2012. június 10.

Otp klub Gourmet Fesztivál

Helyszín: Budapest,Millenáris,Park és B épület
Kezdési időpont: 10:00

A Otp klub Gourmet Fesztiválra a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája: a "gasztro rendezvények rendezvénye", amely - több mint száz kiállítóval - Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai - s idén már legjelesebb cukrászdái is. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár.


A Gourmet Fesztivál Magyarország "gasztronómiai makettje", ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amelyet egyébként csak hosszas utánjárás után élvezhetünk. A Gourmet az a rendezvény, ahol egy helyen "kóstolhatjuk meg egész Magyarországot".


Az idei Gourmet - és ez az egyik nagy újítása - komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étteremhez egy-egy borászatot társít. Az étel és az ital harmóniáját a legilletékesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük.


A megújult Gourmet Fesztivál célja - a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett -, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amelyekkel gazdagítani, színesíteni tudják mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.


Új elem a fesztivál életében, hogy a kulináris élvezeteket kulturális élmények is kísérik, hiszen esténként zenei koncertek teszik teljesebbé a kínálatot. Kora délutánonként pedig gyermekprogramok várják az érdeklődőket - így a Gourmet egy teljes családi hétvégét kínál, annak legszebb örömeivel.


A látogatók idén is szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, így biztosra vehetjük, hogy a legjobb hazai ízekbe kóstolunk majd bele ezen a júniusi hétvégén.


Jegyár: 2900 Ft/napi


RÉSZLETES PROGRAMOK:


OTP KLUB - JAZZY RÁDIÓ SZÍNPAD


12.30 - 13.30: BALOGH KÁLMÁN ÉS A GIPSY CIMBALOM BAND


15.00 - 16.00: ALMA EGYÜTTES


16.30 - 17.45: VÁCZI ESZTER QUARTET


18.15 - 19.30: HOT JAZZ BAND


20.00 - 21.30: HARCSA VERONIKA QUARTETT


UTCAZENE MINDEN DÉLUTÁN - A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA JAZZ FORMÁCIÓI


Bencze Alma - Kolosai Ferenc


A formáció tagjai a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékének hallgatói. Produkciójukban főként lendületes populáris dallamok hallhatóak, olykor két szólamban, vagy váltakozó vokál-kísérettel, melyeket Kolosai Ferenc akusztikus gitáron is kísér.


Schoblocher Barbara - Szajkó András


A gitáros Szajkó András - 21 éves a "Blahalouisiana" zenekar egyik gitárosa.


Ének - Schoblocher Barbara 19 éves. A Kodolányi János Főiskola jazz-ének szakos hallgatója.


A formáció 2011 októberében alakult. Főként saját számokat és könnyed hangvételű slágereket dolgozunk fel.


Vörös Janka - Fövenyi Máté


Vörös Janka a 2010-es Országos Jazzverseny jazzének kategóriájának első helyezettje, Fövenyi Máté a 2011-es Nemzetközi Jazzverseny különdíjas szólistája. Közös munkájuk 2008-ban kezdődött, ami az akkor még "próbálgatásból" együtt zenéléssé nőtte ki magát. Repertoárjukat jazz standardek alkotják, melyeket a legfinomabb és legautentikusabb módon dolgozzák fel.


MIELE GASZTROSZÍNPADON


13:00 - 14.30: Sósat, sósat, jó ropogósat - perecműhely a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével


Gyerekek, gyerekek, ha szeretik a perecet... a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének gyerekprogramja sütőipari hagyományokat és szokásokat elevenít fel. Orosházi banán és sós kalács, egy kis dagasztás és fonási technikák próbálhatóak ki a műhelyben. Játékos feladatokkal, érdekes történetekkel és képes receptekkel várnak minden gyermeket, aki anyukájának, apukájának vagy persze saját magának szeretne sütni egy kis finomat. A programot leginkább 5-12 éves gyermekeknek ajánljuk.


15:00 - 15.45: Meinklang: Természethű farmgazdálkodás határok nélkül


A monokultúrákra épülő intenzív mezőgazdálkodástól sújtott világunkban üdítő, ha az ember a paraszti kultúrát és a természet törvényeit tisztelő farmgazdálkodásba botlik. Ezek közé tartozik a magyar-osztrák határon, a Fertő-tó keleti oldalán gazdálkodó Meinklang biodinamikus szemléletű parasztgazdaság is, amelyet a magyar gyökerekkel rendelkező Michlits család üzemeltet, nem kevés sikerrel. A kiváló borászatot is működtető Meinklang terményei között megtalálható a Topáz-alma, a napraforgó, a kukorica és a különböző gabonafélék, például olyan rég elfeledett fajták is, mint a kétsoros tönke vagy az alakor. Ráadásul az utóbbiakból - a világon egyedülálló módon - saját gabonasört is készítenek.


A Meinklang kóstolóján Werner Michlits, a család ifjú borásza beszél a természethű szemléletről és kóstoltatja a gazdaság burgenlandi és somlói borait és ősi gabonasörüket, az Urkorn-t. A program angol nyelvű, magyar fordítással.


16:00 - 17.00: A francia fűszermester improvizációi - Jean-Marc Notelet (F) párizsi séf és étteremtulajdonos


Jean-Marc Notelet, a fűszerek specialistája Budapestre látogat, hogy gasztrobemutatót tartson a Gourmet Fesztivál vendégeinek.


