Hirdetés
2012. május 17.

Az Apró Színház bemutatja: Arany Lille

Helyszín: Budapest,Millenáris,Fogadó-Padlás
Kezdési időpont: 11:00

A történet két testvérről szól, akiknek húgát elrabolta a Holdon élő télboszorkány.


A fivéreknek el kell jutniuk a Holdra, hogy kiszabadítsák testvérüket. Kalandjaik során különféle varázslatos lényekkel kell felvenniük a harcot.


Az úton a számi mondavilág óriásaival, szirénjeivel, öregasszonyaival, valamint "sztállókkal, gufitárokkal és gidegesekkel" találkoznak.


"Fekete az éjszaka,


A hegytetőn a hó csillog,


A hold furcsa fénye


Nikkala, Lille nem mehet ki a házból idén"


A társulat - a most készülő előadás alapjául - egy Lappföldről származó számi népmesét választott. Főszereplőik karakterét a számi mese- és mondavilágban található hősök tanulmányozásával építették fel (Nikkala, Mikku és Lille).


Az előadás formanyelve a tánc, zene, ritmus és tárgy animációja. Az előadásban élőzene van - a felcsendülő dalok eredeti számi nyelven íródott zenék, költemények. A ritmusokat, ütőhangszereken játszott dramatikus zenei betéteket Mogyoró Kornél ütőhangszeres komponálta.


Az előadás másik karakteres eleme a tárgyanimáció és a bábtechnikák használata, amelyben Veres András volt segítségükre. A mese látványvilágát a lappföldi végtelenség inspirálja. A szereplők lehetetlen vállalkozását (miszerint a Holdba kell eljutniuk) egy igen intenzív, egész színpadot megmozgató díszletelem adja: egy hatalmas libikóka, amelynek fel-le történő mozgása, átbillenése adja a feljutás lehetetlenségének hangulatát. (Díszlet-, látványtervező: Mészáros Gábor képzőművész.)


Az előadást komoly kutatómunka előzte meg, amelyben a társulat a lappföldi számi emberek életét, népművészetét, valamint kultúráját, Lappföld élővilágát, környezetét, továbbá mai és régen volt társadalmi helyzetét tanulmányozta.


Az előadást 4-12 éves korig ajánljuk!


A mesét kitalálta az Apró Színház társulata és Veres András


Díszlet, jelmez, látvány: Mészáros Gábor


Zenei munkatárs: Mogyoró Kornél


Konzulens: Veres András


Szereplők: Arany Lille - Császár Réka, Miku - Horváth Kristóf,  Nikkala - Kálócz László, Tompa Ádám, Holdboszorkány - Csík Andrea,  Elvarázsolt királylányok, uldák, sztállók, gufitárok - Bisztricsány Linda és Tarján Veronika


Jegyár: 1500 Ft, szakmai: 1200 Ft, családi (2 felnőtt, 2 gyerek) 5000 Ft, csoportos jegy (10 fő felett) 1000 Ft / fő

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. május
H K Sz Cs P Sz V
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend