2013. július 13.

Paloznaki Jógahétvége

Helyszín: Paloznak
Kezdési időpont: 10:00

A jóga tudományába és az indiai kultúrába nyerhetnek betekintést azok, aki részt vesznek az V. Paloznaki Jógahétvégén július 12. és 14 között.


A jóga szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ily módon segít a jóga megoldani, leküzdeni a mindennapos próbatételeket, gondokat - tájékoztatta az MTI-t Nagy Julianna Pushkar jógaoktató, főszervező.


A Jóga a mindennapi életben elnevezésű rendszer célja a testi, szellemi, társadalmi és lelki egészség. A rendszert világszerte oktatják jógaközpontokban, iskolákban, egészségügyi és rehabilitációs intézményekben. Gyakorlatai minden korosztály számára alkalmasak, a rendszeresen sportoló és a sporthoz nem szokott embereknek egyaránt - magyarázta a főszervező. Hozzátette: ebből a tudásból szerezhetnek tapasztalatokat és kaphatnak ízelítőt azok, akik részt vesznek a Paloznaki Jógahétvégén.


Az esemény a faluházban veszi kezdetét, ahol a megnyitó után kiállítások nyílnak, fél tízkor esti meditáció kezdődik a Kálvária feletti dombon. Másnap negyed héttől különböző korúaknak és felkészültségűeknek lesz jógagyakorlás a templomkertben, a faluház nagytermében, a Vendégház udvarban és a Major udvarban.


A záró napon reggeltől ismét lehetőség lesz jógagyakorlásra, a Major udvarban indiai éneket és táncot tanítanak, szó lesz a védikus építkezésről, a jóga eredetéről, valamint klasszikus indiai táncbemutató.


Egész hétvégén filmvetítéseket rendeznek a Tájház udvaron, lehetőség lesz különféle masszázsokra is.


A rendezvényeken való részvétel ingyenes.

Programnaptár

vissza most előre
2013. július
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend