2012. július 20.

Krisna-völgyi Búcsú

Helyszín: Somogyvámos, Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm (Fő u. 38.)
Kezdési időpont: 09:30

A rendezvény mindhárom napján reggeltől estig többek között kirakodóvásár és színes színpadi program várja a látogatókat: hagyományos indiai zene- és táncbemutató, pantomim, indiai népviseletek felvonulása, kézműves-bemutató, keleti küzdősport-bemutató, indiai hagyományos főzési bemutató.


Legnépszerűbb program, a tradicionális indiai esküvő évről évre több ezer látogatónak jelent felejthetetlen élményt. Nagy sikert arat a Valóságshow is, ahol bárki kipróbálhatja egy fél órára, milyen lehet Krisna-hívőként élni. A gyerekeket külön programok várják.


Programok:


9:30      Indiai dallamok


11:30    Tradicionális indiai zene


12:00   A Búcsú megnyitója, programok ismertetése


12:15    Krisna-völgyi gyerekek: bhajana és mrdanga bemutató


12:25    Bharata-natyam show


12:45    Pantomim előadás. Címe: Promise/ Ígéret


13:15    Búcsú Programfüzet különjátéka – eredményhirdetés, jutalom átadás


13:25    Jóga bemutató: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatói


13:40    Krisna-völgyi gyerekek színdarabja: Az igazi kincs


14:10    Aikido – harcművészeti bemutató


14:30    Bhajana és mrdanga show (zenei bemutató indiai agyag dobokkal)


15:00    Tánc


15:20    Jóga bemutató a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolánk jóga oktatóival


15:45    Modern indiai tánc: bhaja Govinda és játék a táncos lányokkal


16:00    Búcsú Programfüzet különjátéka – eredményhirdetés, jutalom átadás


16:05    Bhajana és mrdanga show (zenei bemutató indiai agyag dobokkal)


16:30    Modern táncjáték: Woh Rádhá-Krisna hai – és fotó a láncos lányokkal


16:50    Kirtana


17:20    Zárszó, másnapi programok


17:30    Indiai dallamok

Millenáris Piknik

Helyszín: Budapest,Millenáris
Kezdési időpont: 10:00

Július tizedike és augusztus tizenkilencedike között, keddtől szombatig nagy szeretettel várjuk a Millenáris parkba a szabad ég alatt pihenni vágyókat kellemes piknikezésre! Kosarunkban számos meglepetés vár a látogatókra a színes gyermekprogramoktól az izgalmas és szórakoztató műsorokig felnőttek részére.


A parkban zenészekkel, táncosokkal, változatos gyerekprogramokkal, drámafoglalkozásokkal és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozásokkal várjuk a hasznos kikapcsolódásra vágyó látogatókat, ahol játékok is kölcsönözhetők lesznek, Bartos ErikaBogyó és Babócacímű bábkiállítása pedig mindennap 10 és 19 óra között lesz látható a Teátrum galériáján.


Keddtől szombatig minden nap más-más műfaj képviselői szórakoztatják a piknikezőket. Keddenként Ringató foglalkozással, kosárfonással, változatos gyermek-előadásokkal és kézműves-foglalkozásokkal, szerdánként Cirógató drámafoglalkozással, játékos kínai nyelvórával, kézműves és sport-foglalkozásokkal várjuk a legkisebbeket és a családokat.


Ha péntek, akkor meg bemozdul a park! Ingyenes táncbemutatókkal tesszük örömtelivé a mozgást! Lesz itt zumba, salsa, hip-hop, jóga, flamenco, sőt, még afrikai tánc és tűztánc is!


Pénteken és szombaton pedig kötetlen zenélésre hívunk mindenkit, mert itt teljesen mindegy, hogy zenekedvelő vagy zenész, profi vagy amatőr vagy, mivel olyan örömzenélés lesz a javából, amelyhez mindenki hozzáadhatja a magáét a dzsessztől a népzenén át a rockig és az elektronikáig.


Idén két új elemmel bővül a Piknik:


Kéthetente a Zöldkrajcáros Öko piac és fesztivál programjaival, az Olimpia hetei alatt a VIP teraszon az élő sport programok közvetítésével.


A piknik valamennyi rendezvénye díjtalan!


Programtervezet:


2012. 06.10-08.12. Minden nap 10.00-19.00


Bogyó és Babóca Bartos Erika bábkiállítása.


Egész napos rajzfilmvetítés a Kedd Stúdió jóvoltábol, kézművesfoglalkozás a Hobbyművész közreműködésével.


2012.07.20.


18.00-21.00


Tánc, zene és jóga a parkban

VeszprémFest2012

Helyszín: Veszprém
Kezdési időpont: 17:00

A tavaly "Kiváló Művészeti Fesztivál" minősítéssel kitüntetett VeszprémFest immár 9. alkalommal várja világsztárokkal vendégeit a "királynék városába".


A július 18. és 21. között zajló fesztivált a tízszeres Grammy-díjas amerikai művész, a jazztörténelem legnagyobb élő gitárosa, George Benson nyitja. Másnap kettős koncerttel várja a acid jazz, a funky, a soul és a pop zene rajongóit az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco. Péntek este kubai örömzenét hallhatunk a legendás Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo előadásában. A komolyabb műfajok kedvelői Donizetti: Don Pasquale című vígoperáját élvezhetik Roberto Scandiuzzi és Miklósa Erika szereplésével az érseki palota történelmi díszletében.


A tavaly hagyományteremtő szándékkal bemutatkozó Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit idén július 13-22. között ismerhetik meg a további gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai idén is ingyenesen látogathatók.


Programok:


17:00     A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai  (jazz) - Óváros tér


18:00     "Csak dalok" - Miklósa Erika    (könnyű) - Jezsuita templom


19:00     Csőke Renáta Quartet   (jazz) - Óváros tér


21:00     Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo    (jazz) - Veszprém Aréna


The Bluesberry Band   (könnyű) - Óváros tér

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Helyszín: Tihany,Bujtor István Szabadtéri Színpad
Kezdési időpont: 20:30

Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai idén is jelentkeznek, július 06-tól augusztus 25-ig minden pénteken és szombaton.


A színre kerülő darabok szereplői országos kedvencek: Bajor Imre, Árpa Attila, Lorán Lenke, Tordy Géza, Ujréti László, Kulka János, Nagy Ervin, Molnár Piroska, Vári Éva, Szacsvay László, Benedek Miklós, Mikó István, Gregor Bernadett, Németh Kristóf, Szabó Zsófi, Harsányi Gábor, Nemcsák Károly, Pásztor Erzsi, Benkő Péter, Koltay Róbert, Vándor Éva, Pikali Gerda, Oszter Alexandra, Sáfár Anikó, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Nyertes Zsuzsa és még sokan mások.


Ismét látható lesz a Budapest Bár, de koncertezik a Csík zenekar és a Magna Cum Laude is. Show műsorban sem lesz hiány, fellépnek az Álomlányok (Fehér Adrienn, Jónás Andrea) Feke Pállal, remek műsorral jelentkezik Bodrogi Gyula és Voith Ági, a programsorozat zárásaként pedig bemutatásra kerül a Sing sing sing 3 című musical show többek között a Vastag testvérekkel.


Program:


20:30     A nagy négyes - a Orlai Produkciós Iroda (Budapest) előadása

Programnaptár

vissza most előre
2012. július
H K Sz Cs P Sz V
252627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend