2012. június 09.

Otp klub Gourmet Fesztivál

Helyszín: Budapest,Millenáris,Park és B épület
Kezdési időpont: 10:00

A Otp klub Gourmet Fesztiválra a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája: a "gasztro rendezvények rendezvénye", amely - több mint száz kiállítóval - Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai - s idén már legjelesebb cukrászdái is. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár.


A Gourmet Fesztivál Magyarország "gasztronómiai makettje", ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amelyet egyébként csak hosszas utánjárás után élvezhetünk. A Gourmet az a rendezvény, ahol egy helyen "kóstolhatjuk meg egész Magyarországot".


Az idei Gourmet - és ez az egyik nagy újítása - komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étteremhez egy-egy borászatot társít. Az étel és az ital harmóniáját a legilletékesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük.


A megújult Gourmet Fesztivál célja - a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett -, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amelyekkel gazdagítani, színesíteni tudják mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.


Új elem a fesztivál életében, hogy a kulináris élvezeteket kulturális élmények is kísérik, hiszen esténként zenei koncertek teszik teljesebbé a kínálatot. Kora délutánonként pedig gyermekprogramok várják az érdeklődőket - így a Gourmet egy teljes családi hétvégét kínál, annak legszebb örömeivel.


A látogatók idén is szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, így biztosra vehetjük, hogy a legjobb hazai ízekbe kóstolunk majd bele ezen a júniusi hétvégén.


Jegyár: 2900 Ft/napi


RÉSZLETES PROGRAM


12.30 - 13.30: SZALONNA ÉS BANDÁJA


15.00 - 16.00: BOGNÁR SZILVIA CSINTEKERINTŐ GYEREK KONCERT


16.30 - 17.45: TÁTRAI TREND


18.15 - 19.30: KEREKES BAND


20.00 - 21.30: KISCSILLAG AKUSZTIK


Stela Milosev - Szász Dávid


Schoblocher Barbara - Szajkó András


A gitáros Szajkó András - 21 éves a "Blahalouisiana" zenekar egyik gitárosa.


Ének - Schoblocher Barbara 19 éves. A Kodolányi János Főiskola jazz-ének szakos hallgatója.


A formáció 2011 októberében alakult. Főként saját számokat és könnyed hangvételű slágereket dolgozunk fel.


Vörös Janka - Fövenyi Máté


Vörös Janka a 2010-es Országos Jazzverseny jazzének kategóriájának első helyezettje, Fövenyi Máté a 2011-es Nemzetközi Jazzverseny különdíjas szólistája. Közös munkájuk 2008-ban kezdődött, ami az akkor még "próbálgatásból" együtt zenéléssé nőtte ki magát. Repertoárjukat jazz standardek alkotják, melyeket a legfinomabb és legautentikusabb módon dolgozzák fel.


MIELE GASZTROSZÍNPADON


12.15 - 13.30: Második Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokság a METRO Vevőakadémia szervezésében - elődöntők


A METRO Vevőakadémia idén amatőr és profi kategóriákban is meghirdeti a Második Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokságot, amely a Gourmet Fesztiválon kerül ismét megrendezésre. A versenyzőknek a verseny hivatalos szabályai szerint kell a lehető legszebb és legpontosabb lazac filéket szelnie egy hagyományos lazacból, a lehető legrövidebb idő alatt. Az elődöntő és a döntő alapanyagait a METRO Vevőakadémia és a Marine Harvest biztosítják.


- 12.15: METRO Vevőakadémia bemutatása, szabályok és filézési követelmények ismertetése, bevezetés


- 12.30 - 13.00: Amatőr elődöntő I.- II.


- 13.00 - 13.30: Profi elődöntő I - II.


13:45 - 14.15: Kiss Mariann - Glutén és laktózmentes fogások


Hazánkban közel egymillió ember szenved valamilyen ételallergiában. Ám attól, hogy valakinek emiatt "diétáznia kell", még élhet teljes életet. Sőt, lehet, hogy igazából semmiről nem kell lemondania, csak oda kell figyelnie néhány alapvető dologra, tudatosabban kell megválasztania, mit is eszik. Ebben segít nekünk Kiss Mariann, aki maga is érintett, és aki Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek is főzött magyarországi tartózkodásuk alatt.


14:30 - 15.00: Cukorka - Sweetfabric: cukorkakészítés, édességműhely


Cukorka- és nyalókakészítés, nem csak gyerekeknek. A Cukorka - Sweetfabric csapata egy olyan, hagyományos kézműves édességkészítést mutat be, ahol a cukorszirupé a főszerep. Ízesítés, színezés és selymesítés, majd a cukorkák kézi formázása. A nyalókák tekerése és a cukorkák vagdosása pedig már a gyerekek segítségével fog történni.


