2014. május 17.

Pálinkafesztivál

Helyszín: Budapest, Városháza park
Kezdési időpont: 10:00
Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

Május 15-től a Budapesti Pálinkafesztiválon a körtéből készült ételek és legfőképpen pálinkák kerülnek középpontba, hiszen 2014-ben a körte évét ünnepeljük a rendezvényen. Ez alkalomból idén is elkészült Magyarország pálinkafőzdéinek közös házasítása, azaz blendje, az Év Körtepálinkája. A fesztivál szervezői által meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából születtet meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást. A belépőjegy mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók.

2014-ben is a Budapesti Pálinkafesztivál pezsdíti fel a belvárost. Az eredeti helyszínére visszaköltöző rendezvény idén 9. alkalommal, minden eddiginél több, összesen huszonkilenc kiállítóval várja a pálinka szerelmeseit. A legnevesebb, mindenki által ismert főzdék mellett idén új kiállítókkal is megismerkedhet majd a nagyérdemű.

A rendezvényen résztvevő pálinkafőzdék kínálatából idén a különleges körtepárlatok emelkednek majd ki. A Tokaj - hegyaljai Likőr - és Pálinkamanufaktúra standjánál a Császári vilmoskörte, Lombfakasztó vadkörte, valamint a Napfogta Clapp viszi a prímet, míg a méltán népszerű Árpád pálinkák közül a dupla ágyas körte kerül terítékre.

A sorban állásokat elkerülve, a négynapos vendégbarát rendezvényen idén - a korábbi kuponos, majd kártyás fizetési rendszer helyett - készpénzzel fizethetnek majd a látogatók. A belépők ára továbbra is 2000 forint lesz, amely mellé két pálinkakupon is jár: az egyikkel az Év Körtepálinkájából, a másikkal pedig bármely főzde ajánlatából kóstolhatnak egy-egy kupicával a fesztiválozók.

A Városháza Parkba visszaköltöző fesztiválon a legjobb körte párlatok mellett a körtés ételeket és édességeket is érdemes lesz megkóstolni.

Programnaptár

vissza most
2014. május
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend