2013. július 27.

Kékszalag Nagydíj és Fesztivál

Helyszín: Balatonfüred, Siófok, Keszthely
Kezdési időpont: 08:00

A 45. Kékszalag 2013. július 25-én, csütörtökön rajtol a Balaton fodros vizén! A Kékszalag Nagydíj és Fesztivál nemzetközi távolsági vitorlás verseny Európa legrégebbi és leghosszabb távú (kb. 200 km) tókerülő versenye. A múltja ma már vitorlástörténelem, mely 1934-ben gyökeredzik.

Az ezt megelőző napon, 2013. július 24-én lesz megrendezve a hagyományosan a Kékszalaghoz kapcsolódó Kékpántlika Ifjúsági Verseny.

A Kékszalag versenyét kísérő programokkal lesz gazdagítva, melyek között kulturális programok, koncertek és kiállítások teszik teljesebbé az élményt.

A Kékszalag Fesztiválban részt vesz Balatonfüred, Siófok és Keszthely városa is.


Részletek a Kékszalag honlapján.

Balatoni Nyári Halfesztivál

Helyszín: Balatonboglár, Parti sétány
Kezdési időpont: 10:00

A Budapesti Halfesztivál sikerén felbuzdulva, szeretnék a szervezők országszerte népszerűsíteni a halfogyasztást, melyre Budapesten is nyitottak voltak a látogatók.


A februári nagy érdeklődésre való tekintettel a nyáron több Balatonparti városban rendezik meg a Halfesztivál nyári, vízparti változatát.


A rendezvényről bővebben a a fesztivál Facebook oldalán tájékozódhat.

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Helyszín: Veszprém
Kezdési időpont: 10:00

Igazi kuriózum a Veszprémi Utcazene Fesztivál, elvégre bárki lehet fellépő, aki nem fél hangszerrel közönség elé állni, megmérettetni tudását és az ide érkező nemzetközi sztárok igen szép sorával együtt egy eszméletlen hangulatos fesztiváltérré varázsolni a várost.


Ennek köszönhetően a különböző zenei stílusok kavalkádja - etno, jazz, blues, rock - garantált, így mindenki megtalálja a számára kedves hangzást.


A programok ingyenesek!


Részletek a fesztivál honlapján.

Művészetek Völgye

Helyszín: Kapolcs, Taliándörögd, Monostorapáti, Vigántpetend, Pula
Kezdési időpont: 10:00

Egy ősi településen, Márta István zseniális ötletéből nőtt ki a mára kultusz eseménnyé érett rendezvény, a kapolcsi Művészetek Völgye. Az pedig nem véletlen, hogy e Veszprém közeli település lett a bölcsője a hazai művészeti fesztiválok egyik legkülönlegesebbikének és legnépszerűbbikének.


A programokat Kapolcson és három másik településen rendezik. Kapolcs lesz a fesztiválfalu, emellett Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend is kapcsolódik rendezvényekkel a Művészetek Völgyéhez.


A falusi porták udvaraiban idén is elsősorban családi programokat tartanak, jelen lesz Palya Bea, Földes László Hobó, emellett lesz dzsessz és irodalmi udvar is.


Belépő árak


A háromnapos bérlet ára 7200 Ft (elővételben: 6700 Ft.)


Napijegy: 3200 Ft (elővételben: 2700 Ft.)


Esti jegy (21 órától): 1400 Ft.


Részletek a fesztivál honlapján.

Buborék Fesztivál

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér
Kezdési időpont: 14:00

Az idei nyár egyik legstílusosabb fesztiváljának ad otthont Budapest közkedvelt belvárosi helyszíne, az Erzsébet tér július 25-28. között, ahol a buborékos italok mellett igényes zenékből sem lesz hiány.


Az immár második alkalommal megrendezendő Origo Buborék Fesztiválon a champagne-ok, pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók kora délutántól éjjelig a négy nap során. Esténként nyolc órától a Strongbow Buborék Színpadon indulnak a zenei programok.


Csütörtökön a Belmondo nyitja a fesztivált, pénteken Hódosi Enikő (Neo) új projektje, az idén Fonogram-díjat nyert Manoya következik, szombaton pedig igazi bulihangulatra számíthat a közönség a fesztiválokról ismerős RHCP tribute zenekar, a Good Time Boys jóvoltából. Az utolsó este is igazi zenei csemegének ígérkezik, ekkor lép színpadra az utóbbi évek egyik legizgalmasabb hazai formációja, az Elefánt, akinek nemrég jelent meg új, Vérkeringő című albuma. A pezsgőkínálat tökéletes kísérői lehetnek ezek a néha melankolikus, de mégis dinamikus, nagyon impulzív dalok, akárcsak az előző esték könnyed, vidám funkys-rockos világa.


A koncertek után, pénteken és szombaton a Compact Disco DJ-tagja, Lotfi Begi pörget különleges zenéket éjszakába nyúlóan, s mivel a Magyar Nagydíj is ezen a hétvégén zajlik, LED-falon követhetjük a futamokat délutánonként.


A rendezvényre ingyenes a belépés, így azoknak, akik Budapesten töltik a hónap utolsó hétvégéjét, nem érdemes kihagyniuk ezt a kulináris-kulturális ínyenckedést a belváros közepén!


Részletek a fesztivál Facebook oldalán.


A kóstolópohár 500 Ft.

Büki Gyógy-Bornapok Gasztrofesztivál

Helyszín: Bük-fürdő, a Gyógyfürdő előtti parkolók
Kezdési időpont: 16:00

Július 24-27. között immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a büki Gyógy-Bor Napok bor, gasztro és zenei fesztivál.


Szerdán, 24-én Borvacsorán és borkóstolón vehetnek részt az érdeklődök, ahol a Pannon Cigányzenekar és a Répcementi Férfikar szolgáltatja a talpalávalót.


Az igazi pörgés csütörtökön kezdődik, érkezik a 30 éves jubileumát ünneplő Ghymes, valamint a Vivat Bacchus, a gyermekszínpadon pedig a Mesebolt Bábszínház, a Holló együttes és Szépe Bence műsorát nézhetik végig. Ezen a napon kerül sor Bartók Zoltán és Csepregi Tibor Gasztro portrék című könyvének bemutatójára is.


Pénteken igazi stílus kavalkádban gyönyörködhet a közönség, a Koprive Tamburazenekar, Pál István Szalonna és bandája, a Barabonto és a Firkin jóvoltából. A legkisebbeket a Palinta Társulat szórakoztatja 3 órás interaktív gyermekműsorával, valamint elindul a Szamóca Színház Mesevonata is. A gasztro barátok számára pedig a Répce Hotel főszakácsának ételbemutatójával kedveskednek a szervezők.


A szombat a nagyszínpadon a retro jegyében zajlik, az Iron Cats igazi rockabilly showt prezentál, Ed Philips és a Memphis Patrol pedig Elvis Presley szellemét idézi meg egy fergeteges rock'n roll produkcióval. És aki még ezek után is bírja szuflával, az a Mokka együttes utcabálján táncolhat az elmúlt évtizedek népszerű slágerjaira.
A gyerkőcök szórakoztatásáról e napon a Kereplő Színház, a Zabszalma együttes és Nevesincs Kapitány interaktív kalózpartija gondoskodik, a Gasztro udvarban pedig Nika Róbert büki gasztro barát főző bemutatóját tekinthetik meg.


Mindhárom nap játszóház, kézműves foglalkozás, népi fajátékok, ugrálóvár és történelmi bemutatópark is várja a látogatókat.


A belépés ingyenes!


Részletek a fesztivál honlapján.

Programnaptár

vissza most előre
2013. július
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend