2013. augusztus 11.

Sziget Fesztivál

Helyszín: Budapest, Hajógyári-sziget
Kezdési időpont: 09:00

Koncepcionális, formai és tartalmi újítások sorát hozza az idei Sziget augusztus 5-12. között. Megalakul a Sziget Fesztiválköztársaság, tovább szépül a rendezvény és új programelemek is gazdagítják a felhozatalt.


Az idei Sziget, ha úgy tetszik, még egy lapáttal rátesz az "élményfesztivál" koncepcióra. Ennek egyik leglátványosabb eleme lesz a Szigeten - most először - az ún. End Show. Az End Show - mint nevéből is látszik - a Sziget egyhetes élményhömölyére a fesztivál utolsó estéjén teszi fel a koronát. Vasárnap tehát a Nagyszínpad előtt, főműsoridőben egy rendkívül látványos vetítéssel, tűzijáték-, fény- és lézer show-val búcsúzik az idei Sziget. A pirotechnikai és fényeffekteket gazdagon felhasználó záróbuli zenei kíséretére a szervezők a világ első számú DJ-jét, David Guettát kérték fel, aki élőben szolgáltatja majd a zenei aláfestést.


A Kelet-Európa Vurstli idén is a már megszokott játékossággal fogadja az emigrálni vágyókat. Az idei tematika a 60-as, 70-es évek hippi korszaka. A hozzá tartozó mozgalmak béke és szabadság vágyát finoman "elv"-társítják a Sziget Fesztiválköztársaság filozófiájával. Hosszú haj, csőfarmer, peace & love! A Kelet-Európa Vurstli ruhagyárában elkészíthetjük a saját szabadságunkat szimbolizáló fesztiválkösztümünket is.


Ami a zenekarokat illeti, az idei Sziget nagyszínpados kínálatában lép fel a nemrég újra aktivizálódott spanyol Ska-P, amely már többször is játszott a Hajógyári-szigeten, 2005-ben például gólyalábakon és Bush-álarcokban. Szintén visszatér a brit Skunk Anansie, amely énekesnője, Skin vezetésével 2011-ben adott emlékezetes koncertet a Szigeten. Dizzee Rascal, a népszerű brit rapper, a grime-mozgalom talán legfontosabb képviselője ugyancsak fellép a fesztiválon, akárcsak az Editors, a posztpunk mozgalom egyik legkarakteresebb zenekara, valamint a szintén brit énekes-slágergyáros, Alex Clare, valamint az elektronikus, metál és rockzenei elemekkel kísért hardcore zenét játszó Enter Shikari, továbbá a legendás britpop-formáció, a Blur vagy a német Die Arzte.


Az A38 színpadon ad koncertet az idei Szigeten az észak-londoni énekes-gitáros-dalszerző, Michael Kiwanuka, és jön a punk-rock zenekarok és zenészek tucatját inspiráló Los Angeles-i Bad Religion is, amely tavaly adta ki tizenhatodik albumát. Fellép az A38 sátorban a lassú tempójú, hűvös és melodramatikus alternatív popszámokat író francia előadó, Woodkid, a svéd indie rock formáció, a Peter Bjorn & John, Katy B brit énekesnő, dalszerző, a dubstep kultúra egyik fontos képviselője, Netsky belga drum'n'bass előadó, a pszichedelikus rock albumával tavaly az egész világot elbűvölő ausztrál Tame Impala.


Részletes program a fesztivál honlapján.


Jegyeárak


Mínusz 1. napi jegy - augusztus 5. - Cipő Emlék Nap
Elővételben augusztus 4-én éjfélig: 4 900 Ft
Augusztus 5-én és a helyszínen: 5 900 Ft


0. napi jegy - augusztus 6. - Quimby és Muzsikás nap
Elővételben augusztus 5-én éjfélig: 6 990 Ft
Augusztus 6-án és a helyszínen: 7 990 Ft
0. napi jegy + "Quimby" könyv 1000 Ft-ért az első 5000 online jegyet vásárló vendégnek: 7 990 Ft


