2012. október 19.

KOMP - Kortárs Művészeti Piac

Helyszín: Szentendre
Kezdési időpont: 13:00

A borongós napok beköszöntével még nagyobb szükségünk van arra, hogy olyan tárgyakkal örvendeztessük meg magunkat és barátainkat, amelyek lelkileg és szellemileg is örömmel töltenek el bennünket. A KOMP az év vége közeledtével, a készülődés, várakozás idején egyedi és értékes nézegetni, vásárolni való tárgyakkal kíván ötleteket adni az érdeklődőknek. A munkájukban elhivatott művészek ismét kerámiákkal, ékszerekkel, textil tárgyakkal, festményekkel, fotókkal készülnek a vásárlókkal és érdeklődőkkel való találkozásra. A kicsik számára történelmi társas játékok kínálnak izgalmas szórakozást. Minderre pedig 2012. október 19-én 13 és 19 óra között kerül sor a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolában (Szentendre, Kálvária út 19.).


A résztvevő művészek: Juhász Virág, Bekő Edit, Fischer Judit, Szikra Judit, Csabák Ildikó, Vácz Anna, Lantos Judit, Müller Krisztina, Gálffy Ildikó, Lantos Judit, Benkovits György, Hajtmanszki Zoltán, Imecs Kata, Vargha Petra, Narancsliget Szappan, Zámori Eszter, Farkas Bori, Mester Bori, Csősz Krisztina.


A KOMP 2011-ben civil kezdeményezésként jött létre két szentendrei iparművész, Csősz Krisztina és Farkas Bori kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a művészpiaccal Szentendre és a régió kulturális életét színesítsék, időközben a szintén iparművész és művészettörténész Mester Bori csatlakozott hozzájuk. A szervezők a vásárokkal képző- és iparművészeknek kívánnak alkalmat teremteni ahhoz, hogy újabb helyen mutassák be munkáikat és lépjenek kapcsolatba a vásárlókkal. A KOMP elsősorban társadalmi és nem üzleti alapon szerveződik, ahol anyagi háttér hiányában önkéntes előkészítő munka folyik az alapító iparművészek irányításával. A KOMP mindenkori kötelességének tartja azt is, hogy a művészek érdekeit képviselje és szolgálja egy olyan korban, amikor az iparművészeknek minden segítség elkél.


A vásár a régióban hiánypótló rendezvény. A szentendreiek és a környékbeliek szívesen látogatják és vásárolnak a helyszínen, tudva, hogy a megvásárolt alkotások egy olyan kor művészeinek kezei között születtek, amelyben az értékes alkotómunka hátrányt szenved a konformista, uniformizált kínálattal szemben.

Programnaptár

vissza most előre
2012. október
H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Pirula Trend