2012. június 08.

Otp klub Gourmet Fesztivál

Helyszín: Budapest,Millenáris,Park és B épület
Kezdési időpont: 10:00

A Otp klub Gourmet Fesztiválra a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája: a "gasztro rendezvények rendezvénye", amely - több mint száz kiállítóval - Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai - s idén már legjelesebb cukrászdái is. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár.

A Gourmet Fesztivál Magyarország "gasztronómiai makettje", ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amelyet egyébként csak hosszas utánjárás után élvezhetünk. A Gourmet az a rendezvény, ahol egy helyen "kóstolhatjuk meg egész Magyarországot".

Az idei Gourmet - és ez az egyik nagy újítása - komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étteremhez egy-egy borászatot társít. Az étel és az ital harmóniáját a legilletékesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük.

A megújult Gourmet Fesztivál célja - a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett -, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amelyekkel gazdagítani, színesíteni tudják mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.

Új elem a fesztivál életében, hogy a kulináris élvezeteket kulturális élmények is kísérik, hiszen esténként zenei koncertek teszik teljesebbé a kínálatot. Kora délutánonként pedig gyermekprogramok várják az érdeklődőket - így a Gourmet egy teljes családi hétvégét kínál, annak legszebb örömeivel.

A látogatók idén is szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, így biztosra vehetjük, hogy a legjobb hazai ízekbe kóstolunk majd bele ezen a júniusi hétvégén.


Jegyár: 2900 Ft/napi


RÉSZLETES PROGRAM:


OTP KLUB - JAZZY RÁDIÓ SZÍNPAD


16.30 - 17.45: SZALÓKI ÁGI - Odavagyok magáért (Fado magyarul)


18.15 - 19.30: KESH AKUSZTIK


20.00 - 21.30: DELADAP!


UTCAZENE MINDEN DÉLUTÁN - A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA JAZZ FORMÁCIÓI


Vörös Janka - Fövenyi Máté


Vörös Janka a 2010-es Országos Jazzverseny jazzének kategóriájának első helyezettje, Fövenyi Máté a 2011-es Nemzetközi Jazzverseny különdíjas szólistája. Közös munkájuk 2008-ban kezdődött, ami az akkor még "próbálgatásból" együtt zenéléssé nőtte ki magát. Repertoárjukat jazz standardek alkotják, melyeket a legfinomabb és legautentikusabb módon dolgozzák fel.


Bencze Alma - Kolosai Ferenc


A formáció tagjai a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékének hallgatói. Produkciójukban főként lendületes populáris dallamok hallhatóak, olykor két szólamban, vagy váltakozó vokál-kísérettel, melyeket Kolosai Ferenc akusztikus gitáron is kísér.


Stela Milosev -  Szász Dávid


MIELE GASZTROSZÍNPADON


16:00 - 16.30: Hadarik Rita és Argyelán Krisztina - Egészségeset és finomat gyerekeknek


Zöld étel Popeye spenótján túl? Hogyan tehetünk zöld színű ételt a gyerekek elé úgy, hogy kedvvel fogyasszák? Hadarik Rita gasztroblogger és Argyelán Krisztina rádiós műsorvezető megmutatják, hogyan lehet a spárgát gyorsan és különlegesen elkészíteni. A menüjük pestós spárga lesz. Szó lesz a spárga előkészítéséről, a fehér és zöld spárgáról, a friss zöldségek és fűszerek élettani hatásáról, a zöld szín jelentéséről és a gőzpárolás előnyeiről.


16:45 - 17.30: A Színész és a Séf - Kulka János és Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) együtt a tűzhelynél (BBC GoodFood)


Mi sül ki abból, ha egy ismert, a konyhában is otthonosan mozgó színész és az ország egyik legnépszerűbb éttermének séfje összeáll? Biztosan valami nagyon jó! Könnyed, laza, nyári és különleges. Kulka János eddigi élete során sok helyen járt és élt az országban, így aztán nemcsak városokhoz, de ételekhez is kötődik. Dudás Szabolcs, az encsi Anyukám mondta séf-tulajdonosa tavaly a pacaljával vett le mindenkit a lábáról, idén viszont alighanem a streetfood és a porchetta lesz nála a nyerő kombináció.


17:45 - 18.15: Borkalauz Horkay Andrásal - Central European Wine Institute


A CEWI alapító tagok mindannyian a Londoni WSET (Wine & Spirit Education Trust) diplomakurzus hallgatói voltak, a közös találkozási pont a bor volt. A bor maga a varázslat, a kutatás, a kultúra, az élvezet, az ízek, az elmélyülés, a szórakozás, az ismerkedés, a beszélgetés%u2026 A borral kapcsolatos tudást a budapesti intézmény filozófiája szerint csak hitelesen, szakmai megalapozottsággal és élményeken át lehet az érdeklődő hallgatókhoz eljuttatni. Horkay András, a CEWI alapitó tagja, iskolaigazgató, Nemzetközi Borakadémikus a Gourmet Fesztiválon ebből a filozófiából és néhány borból ad ízelítőt.


18:30 - 19.00: Kubista túrógombóc - kísérlet a gombóc négyszögletesítésére


Farkas Vilmos, a Zila Kávéház cukrásza és a Miele Főzőiskola séfje együtt készítik el az újragondolt, kocka alakú túrógombócot.


Farkas Vilmos 7-8 éves kora óta készít süteményeket. Első mestere édesanyja volt, aki minden hétvégén tortát sütött a családnak. Ma ő is ezt teszi, és a legnagyobb "szakmai elismerés" volt, amikor a 6 éves kislánya azt mondta: "Én is cukrász leszek, mint apa".


19:15 - 20.00: Tokaji Párosítás: Kézműves borok és ételek - Bárdos Sarolta, Berecz Stéphanie és Bott Judit borászok


A nagyszerű tokaji borokat már nem kell bemutatni idehaza, de azt még itthon is kevesen tudják, hogy a tokaji bor reneszánszát követően fejlődésnek indult a régió gasztronómiája is. Szaporodnak a minőségi alapanyagokkal dolgozó éttermek, nemrégiben pedig beindult a helyi kézműves piac is, ahol helyben készült sajtokat, szörpöket, lekvárokat, hústermékeket is lehet kapni. A Tokaji Párosítás kóstolón a magyar kézműves borkészítés élvonalába tartozó három borászhölgy, Bárdos Sarolta, Berecz Stéphanie és Bott Judit mutatja be borait a közönség számára, akik a borok mellé a helyi kézműves élelmiszerek legjavából is ízelítőt kapnak (sajt, lekvár, kenyér, dióolaj).

Programnaptár

vissza most előre
2012. június
H K Sz Cs P Sz V
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Pirula Trend