2014. február 13.

Budapesti Halfesztivál

Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Kezdési időpont: 09:00

Az I. Budapesti Halfesztivál sikerén felbuzdulva hosszabb időtartamban és nagyobb területen kerül megrendezésre a II. Budapesti Halfesztivál, melynek ezúttal a Palota negyed; azaz a Nemzeti Múzeum kert, a Múzeum utca, a Bródy Sándor utca és a Pollák Mihály tér ad otthont.


2014. február 13-án, azaz a néphagyományhoz híven a hamvazószerdát követő torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2014. február 16-áig várja látogatóit.


A II. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek. A különböző tájegységekről származó ételeket és nedűket régiók szerint elhelyezve találják meg a látogatók.


A nagy érdeklődésre való tekintettel a II. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé teszik, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek.


A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az angol fish & chipsig.


A vendég országok ételei mellett az II. Budapesti Halfesztiválon a kárász is figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival.


Torkos csütörtök, Valentin napi hallakoma, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel és színvonalas programok várnak minden kedves látogatót!


A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnének a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 4 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.


Részletek a rendezvény Facebook oldalán.

Budapest Boat Show

Helyszín: Budapest, Hungexpo
Kezdési időpont: 09:00

A Budapest Boat Show Kelet-Közép-Európa legjelentősebb hajókiállítása, Magyarország legnagyobb "szárazföldi kikötője".


Egy hely, ahol a hajózási szezon kezdete előtt találkoznak a vízi élet szerelmesei. Egy hely, ahol akár meg is tapinthatók a legnagyobb hazai szenzációnak számító hajók, amelyek itthoni vagy külföldi versenyeken már bizonyítottak. Egy hely, ahol a vízisportban élen járó személyiségek, olimpikonok, földkerülők és áthajózók mind megfordulnak. Egy hely, ahol a legtöbb vízi újdonság megismerhető, megnézhető, megszagolható, megfogható, körbejárható, megvitatható, kipróbálható. Egy hely, ahol minden négyzetméter tele van élménnyel és látvánnyal.


Jegyek


Belépődíj: 1500-2500 Ft.

Programnaptár

vissza most előre
2014. február
H K Sz Cs P Sz V
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
12
Pirula Trend