Táplálkozás
Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Ahogy az élet körforgása, vagy az évszakok váltakozása, úgy működik az emberi szervezet is: Időnként szüksége van a tápanyagok elraktározására ...

  • 2014.04.01 Mitől kézműves a kézműves élelmiszer?

    A múlt hónap végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető ...

  • 2014.03.31 Célkeresztben az anyagcsere

    A megfelelő táplálkozás és a rendszeres fizikai aktivitás a kiegyensúlyozott anyagcsere záloga.

  • 2014.03.31 Fontos zsírok

    A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint jó, ...

  • 2014.03.31 A cukortartalmú ételek szerepe a testtömeg-szabályozásban

    A cukrokat még manapság is sokan hibáztatják a testsúlyuk növekedéséért, illetve az elhízottságukért. Ennek egyik oka az a tévhit, hogy azok ...

  • 2014.03.27 Óvatosan a zsírokkal! - Téves a friss kutatás

    Nagy port kavart az a kutatási eredmény, ami a múlt héten látott napvilágot, és azt állítja, hogy a telített zsírok nem is olyan veszélyesek ...

  • 2014.03.25 A fagyasztott zöldség jobb, mint a friss?

    Két friss kutatás szerint a fagyasztott alapanyag éppolyan tápláló, mint a friss.

  • 2014.03.22 Mit együnk, ha csontritkulásban szenvedünk?

    A csontritkulás lassítása illetve megelőzése nagy mértékben befolyásolható a megfelelő, a csontépítésben fontos szerepet játszó tápanyagokat ...

  • 2014.03.21 Így étkezzen, ha magas a koleszterinszintje

    A magas koleszterinszint már egy jó ideje civilizációs betegségnek számít, köszönhetően a mozgásszegény életmódnak és a helytelen táplálkozásnak.

  • 2014.03.21 Így készül a virsli - Megrázó képsorok!

    A szilveszteri buli sztárja, a hot dogunk tölteléke, főzelékeink feltéte: a virsli. Készült egy kis video arról, hogy hogyan készül ez a húskészítmény.

  • 2014.03.19 A zsír nem káros! Megdőlt a több évtizedes elmélet

    A szívbetegségek és a telített zsírok között nem találtak összefüggést azok a brit kutatók, akik nagy számú korábbi tanulmány adatainak ...

  • 2014.03.16 Miért egészséges az avokádó?

    Az aztékokhoz kötődik az avokádó, melyet évezredek óta afrodiziákumként tisztelnek, leginkább sajátos (a heréhez hasonló) formája miatt.

  • 2014.03.13 5 étel, amit kerülj 65 év felett

    Az idősebb emberek jobban ki vannak téve az ételmérgezés veszélyének, mint a fiatalok. Ráadásul ebben a korban ez már olyan komplikációkhoz ...

  • 2014.03.10 Zeller - Konyhatündér és csodadoktor

    A zeller olyan, mint a népmesék harmadik és legkisebb fiúja, aki elmegy világot látni, bejárja a rengeteget, hogy aztán otthonra leljen..

  • 2014.03.08 Puffadás, evés után. Mi a hibás?

    Gyengíti az emésztést, ha vizet iszunk evés közben? Kutatók szerint igen! Elegendő folyadékot kell inni, de nem mindegy, hogy mikor!

  • 2014.03.06 Mi mindenre jó a medvehagyma?

    A hosszú téli hónapok után igazi felüdülést jelent, amikor a piacokon, bioboltokban megjelenik a medvehagyma élettel teli, harsány zöld levele.

  • 2014.03.05 Ég a gyomra? Van megoldás!

    A gyomorégés hátterében meglehetősen sok ok állhat, a rossz étkezési szokásoktól a stresszig változatos a skála. Dr. Mármarosi István, az ...