2013. június 01.

Családi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

Helyszín: HEROSZ Budapest Állatotthon
Kezdési időpont: 10:00

A HEROSZ Budapesti Állatotthona szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt június 1-jén a már hagyományosnak számító tavaszi nyílt napjára, ahol a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek az otthon lakóival, valamint azzal a maroknyi lelkes csapattal, akik részt vesznek az állatok gondozásában, és minden nap azon dolgoznak, hogy minél több gazdátlan állat, minél rövidebb idő alatt, kerüljön szerető családhoz.


Az eseményt Ábel Anita, Zalatnay Sarolta, Judy és Újváry Dóri, a Horkai Állatkoordinációs Központ munkatársa nyitja meg délelőtt 10 órakor.


A rendezvény reggel 10 órától délután 15 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

GOURMET FESZTIVÁL – Fókuszban a gulyás

Helyszín: Budapest, Millenáris B épület és park
Kezdési időpont: 10:00

Májusban ismét a Millenárisra várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb hazai gasztro rendezvény, a Gourmet Fesztivál.


A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény még a tavalyinál is 50%-kal több kiváló éttermet vonultat fel, idén már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig. Jelentős újításként az idei Gourmet kiemelten foglalkozik az ország legismertebb ételével, a gulyással is.


2013-ban már nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők, azzal, hogy egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma tovább fejlődését is igyekeznek szolgálni. A rendezvény szakmai napján ugyanis a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhatnak egymással.


A bevált szlogen „Kóstold meg Magyarországot!” jegyében, idén még több vidéki és fővárosi étterem várja a kulináris érdeklődésű nagyérdeműt. A rendezvény igyekszik átfogó képet adni a hazai csúcsgasztronómiáról, bemutatva a legjobb éttermeket, borászatokat, gourmet üzleteket, cukrászdákat.


Az idei év újítása, hogy a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás”, a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. A fesztiválon megjelenő éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel igyekeznek a konyháik jellegzetességeit bemutatni.


A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztro- és zenei programok is várják majd a látogatókat. A Gourmet gasztroszínpadán például testközelben láthatja a közönség az ország Michelin-csillagos séfjeit, Széll Tamást (Onyx) és Miguel Rocha Vieira-t (Costes), akik külön bemutatóval készülnek, továbbá a tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, idei témájuk padlizsán.


A több mint 100 kiállítóról a www.sziget.hu/gourmetfesztival/kiallitok oldalon található bővebb információ.


Jegyárak : Jegyár: 2900 Ft


A jegyár mellé jár egy prémium minőségi borospohár, egy tokaji furmint kóstoló, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio,valamint egy csésze kitűnő kávé, amelyet az ország legjobb baristái készítenek.

Köztünk élnek. Ismered őket?

Helyszín: Budapest, Millenáris D épület
Kezdési időpont: 10:00

Magyarországon ma 10 felnőttből 4 nyíltan idegenellenes.


Ennek hátterében feltételezhetően az áll, hogy nem ismerjük a bevándorlókat, nem tudunk róluk annyit, hogy ne tartsunk tőlük. A kétnapos kulturális rendezvény célja, hogy megkönnyítse a bevándorlók beilleszkedését, és elfogadóbbá tegye a magyar társadalmat.


A látogatóknak lehetőségük lesz megismerkedni különböző országokból érkező bevándorlókkal, az ő kultúrájukkal, történetükkel, motivációikkal. Hogy magyarok és bevándorlók minél könnyebben megtalálják a közös hangot, együtt zenélnek, játszanak, táncolnak majd. Egymás kölcsönös megismerése lebontja a falakat, és segít megtalálni a közös pontokat a különböző kultúrák képviselői számára.


Ízelítő a programból:


kerekasztal-beszélgetések


kóstolók (afrikai, ázsiai, karibi ételkülönlegességek, kínai teaszertartás)


kézműveskedés (kínai csomózás, hangszer- és ékszerkészítés)


tánctanulás, ismerkedés különleges sportokkal (törzsi táncok, kizomba, olizás)


közös zenélés (kora, ütős hangszerek)


interaktív divatbemutatók


színházi előadás, filmvetítések


gyerekprogramok (Ringató foglalkozás, meseolvasás idegen nyelven, tánc, játékok)


ingyenes gyermekmegőrző


További információ: www.koztunkelnek.hu,  www.facebook.com/koztunkelnek


A rendezvény kerekesszékkel megközelíthető.


