2013. augusztus 12.

Zempléni Fesztivál

Helyszín: Zempléni települések
Kezdési időpont: 19:00

Sokszínű program, változatos helyszínek, egyedi hangulat. Komolyzenei koncertek, irodalmi, színházi, táncos estek, kirándulások, jazz programok, kiállítások.


A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális-turisztikai-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.


Az 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta - a "tradíció és megújulás" jegyében - az Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.


A Fesztiválszövetség 2009-ben lezajlott, a magyarországi fesztiválokat értékelő eljárásában "Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál" kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.


A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.


A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.


Az események változatossága biztosítja, hogy különböző érdeklődésű baráti társaságok, családok minden tagja megtalálja itt a számára érdekes programokat. A közös kirándulások, zenehallgatás, borozások, jó vacsorák alatt pedig új ismeretségek, barátságok születnek, nagyon sokan visszatérő vendégei a fesztiválnak.


A KulturForum Europa a régió bekapcsolását a kulturális és turisztikai élet vérkeringésébe, a rendezvény iránti töretlen érdeklődés fenntartását ismerte el azzal, hogy 2006-ban - Magyarországon másodikként - kitüntette a Zempléni Fesztivált.


A Zempléni Fesztivál sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak, önkormányzatok összefogásának köszönhető.


Részletek a fesztivál honlapján.

Programnaptár

vissza most előre
2013. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend