dkg feta sajt
- ½ citrom leve
- só, bors
Az avokádót kimagozzuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A koktélparadicsomokat szintén félbe vágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük), a kaliforniai paprikát és a fetát kockázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, összekeverjük, picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. 1 órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp! Ha vendégeket várunk, akkor az avokadó belsejét kanalazzuk ki, majd a salátát ebbe töltsük vissza.
Jó tudni! Az avokádó telített zsírsavakban gazdag. jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, nagyon jó antioxidáns.
Tápérték (100 g):
|
Avokádó |
Paradicsom |
Kaliforniai paprika |
Feta |
Energia |
160 kcal |
18 kcal |
24 kcal |
264 kcal |
Fehérje |
2,0 g |
0,8 g |
0,85 g |
14,2 g |
Zsír |
14,6 g |
0,2 g |
0,2 g |
21,3 g |
Szénhidrát |
8,5 g |
3,8 g |
4,6 g |
4,1 g |