Napijegy: 14 000 Ft
Hazamenős bérlet: 58 000 Ft
Ottalvós bérlet: 66 000 Ft


Sziget - Budapest Citypass
Érvényes 2013. augusztus 1. (csütörtök) 00.00-augusztus 13. (kedd) 24.00-ig, ára: 8 700.- HUF
48 órás Citypass: érvényes a kiváltás napjától másnap 24.00-ig, ára: 2 700.- HUF
Karaván kemping jegy: 38 000 Ft
VIP Kemping jegy: 38 000 Ft

Csángó Fesztivál

Helyszín: Jászberény
Kezdési időpont: 10:00

Közel 50 program, 700 közreműködő, 20 zenekar, 10 helyi együttes és 20 hagyományőrző csapat várja augusztus elején Jászberényben az érdeklődőket. A gazdag hazai kínálatot panamai, indonéz, török, lengyel és grúz együttes vendégjátéka színesíti. A rendezvény egyik kiemelkedő eseménye a 25 éves Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje (Lélekképek, augusztus 8., 20 óra).


A Csángó Fesztivál főszereplői a moldvai, gyimesi csángók, akik a következő falvakból jönnek el hozzánk.
Moldvai csángók: Somoska, Klézse, Lészped, Bogdánfalva, Szerbek, Trunk
Gyimesi csángók: Gyimesbükk, a gyimesi hagyományőrző zenészek, Gyimesfelsőlok, Csinád.


Erdélyi, felvidéki, magyarországi hagyományőrzők autentikus táncait, énekeit pedig a következő falvak hagyományőrzőitől láthatjuk, hallhatjuk: Méra, Györgyfalva, Balázstelke, Magyarsülye, Szépkenyerűszentmárton, Magyarpalatka, Szásznagyvesszős, Nyárádselye, Magyarborzás, Ördöngősfüzes, Mezőkölpény, Nagyecsed, Magyarbőd, Magyarországi Román Táncegyüttes.


Az 5 napos rendezvényen többek közt fellép a Köztársaság Bandája, BaHorKa énekegyüttes, a Zagyva Banda és a BeshOdrom, itt lesznek a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő kategória győztesei mellett további résztvevő együttesek, szólisták, zenekarok és természetesen a rendezvény főszervezője, a Jászság Népi Együttes is. A gyerek- és családi programok mellett pálinka- és bormustra, folklórműsorok, szentmise, éjszakai koncertek és gasztronómiai különlegességek, táncházak, tűzijáték, továbbá számos érdekes program várja a látogatókat.


A rendezvény érdekessége, hogy augusztus 10-én, szombaton délelőtt itt rendezik meg a 7. Magyar-Magyar konferenciát, melynek témája a székely magyarság múltja, jelene, és jövőbeni kérdései a Kárpát-medencében.


Jegyek: 800-4000 Ft.


Részletes program a fesztivál honlapján.

Zempléni Fesztivál

Helyszín: Zempléni települések
Kezdési időpont: 10:00

Sokszínű program, változatos helyszínek, egyedi hangulat. Komolyzenei koncertek, irodalmi, színházi, táncos estek, kirándulások, jazz programok, kiállítások.


A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális-turisztikai-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.


Az 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta - a "tradíció és megújulás" jegyében - az Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.


A Fesztiválszövetség 2009-ben lezajlott, a magyarországi fesztiválokat értékelő eljárásában "Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál" kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.


A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.


A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.


Az események változatossága biztosítja, hogy különböző érdeklődésű baráti társaságok, családok minden tagja megtalálja itt a számára érdekes programokat. A közös kirándulások, zenehallgatás, borozások, jó vacsorák alatt pedig új ismeretségek, barátságok születnek, nagyon sokan visszatérő vendégei a fesztiválnak.


A KulturForum Europa a régió bekapcsolását a kulturális és turisztikai élet vérkeringésébe, a rendezvény iránti töretlen érdeklődés fenntartását ismerte el azzal, hogy 2006-ban - Magyarországon másodikként - kitüntette a Zempléni Fesztivált.


A Zempléni Fesztivál sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak, önkormányzatok összefogásának köszönhető.