Hiába volt Jean-Marc Notelet egy észak-franciaországi étteremtulajdonos unokája, kezdetben mégis futballsztárnak készült. Aztán gyökerei mégis visszahúzták a konyhába és álmait újragondolva inkább szakács lett. És nem is akármilyen, dolgozott Gérard Boyer-val és Marc Meneau-val, majd 1986-tól a híres Fouquet's-ban folytatta pályáját. Később átvette Párizs első bisztróinak egyikét, a Troyon éttermet, majd a szintén nagy múlttal rendelkező Ca%u010Fus-t, ahol mára egy teljesen új irányvonalat honosított meg a fűszerezés világában.


Moderátor: Harmath Csaba. A program a Francia Intézet támogatásával és Harmath Csaba közreműködésével jött létre. A program francia nyelvű, magyar tolmácsolással.


17:15 - 17.45: Vasárnapi macaron délután


Az olasz eredetű, de igazán francia édességként ismertté vált macaron tojásfehérje, cukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula, valamint ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény, a két korongot általában ízesített ganache-val ragasztják össze. Bárcsak ilyen egyszerű lenne! De a legendásan nagy precizitást igénylő sütemény elkészítésébe mindenképpen érdemes belevágni, Farkas Vilmos, a Zila Kávéház cukrásza mutat néhány fortélyt.


18:00 - 25: Főzőbemutató Lázár Cheffel, a TV Paprika sztárséfjével


Június 9-én, szombaton délelőtt 10 órakor indul a Receptdaráló Extra a TV Paprikán.


A hetente jelentkező műsort Kovács Lázár vezeti, aki az elmúlt években az Egyesült Államokban is többször ízkalandozott.


Az új főzőshowban Lázár Chef az otthoni ételkészítést a kiváló alapanyagok felhasználásával, a mai modern technológiák, gépek, eszközök alkalmazásával fogja bemutatni, valamint hogy ezek segítségével hogyan válik egyszerűbbé, gyorsabbá, ízletesebbé és örömtelivé a főzés.


Lázár Chef a tv-premier másnapján személyesen is elkészíti egyik kedvenc ételét.


18:25 - 18.45: Desszertkészítés Baracskay Angélával, a TV Paprika kreatív cukrászával


A közgazdászból lett cukrászlány a Kistücsök, a Pataki Cukrászda és a Lila Körte után egy rövid desszert erejéig Gourmet fesztivált is megédesíti.


19:15 - 20.00: Pacal Párbaj - Segal Viktor és Bíró Lajos séfek


Izgalmas programnak ígérkezik a színpad programzáró csörtéje. A két egymással megvívó szakács először hagyományos pacalt készít, majd mindketten elkészítik saját újragondolt megoldásukat. Segal Viktor távol-keleti fúziós pacalt fog készíteni, Bíró Lajos pedig olasz ihletésű pacal carbonarát."En garde!"

4. Millenáris Ásványbörze és Geológiai Napok

Helyszín: Budapest,Millenáris,Fogadó
Kezdési időpont: 10:00

Háromnapos, ingyenesen látogatható rendezvény a földtudományok jegyében, ásvány- és ékszerkiállítással és börzével, geológiai témájú és egyéb interaktív gyerekprogramokkal.


Az ásványbörze és kiállítás a Fogadóban zajlik három napon keresztül, hazai és külföldi  kiállítókkal. A látogatók megcsodálhatják és megvásárolhatják a bemutatott ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, valamint ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat. Olyan kiállítóink is lesznek, akik saját maguk gyűjtötték a bemutatott ásványokat.


A börzén helyet kapnak természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó kiállítók is (aurafotó, íriszdiagnosztika stb.).


A programok között van aranymosás, drágakőfa készítés, ősmaradvány-gipszöntés, mikroszkópos ásványbemutató és ásványhatározás, vulkanológiai játszóház, kígyósimogató, kisállat simogató, gyöngyfűzés és bonsai bemutató (az Óbudai Bonsai Egyesület gyűjteményének kiállítása). Az aranymosáson kívül minden foglalkozás ingyenes!


Az ELTE Ásványtani Tanszék szervezésében a geológiát és az ásványtant népszerűsítő interaktív foglalkozások és programok kerülnek megrendezésre, melyek minden korosztály számára igen hasznosak lesznek, de főként a fiatalok ilyen irányú érdeklődésének felkeltését szolgálják.


Szeretettel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat, aki érdeklődnek a geológia, ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, ékszerek, ezotéria iránt; minden bizonnyal találnak kedvükre való programot a három nap alatt.

FOCI EB:Spanyolország - Olaszország

Helyszín: Lengyelország,Gdansk
Kezdési időpont: 18:00

Ahol kivetítőn nézheted a FOCI EB mérkőzéseit:


TóPart - Nyár a tavon (XIV. Kerület, Olof Palme sétány 5.)


Millenáris (II. Kerület, Fény utca 20-22., Levelezési cím: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)


Akvárium Klub (V. Kerület, Erzsébet tér 14.)


Kobuci Kert (III. Kerület, Fő tér 1.)


Champs Sziget Beergarden (XIII. Kerület, Margitsziget, Hajós Alfréd sétány 6.)


Még több helyszín:( Kattintson ide)

FOCI EB:Írország - Horvátország

Helyszín: Lengyelország,Poznan
Kezdési időpont: 20:45

Ahol kivetítőn nézheted a FOCI EB mérkőzéseit:


TóPart - Nyár a tavon (XIV. Kerület, Olof Palme sétány 5.)


Millenáris (II. Kerület, Fény utca 20-22., Levelezési cím: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)


Akvárium Klub (V. Kerület, Erzsébet tér 14.)


Kobuci Kert (III. Kerület, Fő tér 1.)


Champs Sziget Beergarden (XIII. Kerület, Margitsziget, Hajós Alfréd sétány 6.)


Még több helyszín:( Kattintson ide)

Programnaptár

vissza most előre
2012. június
H K Sz Cs P Sz V
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Pirula Trend