2013. június 14.

Magyar Nemzeti Parkok Hete

Helyszín: Országszerte
Kezdési időpont: 10:00

Fedezze fel Magyarország természeti kincseit! Idén immár hetedik alkalommal kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényre. Június 10-16. között valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok, különleges előadások várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben.


A programokról részletesebben a rendezvény honlapján tájékozódhat.

Budavári Sörfesztivál

Helyszín: Budai vár
Kezdési időpont: 12:00

A Budavári Sörfesztivál 2013-ban már nem várat minket, tikkadt rajongókat a nyár végéig, és kedvenc - ami bizony közel 200 féle hazai és külföldi sört és sörkülönlegességet, na meg kiadós mennyiségű sörkorcsolyát jelent.

Egy hamisítatlan, tradicionális hangulatú sörfesztivál, és egy igazi zenei fesztivál, a Budavári Sörfesztivál vár minket 2011-óta a Budai Várnegyed tökéletesen autentikus körítésével, ahol társunk a közel százféle hazai és külföldi sör és remek fesztiválhangulat lesz.

Három helyszínen, az Oroszlános udvaron, a Hunyadi udvaron és a Savoyai teraszon várnak minket a sörfőzdék csaposai, hogy minden ízében kiélvezzük a nyár egyik első hétvégéjét, és a sör megunhatatlan zamatát!


JEGYÁRAK


Napijegy: 1999 Ft (tartalmazza az első korsó sör árát, míg 18 éven aluli vendégeink számára egy üveg üdítőitalét)

4 napos bérlet: 5999 Ft (naponta egy pohár sör, 18 éven aluliak számára egy üveg üdítőital elfogyasztására jogosít)

Bónusz Brigád bérlet: 2690 Ft (Az 55%-os sörgazdag kedvezmény 2013. május 13-tól korlátozott ideig érvényes)

Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában. Internetes jegyrendelés: www.tex.hu

A belépés 6 éven aluli gyermekek számára, kizárólag szülői felügyelettel, ingyenes.


A programokról bővebben a rendezvény honlapján tájékozódhatsz.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Helyszín: Békéscsaba
Kezdési időpont: 15:00

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.


A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.


A 4 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.


A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, amelynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig.


Idén a hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is. Emellett a fesztivál vendége Csehország, amely csaknem 50 féle sörrel mutatja be országa sörkultúráját.


Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei.


Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A vasárnapi napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főző versenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.


A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra. Az idei év nagy várakozása az Ákos koncert.


A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre idén második alkalommal a Békés Megye Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók Békéscsaba és Békés megye jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.


Jegyár: 1000 Ft.


A programokról bővebben a rendezvény honlapján tájékozódhat.

Deja Vu fesztivál

Helyszín: Szeged, Postás sporttelep
Kezdési időpont: 16:00

Június 13-14-15-ét érdemes előre beírni a naptárba, hiszen a Deja Vu fesztivál egy kis nosztalgiát varázsol a hétköznapokba, és Szegedre hozza az egykori házibulik nagy kedvenceit a Modern Talkingos Thomas Anderstől a legendás Alphaville-ig.


Ehhez azonban egy új helyszínt is fel kell jegyezni, hiszen az előzetes érdeklődés azt mutatja, az Etelka sori Sportpálya kicsinek bizonyul a rendezvény megszervezéséhez. A fesztiválszervezők úgy döntöttek, a Postás Sportpályáraköltöztetik a bulit, amely nagyobb (2,5 hektár) és kényelmesebb területen, könnyű megközelíthetőséggel fogadja a nagyérdeműt.


A Dorozsmai út 18. szám alatt található helyszín ideális körülményeket biztosít a zavartalan szórakozáshoz, kijutni pedig rendkívül egyszerű: elég felszállni a 36, 36Y, 75, 79, 90H-s buszok valamelyikére vagy a 3F-es villamosra.Aki az érkezést egy kis városnézéssel kötné össze, az válassza a Szegedi Városnéző Kisvonatot, mely 17 órátólhajnali 2-ig folyamatosan közlekedik a Széchenyi térről a rendezvény bejáratáig és vissza, ráadásul a fesztivállátogatóknak jegyük felmutatásával ingyenes!


Fellépők:


Június 13. (csütörtök): Alphaville, Balázs Fecó - Charlie - Somló Tamás, Bebe (Back II Black), Stone, Abrakazabra, Dj Edgar


Június 14. (péntek): Thomas Anders & Modern Talking Band, Első Emelet, Sipos F. Tamás, Zoltán Erika, Bon-Bon, Pumpkins, Dj Edgar


Június 15. (szombat): Culture Beat, Gigi D'Agostino, Kozmix, Hip Hop Boyz, Animal Cannibals, Kefir (V-Tech), UFO, Dj Edgar


Jegyárak:


Napijegy elővételben (június 10-ig): 3490 Ft


Napijegy elővételben, Délmagyarország Hűségkártyával: 2900 Ft


Napijegy a helyszínen: 4490 Ft

Gere Jazz Fesztivál

Helyszín: Villány
Kezdési időpont: 18:00

Bor-, Jazz-, Gasztronómia a legjavából! Szeretettel invitáljuk a jazz zene, az igényes gasztronómia és a kiváló borok kedvelőt Villányba 2013. június 14-15-én megrendezésre kerülő exkluzív rendezvényünkre.


A GERE Pincészet minden évben különös figyelmet szentel ennek a különleges hangulatú bor-, gasztronómia- és jazz ünnepnek. 2013-ban immár 2+1 napos eseményre ismét a jazz zene, az igényes gasztronómia és a kiváló borok kedvelőit várjuk Villányba.


A hazai jazz meghatározó szereplői egy sajátos hangulatú kétnapos eseményen bizonyítják be, hogy egy varázslatos borvidéki környezetben a jazz zene, a bor-, és a gasztronómia szentháromsága milyen új dimenziókat tud megnyitni a közönség számára.


Részletek a rendezvény honlapján.

A Kerület Napja

Helyszín: Budapest, Millenáris Szabadtéri Színpad
Kezdési időpont: 19:00

A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját június 14-én és 15-én tartják a Millenárison.


Ismét népszerű előadók vállaltak fellépést a kerület legnagyobb ünnepén. Eljön Halász Judit, Szikora Róbert és az R-GO együttes, Molnár Ferenc Caramel, Tolvai Renáta, valamint a legutóbbi Megasztár fiatal énekeseinek: Nagy Kristófnak, Szakos Andreának és Talán Attilának a dalait élvezheti a közönség.


A koncerteken kívül szombaton reggel 10 órától gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket a Millenárison. Idén is lesz főzőverseny és a kerületi nemzetiségi önkormányzatok konyháját bemutató Ízek utcája. Ezenkívül számos szakmai, civil és állami szervezet tart bemutatót tevékenységükről.


Szabadtéri Színpad:


19 órától Tolvai Renáta énekel.


20 órától Molnár Ferenc Caramel 90 perces nagykoncertjét élvezheti a közönség


Jegyárak : A belépés díjtalan!

Programnaptár

vissza most előre
2013. június
H K Sz Cs P Sz V
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234567
Pirula Trend