Hirdetés
2012. december 29.

GYEREKSZILVESZTER

Helyszín: Budapest,Millenáris,Fogadó
Kezdési időpont: 10:00

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely és játszóház


Mókás szendvicsek, álarcok és maskurák készítése


10.00-14.00 Újesztendő közeleg – Cirógató Bor Judittal –Álomkönyvem kinyitom, óvatosan lapozom. Felhőn járok, vízre szállok, tűzbe nézek, földet érek, körülöttem erdők, rétek… Ölbeli kalandozás a képzelet szárnyán 0-tól 3 éveseknek és szüleiknek.


11.00 Katáng együttes koncertje


A váci Katáng Zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül az egész családhoz kíván szólni. Megzenésített versekből meséket írnak, amelyek egy sajátos világban játszódnak. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források világa. A zene szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy erre a világra vigyázni kell, beleértve a családok lelki és testi egészségét is.


Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit hívják segítségül. Dalaikban, zenéjükben a kelta, a magyar és balkáni népzene hangulataiból építkeznek. A dalok különleges, egyedi hangszerelésben szólalnak meg: a kelta hárfa gyengédsége békésen megfér a tangóharmonika harsány hangjával, a különböző ritmushangszerek, dobok zörejeivel. A zenekar kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekközönség fantáziáját megmozgassa, és a gyerekek és a felnőttek bevonásával, azaz a közönséggel közösen hozza létre a zenei élményt.


A zenekar 2005-ben alakult. Azóta számos rangos helyen, többek között a Művészetek Palotájában, a Millenárison, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Vidor Fesztiválon, a Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon, a szlovákiai Borostyán Fesztiválon, a Nemzetközi Könyvfesztivál és az Ünnepi Könyvhét rendezvényein, a Merlin Színházban, a Bonbon Matiné műsorában és számos óvodában, iskolában, művelődési házban stb. lépett fel. Az Üveghegyen túl című műsorát közvetítette a Magyar Televízió 1-es csatornája és a Bartók Rádió.


A zenekar tagjai:


Chilton Flóra – kelta hárfa,


Farkas Péter – ének, gitár


Kas Bence – ének, dobok,


Sólyom Imre – bőgő,


Kaczúr Csilla – ének, harmonika, ír furulyák


12.00 Éjféli koccintás


16.00 Koldus és királyfi – mese és árnyszínház Lukácsházi Győző és barátai közreműködésével


Mark Twain Koldus és királyfi című meséje, mint minden remekmű, örök érvényű történet. Az előadás különlegessége az árnyékszínházi technika, mellyel korábban a magyar közönség még nem találkozhatott. A technikának ugyanis az a lényege, hogy a színészek egy speciális maszk segítségével, egy vetített háttér előtt mozognak. Így bábjáték, vetítés és színészet kölcsönösen egészítik ki egymást. Ennek köszönhetően az előadás egyszerre alkalmazza a színház- és a filmművészet kifejezőeszközeit, egy olyan különleges látványvilágot eredményezve, mely egyrészt közel áll a gyerekek vizuális kultúrájához, ugyanakkor soha nem látott színházi élményt is jelent számukra.


Jegyárak : felnőtt 1000 Ft, gyerek 800 Ft, családi 2600 Ft

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. december
H K Sz Cs P Sz V
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend