2013. május 17.

7. Pannónia Fesztivál

Helyszín: Szántódpuszta
Kezdési időpont: 10:00

Május 16-19. között Szántódpusztán újra felpezsdül az élet - jön a 7. Pannónia Fesztivál! Hat színpadon több mint 150 fellépőre számíthatunk az év egyik legváltozatosabb zenei programján. A hazai rockélet legnépszerűbb csapatai mellett nemzetközi nevek is sorakoznak a listán, de a blues, pop, funk, rap, ska kedvelői is kihagyhatatlan felhozatalra számíthatnak. Nézzük át, miért érdemes idén is a PAFE-t választani!


2013. május 16-19. között második alkalommal várja Szántódpuszta a 7. Pannónia Fesztivál vendégeit. A Balaton előnyei már tavaly is a közönség kedvére voltak: a nyár elején még nincsenek zsúfolásig a strandok, kényelmesen lehet napozni és mártózni a vízben az éjszakába nyúló fesztiválozás után. Lehet ennél ideálisabb ráhangolódás a kánikulára?


Már az első napot olyan együttesek nyitják, mint a tavaly megújult Tankcsapda, a nem oly rég akusztikus vizekre is evező Magashegyi Underground, a Prosectura vagy a Bëlga. A Nagyszínpadra minden napra jut néhány zseniális banda, hiszen fellép a Subscribe, az Alvin és a Mókusok, a PASO, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Brains, a Supernem, a Kiscsillag és az Irie Maffia. Jó hír, hogy idén is találunk külföldi sztárokat a listában: vendég lesz az angol drum'n'bass kvartett, a Rudimental, a hiphop és dubstep brit üdvöskéi, vagyis a Foreign Beggars, valamint a műfaji hovatartozását nevében hordozó Dub Pistols, akik ugyancsak az Egyesült Királyságból érkeznek a Balaton mellé, hogy megbizonyosodjanak a magyar fesztiválozók legendás állóképességéről.


A Zipz Shoes Nagysátor Kistehén-, Ocho Macho-, Paddy And The Rats-koncertektől lesz hangos május 17-én pénteken. Szombaton ugyanitt Odett, a Mocsok1Kölykök, a Mary Popkids, valamint a Maszkura és a Tücsökraj táncoltatja meg a közönséget, a vasárnap is visszatérőket pedig többek között az Ivan&The Parazol, a F!sh, az Elefánt és a Napkutya várják majd. Akinek nem lenne elég a rockból a Nagyszínpadon, az a Rockélet Sátor programjából is szemezgethet: tiszteletét teszi Szántódpusztán a Neck Sprain, a Zorall, a Leander Rising, a Blind Myself, a Kalapács és a Moby Dick legénysége is.


Halkabb lesz a basszus a Zeneszöveg.hu Sátorban, ahol az Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, Majka, illetve a tavalyi Eurovízión hazánkat képviselő Compact Disco lelkesít majd. A Hóóórukk Hütte programjában szerepel a Kisherceg, az Ankh, a Mantra Porno, a SKAtch és vasárnap éjjel zárásként a 30Y is, akik különleges előadásukkal, a Szentimentáléval idén az összes fesztivált figyelembe véve csak a Pannónia Fesztiválon lépnek fel. Érdekesség, hogy jó idő esetén a koncert a PAFE területén egy olyan exkluzív helyen kerül megrendezésre, amely a nagyközönség számára csak ebből az alkalomból nyittatik meg.


Bővebb információ a fesztivál honlapján.


Jegyárak:


Négynapos bérlet: 7.900 Ft


Napijegy: 3.900 Ft

Budapesti Pálinkafesztivál

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér
Kezdési időpont: 14:00

Saját magunk házasíthatunk pálinkát a Budapesti Pálinkafesztiválon idén bevezetendő speciális mobilblendelő segítségével. Sőt, a szervezők blendelőkurzussal is készülnek, így a vállalkozó kedvűek négyféle párlatból készíthetik el egyedi, kevert pálinkájukat a szájuk íze szerinti illattal, ízzel és alkoholfokkal. 2013 a meggy éve, így főszerephez jutnak a meggypálinkák és a meggyes ételkülönlegességek.


És ha már a kuriózumoknál tartunk: egy csokimanufaktúra zöldségpárlatokkal (köztük medvehagyma- és répapárlattal) töltött kézműves bonbonokkal várja az édesszájú ínyenceket. A páratlanul finom, minőségi italoknak köszönhető felfokozott hangulatban pedig olyan zenekarok koncertjein mulathatunk, mint a Péterfy Bori & Love Band vagy az Intim Torna Illegál.


Részletes program a fesztivál honlapján.


Jegyárak:


Napijegy: 2 000 Ft


Bérlet: 5 500 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2013. május
H K Sz Cs P Sz V
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Pirula Trend