-
2015.05.12
A gyorséttermi ételek elpusztítják a ráktól óvó baktériumokat
A gyorséttermi ételeken alapuló egyhangú táplálkozás megöli az elhízás, a szívbetegségek, a cukorbaj és a rák ellen óvó bélbaktériumokat ...
-
2015.05.09
Ilyen a tökéletes reggeli!
Egy tökéletes reggeli már ébredés után energiával látja el a szervezetünket, finom és ízletes, teljes értékű gabonát, – ezáltal összetett ...
-
2015.05.07
A fruktóz miatt kívánjuk a kalóriadús ételeket
A gyümölcscukor, más néven fruktóz intenzív sóvárgást vált ki a magas kalóriatartalmú ételek irányába. Minél több fruktózzal édesített ...
-
2015.05.04
Gyógyuljon és fogyjon steviával
Inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén édesítés gyanánt gyakran nyúlnak steviához, és mivel szénhidrát és kalória tartalma nincs, így ...
-
2015.04.30
Korlátozhatják az energiaitalok fogyasztását
Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány - derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások ...
-
2015.04.22
Angyalbőrbe bújt farkas falatok
Rengeteg ételről nem is gondolnánk, hogy egyáltalán tartalmaz cukrot, nem beszélve arról, hogy valójában milyen sokat. Holott a strandszezon előtt ...
-
2015.04.07
A világ legveszélyesebb ételei, amiket te is megeszel!
A burgonya idegmérget tartalmaz, a növényi csírák óriási járványok kiindulópontjai, egyes tengeri halak fogyasztása nem ajánlott várandós ...
-
2015.04.01
Rákkeltő vegyianyagokkal szennyezett paprikát eszünk
A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle ...
-
2015.03.27
A bab mentheti meg a világot
Harminc klímabiztos babfajtát nemesítettek a franciaországi székhelyű, CGIAR nevű nemzetközi agrárkutatási szervezet kutatói. A növények jelenthetik ...
-
2015.03.25
Napi egy tál teljes értékű gabona életet menthet
Napi egy tál teljes értékű gabonaféle életet menthet a Harvard Egyetem nagy léptékű, hosszú távú kutatásának eredményei alapján.
-
2015.03.23
Tippek a reflux diétához
A gyomorégés mindenkinek ismerős, kellemetlen érzés, néhanapján a legedzettebb embereket sem kíméli. Ha rendszeresen jelentkezik ez a tünet, ...
-
2015.03.07
Nem árul több antibiotikumos csirkét a McDonald's - Legalábbis Amerikában
A McDonald's bejelentette, hogy az emberi fertőzések elleni küzdelemben létfontosságú anitibiotikumos kezelés nélkül felnevelt csirke és mesterséges ...
-
2015.03.05
Ennyi cukrot ajánlott fogyasztani
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és ...
-
2015.03.02
Nem veszi be a gyomra?
Fáj a hasa? Ég a gyomra? Görcsöl? Puffad? Székrekedéssel küzd? Az emésztési problémák mindenkinek okozhatnak kellemetlen pillanatokat, kortól ...
-
2015.02.27
Az adalékanyag, ami súlyos bélbetegséghez vezet
A feldolgozott élelmiszerekben használt mesterséges adalékanyagok növelhetik a gyulladásos bélbetegségek és az anyagcsere-rendellenességek kockázatát.
-
2015.02.20
Egyre egészségtelenebbül táplálkozunk
A szakértők szerint bár az emberek ma már több egészséges élelmiszert, köztük teljes értékű gabonát és halat esznek, a hizlaló, silány ...