15:15 - 15.45: Gerilla Latte Art Show - kávékészítők extrém bajnoksága Molnár Attila négyszeres barista bajnokkal


Aki szereti a jó kávét, s a műfajon belül is inkább cappuccino-párti, biztosan kapott már látványos mintájú tejhabot a csészéjébe. A latte art, vagyis a tejhabkészítés művészete a barista szakma egyik legizgalmasabb kihívása, az igazán profik szinte bármilyen formát képesek kiönteni akár egy apró, eszpresszós csészébe is. A Gerilla Latte Art Show verseny a hivatalos bajnokságok szigorú szabályai helyett az extrém megoldásokat díjazza, az idő betartásán túl semmilyen kötöttség nincs, a kávé és a tejhab bármibe önthető, bárhogy formázható, a legkreatívabb ötlet a nyerő. Meghökkentő és nagyon szórakoztató versenyszámok születnek, a vidám hangulat garantált, a közönség pedig megtudhatja, miért fontos a kiváló minőségű tej a kávéhoz, és hogyan lehet otthon is gyakorolni a tökéletes tejhaböntést. Az ötletgazda Molnár Attila négyszeres barista bajnok, a moderátor Morafcsik Péter, a Bols Mixerakadémia vezetője.


Gyere bajuszkodni! - Tejbajusz verseny a Kávébár standján


A Kávébár standján nemcsak kávékülönlegességeket, hanem finom tejet is kóstolhatnak azok a vagány gyerkőcök, akik szívesen megmutatják, milyen egy szép tejbajusz a száj körül. Ha nem vagy még 14 éves, igyál nálunk egy pohár tejet, engedd, hogy lefotózzuk a tejbajszod, és nyerd meg a családi belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, valamint 100 liter KSW Latte tejet az egész család számára! Időpont: június 9. szombat 16.00-17.00 óra között, és június 10., vasárnap 16.00-17.00 óra között a Kávébár standnál.


16:00 - 16-45: Gyermekkori emlékeim a konyhából - Miguel Rocha Vieira (P), a Costes séfje


A Magyarország első Michelin-csillagát megfőző portugál séf ritkán tart bemutatót nagyközönség előtt, a Gourmet Fesztiválon való színpadi szereplése igazi kuriózum. Miguel Rocha Vieira a "Cordon Bleu de Paris"-ban szerezte szakdiplomáját, majd a "1 Lombard Street%u201D konyháján gyakornokoskodott, amely étterem ma is London egyik gasztronómiai gyöngyszeme. Ezután Spanyolország következett, később pedig a világelső El Bulli (Costa Brava) csapatában, a katalán Ferran Adriá keze alatt is dolgozott. 2010 tavaszán a Costes séfjeként, Magyarországon kapta első Michelin-csillagát.


17:00 - 17.45: A FUXLI meló  - hat szekszárdi borászat sillerének sikere


"Legtartalmasabb rozé vagy leglazább vörösbor? Talán mindkettő igaz. Nekünk ez a FUXLI, a szekszárdi siller a mindennapokra. Öröm bárkivel, bárhol, bármikor." - állítja hat szekszárdi borász, akik úgy döntöttek, hogy közös márkanév alatt hozzák forgalomba siller boraikat. A példaértékű együttműködés keretében az Eszterbauer Borászat, a Heimann Családi Birtok, a Merfelsz Pince, a Németh János Pincészet, a Pósta Borház és a Sebestyén Pince fogott össze azért, hogy még többen ismerjék meg a szekszárdi sillerbort, egy régi-új borstílust, amelynek ma is helye van a borivók és az életet szeretők asztalán. Ezen a kóstolón a látogatók megismerkedhetnek a siller borral, amelyet a szekszárdi borászok maguk mutatnak be az általuk készített finom falatok társaságában.


18:00 - 18.30: Második Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokság a METRO Vevőakadémia szervezésében - Amatőr és Profi kategória döntő, eredményhirdetés és díjátadás.


A verseny döntőjébe az elődöntők első öt-öt helyezettje kerül be mindkét kategóriából.


Nyeremények: A METRO Kereskedelmi Kft. felajánlásából mindkét kategória első helyezettjei 1-1 db 2 éjszakás, 2 főre szóló pihenést nyernek a Hunguest Hotels valamely szálláshelyén. Mindkét kategória első három helyezettje díjmentesen részt vehet egy-egy szabadon választható METRO Vevőakadémia gasztronómiai képzésen, valamint egy-egy borcsomagot vehet át a Sziget Kft. jóvoltából.


19:00 - 20.30: Forró ételek, tüzes ritmusok, latin hangulat Hegyi Barbarával és a Karibi Tánc Klub táncosaival


A kreol konyha az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés mártások jellemzők. Hegyi Barbara színésznő és a Miele Főzőiskola séfje a halak, az egzotikus fűszerek és a gyümölcsök párosításának lehetőségeit mutatják be. A hangulat fokozása sem lesz mindennapi, a Karibi Tánc Klub táncosai rendhagyó salsa-oktatással készülnek, ha nem is a forró indukciós főzőlap mellett, de ahhoz egészen közel.

Programnaptár

vissza most előre
2012. június
H K Sz Cs P Sz V
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Pirula Trend