A projekt az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával valósul meg.


Szervezők:


RendezvényParádé Kft.


Afrikáért Alapítvány


Jegyárak : A belépés díjtalan!

PLACCC Csepel Fesztivál

Helyszín: Budapest, Csepel
Kezdési időpont: 10:00

Nem mindennapi felfedezésre és időutazásra invitálja az újszerű élményekre fogékony közönséget május 30. és június 4. között a PLACCC Csepel Fesztivál. A színészek, képzőművészek, építészek és játéktervezők Budapest XXI. kerületének történelmi, társadalmi, kulturális és urbanisztikai adottságaiból merítve hoznak létre produkciókat.


A városi közterületeket rendhagyó művészeti térként használó PLACCC Fesztivál május 30. és június 4. között immár hetedszer jelentkezik. Az alkotók újra elhagyják a színháztermeket, galériákat, és Budapest egyik legizgalmasabb negyedében, Csepelen merítenek ihletet a munkáikhoz. A belvárosból HÉV-vel csak 10 percnyi utazással elérhető városrész sokak fejében összemosódik az egykori acélgyárral, pedig a sziget a nosztalgiázásnál sokkal több izgalmas felfedezést tartogat. Ezeket a rejtett kincseket és szépségeket mutatják meg a PLACCC Csepel Fesztivál programjai.


A holland-magyar Space társulat sétaelőadása, a Volt egyszer egy Csepel Művek megidézi a nagykalapács ütemére lüktető egykori hatalmas gyár lelkét. A közönség táblagépek és fejhallgatók segítségével visszarepülhet a múltba, és megtapasztalhatja azt is, ami (már vagy még) nem látható és hallható.


Az Artus és a Stereo Akt buszra ülteti a Promenád című produkció nézőit, akikből városi sorsturista lesz a valóság-díszletben zajló színházi utazáson. A busz utasait úgy kalauzolják végig a fikció világában, térben és időben akár egy idegenvezető a külföldieket a városi látványosságok során. Jelenetek tárulnak fel, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más, sőt a történet egyes elemei, de még a helyszínek is változhatnak.


A csepeli Csőgyár igazgatóságának egykori épületében a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős kurátor szakos hallgatói rendeznek kiállítást fiatal kortárs alkotók munkáiból. A Rejtett víziók arra a kérdésre keresi a választ, hogy az elmúlt évek gazdasági, társadalmi és kulturális krízisei után hogyan alakíthatjuk ki és építhetjük újjá saját környezetünket.


A Studio Nomad fiatal építészei a lakótelepi közösségi terek és a megfigyelés, megfigyeltség viszonyát, lehetőségeit feszegetik egy izgalmas köztéri beavatkozás formájában, míg a Budapest Barangoló csapata interaktív városismereti kvízre és versenysétára várja a játékos kedvű fesztiválozókat Csepel különböző pontjain.


A PLACCC Csepel Fesztivál a hat nap alatt tematikus sétákat, beszélgetéseket és büfébuszt is kínál a közönségnek május 30. és június 4. között. A programok magyar és angol nyelvűek.


Részletes információ a rendezvény honlapján.

Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója 2. nap

Helyszín: Budatétény-Rozárium
Kezdési időpont: 15:00

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozóját, Magyarország egyik legszebb és legnagyobb rózsakertjében! A minőségi borok és borászok (a határon túlról is érkeznek) mellett, a színpadon koncertekkel is várják az érdeklődőket.


A Találkozó helyszíne a csodálatos Budatétényi Rozárium, mely ilyenkor már teljes díszében pompázik. A rózsakertben, a kiültetett fajták száma jelenleg 1200, ez mintegy 7000 tő rózsát jelent. Ez a kert Magyarország legnagyobb rozáriuma, és nem kell szégyenkeznie akkor sem, ha Európa többi gyűjteményes kertjével hasonlítjuk össze.


A hazai pincészetek mellett, évről-évre nő a résztvevő határon túli borászok száma is. A szervezők eddig kevéssé ismert, de minőségi borokat előállító pincészeteket is meghívnak, lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásukra.


Program:


Május 31., péntek - Nyitó este


18.00 Vendégváró


19:00 A Budafolk Band koncertje, melyen bemutatják a fesztivál "himnuszát"


21:00 Ferenczi György & a Rackajam / Nagyszínpad


23:00 Folkkocsma a Budafolk Band közreműködésével


Június 1., szombat - Fókuszban a Délvidék!


15:00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Hagyományok Háza közreműködésével - folyamatosan


15:00 Csurgó zenekar gyerek koncertje


16:00 Babtársulat: Fenevadak az utcán


17:00 Makám zenekar koncertje


18.00 40 éves Muzsikás együttes nagy népzenei koncertje


19.30 Bordalok: muzsikál a Szökős együttes Délvidékről


20:30 A magyar hegedűzene három határon túli géniusza: Lajkó Félix és zenekara (Szabadka), Közreműködik: Lakatos Róbert (Felvidék), Pál István "Szalonna" (Kárpátalja) közös koncertje


22:00 - Folkkocsma - muzsikál a Dűvő zenekar


Június 2., vasárnap - Népzene felsőfokon!


14:00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Hagyományok Háza közreműködésével - folyamatosan


14:00 Kulináris hungarikumok, vendégváró


14:30 Boka Gábor utcaszínháza: János Vitéz


15:30 Herczku Ágnes & Nikola Parov Quintet koncertje


16:30 Borban az igazság - Folk Ambassy - boros, népzenei műsor!


17:30 Apák és fiúk: Ádám István emlékzenekar (ifj. Csoóri Sándor és fiai)


18:30 Szalonna és bandája játszik


19:30 A 25 éves Csík Zenekar jubileumi koncertje


22:00 Örömzene az est fellépőivel


Jegyek:


Pénteken 1200 forint, szombaton és vasárnap 1500 forint, melyben benne foglaltatik a kóstolópohár is. A belépés 14 éven aluliaknak díjmentes!

NANTA - Koreai komikus főzőshow

Helyszín: Budapest, Millenáris
Kezdési időpont: 16:00

A NANTA egy rendkívül különleges előadás, egy olyan szórakoztató főzőshow, amely mind a beszédet, mind a hagyományos hangszereket mellőzi: a színész-szakácsok kezében a kések, a serpenyők, a vágódeszkák, a kancsók alakulnak át hangszerekké, egyedi hangok hordozóivá.


A NANTA produkciókban nyelvi akadályok nem léteznek: a koreai show a látványos mozdulatokon és a ritmusos zenén keresztül szórakoztat.


A hagyományos samulnori ritmusok, a szívet melengető dallamok kíséretében a szereplők olyan fergeteges hangulatot varázsolnak a színpadra, amely ellenállhatatlanul ragadja magával a nézőket.


A történet szerint, három különleges séf épp átlagos teendőinek áll neki a konyhában, amikor beviharzik a gonosz étteremvezető, és azt parancsolja, hogy egy órán belül főzzenek meg egy teljes esküvői menüt. A szakácsokat hidegzuhanyként éri a hír, mindennek tetejébe az étteremvezető még fiatal unokaöccsét is rájuk sózza, hogy tanítsák meg neki főzés alapjait.


A konyhában óriási zűrzavar alakul ki, mindenki lázas munkában ég, a szakácsok féktelen mozdulatokkal szeletelnek, hámoznak, aprítanak, ütnek, klopfolnak, sütnek, főznek. A hihetetlen profizmusnak köszönhetően az esküvői menü elkészül, a fogadás sikeresen lezajlik, mindenki boldog, ünnepel.


A fináléban a szakácsok egy hatalmas bulira invitálják a nézőket: az előadás interaktív, a nézők közül bárki résztvevője lehet egy tradicionális koreai esküvőnek.


A színészek kirobbanó energiája, az előadás ellenállhatatlan ereje, folyamatos lüktetése, az izgalmas zene, a letisztult látvány - korra, nemre való tekintet nélkül - minden nézőt magával ragad, a NANTA egy életre szóló örök emléket hagy.


Jegyárak: 3500 Ft / 4500 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2013. június
H K Sz Cs P Sz V
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234567
Pirula Trend