2012. szeptember 13.

Electronic Beats Festival - 2012

Helyszín: Budapest,Millenáris,Teátrum
Kezdési időpont: 20:00

Az Electronic Beats a Telekom nemzetközi zenei programja, melyhez Európa-szerte élő rendezvények, egy negyedévente megjelenő nyomtatott (zenei és klubkultúra) magazin, az elektronikus zene világába betekintést engedő Slices DVD-sorozat és a megújult www.electronicbeats.net weboldal tartozik. Az online felületen az élő eseményeket dokumentáló, zenészeket bemutató és más exkluzív tartalmat kínáló EB Video, a számtalan mixet felvonultató EB Radio mellett minden megtalálható, ami az aktuális klubzenékhez, eseményekhez, művészetekhez és kulturális élethez kapcsolódik.


Modeselektor


Sebastian Szary és Gernot Bronsert párosa már járt nálunk különböző formációkban, Modeselektorként is bizonyítottak, de Apparattal közös projektjük a Moderat is sikert aratott a hazai közönség köreiben. Bulijaikon az őrült hangulat, a vicces majomkodás és a súlyos basszusok és vibráló ritmusok garantáltak. Ennek ellenére a berlini duó nemcsak bolondozni szeret, Monkeytown és 50 Weapons kiadójukon keresztül jobbnál jobb fiatal tehetségek tánczenéit szabadítják a világra. Harmadik saját albumuk Monkeytown címmel jelent meg múlt szeptemberben, ezért a budapesti falrengető fellépésükön a legújabb szerzeményeikre is táncolhatunk.


Nicolas Jaar


A chilei származású, New Yorkban élő csodagyerek tavaly kifordította az elektronikus tánczenei világot a négy sarkából Space Is Only Noise című első stúdióalbumával. Bár már 2009 óta figyel rá a sajtó, a nagy áttörést ennek a lemeznek köszönheti, amivel a 22 éves producer teljesen új utakat nyitott a techno határterületei és más műfajok keresztezései felé. Érzékeny arányok és lehengerlő melódiák: a műfaj  szokatlan megközelítésének és elképesztő érzékének köszönhetően igazi egyedi színfolt az elektronikus tánczenei palettán. Várva várt fellépését a közönség először láthatja, ráadásul élő formációban mutatja meg sokrétű tehetségét.


Junior Boys


A kanadai Jeremy Greenspan és Matt Didemus elektronikus pop duója tavaly jött ki az It’s All True című új albumával, melyre tényleg igaz a Junior Boysra oly jellemző eklektikus és besorolhatatlan zenei műfajkavalkád, melynek végeredménye egy pulzáló, meleg, érzékeny és csábító talpalávaló. Ráadásul minderre élőben még inkább rátesznek egy lapáttal, így várhatóan a budapesti közönségnek is emlékezetes koncertélményben lesz része.


Mostly Robot


A Mostly Robot egy idén alakult szupergrupp, mely a soul énekes Jamie Lidell, a kísérleti elektronika felől érkező Tim Exile, a skreccsmester DJ Shiftee, a kütyübűvész Jeremy Ellis és a billentyűs Mr. Jimmy köré fonódik. A tagok egyenként is elismert művészek a maguk területén, de egyesített erővel olyan profi allstar légiót alkotnak, ahol az improvizáció és élő zenei kísérletezés igazi ínyencségnek számító, különleges performanszot eredményez, melyet a legendás Pfadfinderei vizuálja fog kísérni.


Volkova Sisters


Hazánk egyik rejtett kincse az elektronikus és élőzene határmezsgyéjének mély és sötét földalatti bugyraiból tör előre a nemzetközi vizekre. A budapesti Volkova Sisters trió katartikus zenéje először leránt a mélységekbe, hogy aztán felemeljen egy másik dimenzióba. A csapatot Berger Dalma énekesnő és Sándor Dániel hangmérnök alkotópárosa mellett Kovács Gergely gitáros teszi teljessé, koncertjük könnyen magába tudja szippantani az érzékeny közönséget.


A koncertek zavartalan átállásairól és a hajnalig tartó táncoltatásról az ikz DJ duó egyik tagja, a finom house kikerülhetetlen hazai helytartója, az Electronic Beats Festivalon már tavaly is bizonyító Crimson gondoskodik.


Beharangozó és a külföldi fellépők profiljai angol nyelven: http://www.electronicbeats.net/2012/08/15/electronic-beats-festival-brings-beats-to-budapest/


KAPUNYITÁS: 20:00


Millenáris Teátrum (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)


JEGYEK:  Már kaphatóak országszerte a Ticketportal jegyirodákban!


Elővételben: 3500 HUF


Helyszínen: 4500 HUF


Jegy infovonal: +36 1 302 2942


Jegyvásárlás online: www.ticketportal.hu


Figyelem! A helyszín befogadóképessége limitált, melyet a szervezők szigorúan betartanak a kellemes szórakozás érdekében, ezért a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Programnaptár

vissza most előre
2012. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234567
Pirula Trend