2013. május 25.

Nyári programbörze és tábortoborzó

Helyszín: Budapest,Millenáris,D épület
Kezdési időpont: 10:00

Az Országos NYÁRI PROGRAMBÖRZE ÉS TÁBORTOBORZÓ című rendezvényünk keretén belül bemutatkozási lehetőséget biztosítunk mindazoknak,akik az iskolás korú gyermekek nyári szabadidős programjainak, táborainak szervezésével és bonyolításával foglalkoznak.


A rendezvény alkalmat ad a tábor/program bemutatásán túl a szülőkkel való közvetlen kapcsolatfelvételre, felmerülő kérdéseik megválaszolására. Kedvcsinálóként, a közönség a helyszínen kipróbálhatja a különböző, a táborban a későbbiekben zajló tevékenységeket-technikákat (pl. kézműves tábor/program esetében).


Várjuk mindazokat, akik nyári tábort (akár bentlakásos akár napközis jelleggel) gyermek, családi vagy fesztivál jellegű programokat szerveznek. (Jelentkezés: 36/30 546 9439, 36/20 4919309, e-mail: tabortoborzo@gmail.com)


Jegyárak : A belépés díjtalan!

Csokoládéfesztivál

Helyszín: Budapest, Duna Plaza
Kezdési időpont: 10:00

Fald fel a Duna Plázát!


Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé, csokoládés csokoládé? Gombóc Artúr és társai - ízlelőbimbókat felkészíteni - mert május 25-26-án a Duna Plázában eddig soha nem látott (ízlelt) csokoládé fesztivál lesz!


Ha valóban Gombóc Artúr vagy, akkor fogd meg a gyermekeid kezét - a legkisebbét és a legnagyobbét is, mert itt a helyetek! Ez lesz az eddigi legédesebb Gyereknap!


Minden korosztály számára fantasztikus és rendkívül szórakoztató programmal, látnivalóval készül a Duna Pláza. Izgalmas vetélkedők, koncertek, sztárvendégek, a Buborék Zenekar, Wolf Kati, Kasza Tibi és Takács Nikolas - nem titok - biztosan ott lesznek!


Interaktív kölyökszínház, családi csokoládé kupa - naná hogy csokis nyereményekért! Ha vállalkozó kedvű vagy, kiderítheted mennyire vagy csokifüggő - vajon föl tudod falni a saját súlyod 5%-át csokoládéból?!


Függő falánkságodat értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák! Ha ez túl extravagáns számodra, akkor inkább készítsd el a saját csokoládéd és vidd haza - a legjobb choclatier-ek bevezetnek az édes szakma rejtelmeibe.


Amennyiben csak nézelődnél, akkor is akad bőven látnivaló: itt lesz a Budapesti Csokoládé Múzeum - természetesen különleges kóstolóval, érdekességekkel, relikviákkal, vetítéssel. Húsz híres csokoládé manufaktúra legkülönlegesebb csokoládé portékáiból vásárolhatsz. Örökítsd meg ezt a napot - készíttess fotót az élő csokoládéemberekkel!


Végül, ám nem utolsósorban, tanúja lehetsz egy fantasztikus magyar rekordnak, amelyet a helyszínen hitelesítenek! Hallottál már a Nissan Leaf 100%-ig elektromos autóról? Nos, itt megtekintheted, de nem csak az eredeti, hanem a 400 kilógrammos, csokoládéból, aszalt gyümölcsből készült, közel életnagyságú modelljét is! A rekord hitelesítése után számítunk rád a makett elfogyasztásában!


Május 25-26. A Duna Pláza megédesíti a Gyereknapot!


Részletek az áruház honlapján.

Városligeti Gyereknap

Helyszín: Budapest, Városliget
Kezdési időpont: 10:00

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.


A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.


Részletes programkínálat a Paál László sétánytól a Királydombig húzódó területen.

Nemzetközi Tejnap 2013

Helyszín: Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kezdési időpont: 10:30

1957 óta május utolsó keddje a nemzetközi tejnap ünnepe. Ebből az alkalomból idén az MKVM egy színes és sokak számára izgalmas programot kínál. Május 25-én, szombaton 10 órától szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki a tej bármely formáját szereti, de azokat is, akik csak kíváncsiak, hogy milyen utat jár be a tej a tehéntől a vajig, joghurtig, túróig, sajtig.


Programok:


10:30 Televíziók régen és ma


11:00 Házi tejfeldolgozás és sajtkészítés


11:30 Bemutatkozik a Magyra Sajtkészítők Kézműves Céhe


12:00 Már 45 éve a piros Pöttyös az igazi!


12:30 A résztvevő őstermelők és cégek bemutatkozása


Belépő: Múzeumi belépőjegy, melyhez Pöttyös Túró Rudi jár ajándékba.

Ezer lámpás éjszakája

Helyszín: Budapest, 56-osok tere, és más nagyvárosok
Kezdési időpont: 15:00

Május 25. az eltűnt gyerekek világnapja. Az "Ezer Lámpás Éjszakája" kampány és rendezvény egy társadalmi célú ügy. Olyan intézmények, hatóságok, cégek és magánszemélyek támogatták a program létrejöttét, akik fontosnak érezték, hogy felhívják a figyelmet az aggasztó jelenségre.


Az Ezer Lámpás Éjszakája Kampány 2011-ben indult útjára Budapesten. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén a főváros mellett 5 vidéki nagyváros is csatlakozott a kezdeményezéshez, ezzel nyújtva segítséget az eltűnt gyermekek felkutatásához. Székesfehérvár, Győr, Pécs, Kecskemét és Békéscsaba is megszervezi a rendezvényt.


Programok:


15:00 Egész napos családi és gyerekprogramok


16:00 Sztárfellépők - Nézd meg, melyik városban kik lépnek fel


21:15 Világító lámpások felengedése


Jegyárak : A belépés díjtalan!

Programnaptár

vissza most előre
2013. május
H K Sz Cs P Sz V
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Pirula Trend