Részletek a fesztivál honlapján.

Horgász és Halas Gasztronómiai Napok

Helyszín: Szarvas, Kákafoki Holtág, Erzsébet-liget
Kezdési időpont: 10:00

A halas gasztronómia, illetve a halételek szerelmesei mindhárom napon csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából. A magyar konyha ízvilága mellett mód lesz megízlelni a határainkon túli vendégek által készített finomságokat is. Halászlé, harcsás-rétes, lecsós harcsa, harcsás lapcsánka, halburger, sült hal és még sorolhatnánk.


Természetesen nem csak kóstolni, hanem bemutatkozni, versenyezni is lehet. Várják mindazokat is, akik szabad tűzön, szabadtéren egy látványos gasztronómiai show és díjátadó gála keretében összemérik felkészültségüket más versenyzőkkel. Itt nem hagyományos főzőversenyről van szó, hanem egy merőben új és látványos bemutatkozásról, hiszen itt már a verseny közben kattognak a fényképezőgépek, forog a kamera, rögzülnek az események. A verseny végeztével összeül a zsűri és a média stábja, közösen előkészítenek egy értékelő videó anyagot a verseny fontos pillanataiból. Ezt az esti díjátadó gálán mutatják be a versenyzőknek és a közönségnek egy óriás kivetítőn, kiemelve egy-egy étel készítésének módját, a csapatok megjelenését és minden más fontos dolgot, amely a végső döntés meghozatalát alátámasztja.


Szórakoztató, zenés, táncos programokból sem lesz hiány. A helyi fellépők bemutatkozása, valamint az országos sikerű előadók mellett immár külföldi sztárcsapat is gondoskodik a szórakoztatásról. A zenei műfajok sokfélesége által biztosított a sokféle korosztály igényeinek kielégítése is. Lesz itt tangóharmonika, tárogató, folklór, népzene, de lesz pop, rock is.


Táncház, könnyűzenei koncertek, Vigadó - párhuzamosan több helyszínen.


A gyermekesek, családosok számára is kitűnő választás lehet, hiszen sok-sok programmal készülnek számukra. A kiállítók bemutatkozásai és gyermekfoglalkoztató eseményei színesítik a napokat.


A rendezvényen nemcsak szórakozásra lesz lehetőség, hanem tanulásra, vizsgára is. A helyszínen elsajátítható lesz a kisszerszámos, emelőhálós halász elméleti és gyakorlati tudása.


A fesztivál programja ingyenes


A főzőversenyek regisztrációja 5000.-/ fő/kategória
A horgászverseny - gyerekek és nők kivételével: 1000.-/ fő


A Viziszínház előadásaira - az Indul a Bakterház és a Ghymes koncertre kell jegyet venni, vagy ott a helyszínen, vagy online rendelni a www.viziszinhaz.hu oldalon.


Részletek a fesztivál honlapján.

Strand Fesztivál

Helyszín: Eger, Termálfürdő
Kezdési időpont: 11:30

Idén 2013. augusztus 10. és 11. között ismét jön a minden évben megrendezésre kerülő Strand Fesztivál. Könnyűzenei fellépők, szórakoztató programok, vetélkedők, egész napos buli jellemzi a strand ünnepét. Egerbe látogat Feke Pál, Tóth Gabi, Bereczki Zoli és Király Viktor is, akik fergeteges hangulatot ígérnek, és az is kiderül, ki lesz a strand szépe idén!


Program:


Szombat:
12:00: Barátok közt, élőben a Berényi Kft.
14:00: Feke Pál
14.30: Strand szépe verseny
16:00: Tóth Gabi


Vasárnap:
11:30: Extázis
12:00: Cserpes Laura
14:00: Bereczki Zoli
16:00: Király Viktor
Gyerekszépségverseny.


Mindkét nap: Vetélkedők (Sör-virsli verseny, vizespóló verseny, lángosevő verseny, bikinis szépségverseny, élőő csocsó, vízifoci.


A strandbelépő tartalmazza a programokon való részvételt.

Programnaptár

vissza most előre
2013. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend