2013. augusztus 31.

BringaMánia Fesztivál

Helyszín: Gyöngyös (Mátrafüred)
Kezdési időpont: 09:00

Az első BringaMánia Fesztiválon együtt pöröghetnek az amatőr és profi, országúti, cross, triál és BMX bringások. Augusztus 31. és szeptember 1. között hét bringás esemény mutatkozik be a sástói Adrenalin Parkban.


A McDonald's BringaMánia program eddigi legnagyobb gurítására készül. 3 év, 22 esemény, több mint 47.000 résztvevő után augusztus végén az eddigi legtöbb bringást egyszerre megmozgató 2 napos, több szakágat magába foglaló sportfesztiválra kerül sor.


A már hagyományossá vált Mátra Maraton mellett az ország legnagyobb bringás eseményén országos premierre is készülnek, itt mutatkozik be hazánkban először az XCC (rövid pályás olimpiai cross) versenyszám. A résztvevők kétszer is csúcsra törnek a hétvégén. A Mátra Maraton és a Kékesi Csúcstámadás résztvevői is feltekernek az ország legmagasabb pontjára. A nyárzáró eseményen a kerekezők mellett a túrázókra is gondoltak a szervezők. A mátrai természetjáró túrákon idén gyalogosan is részt lehet venni - a résztvevőket erdész szakértők és lovasok is elkísérik.


A McDonald's BringaMánia Fesztivál kikapcsolódást jelent az egész családnak. A látványos bemutatók, túrák, gyermekversenyek mellett a rendezvények otthont adó kalandparkban az egész család jól érezheti magát.


Program:


2013. augusztus 31., szombat:


- Kékesi Csúcstámadás (országúti verseny)


- XCC Magyar Nagydíj (rövid pályás olimpiai cross verseny)


- Gyermekverseny


- Természetjáró Túra és Séta


- Kerékpáros konferencia - illetékes szervezetek, hatóságok, minisztériumok, és bringás szervezetek részvételével.


2013. szeptember 1., vasárnap:


- Mátra Maraton


-Dual Trial Mátra Kupa


- BMX bemutatók


Részletek a fesztivál honlapján.

Kaposvári Állattenyésztési Napok

Helyszín: Kaposvári Egyetem
Kezdési időpont: 09:00

A Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítása kezdődik pénteken Kaposváron. A szakma képviselőit és a közönséget egyaránt színes programokkal várják a háromnapos rendezvénynek immár hetedik alkalommal otthont adó Kaposvári Egyetemen.


A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében csaknem 150 kiállító mutatkozik be a Kaposvári Állattenyésztési Napokon, amelynek érdekessége, hogy az idén már csütörtökön - a nulladik napon - is várják a szakembereket egy sertésfórumra, amit egy országos rendezvénysorozat utolsó állomásaként a somogyi megyeszékhelyen tartanak meg.


A tájékoztatás alapján a rendezvényt pénteken a tervek szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg, majd egy takarmányozási nemzetközi szimpóziummal, gépesítési konferenciával, tenyészállat-bemutatókkal folytatódnak a szakmai programok.


Szombaton a fajtabemutatók és a lótenyésztési és lovas konferencia mellett a vadgazdálkodási és gasztronómiai programoké lesz a főszerep. Az elejtett vadnak tiszteletet adó Hubertus misét vadételfőző bajnokság, trófea- és solymászbemutató, természetfotó kiállítás követi.


A közönségprogramok sorában lesznek továbbá lovas programok, kézművesvásár, pónilovaglás, patkolókovács bemutató és kisállatsimogató. Az egészséges életmódot népszerűsítő Magyar Ízek utcája ezúttal is minden bizonnyal sok érdeklődőt vonz, csakúgy mint a rendezvény vasárnapi zárónapján a kicsik és nagyok körében egyaránt kedvelt malacfogó verseny.


Részletek a rendezvény honlapján.

Programnaptár

vissza most előre
2013. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend