2012. március 15.

Ferenczi György és a Rackajam ünnepi koncertje

Helyszín: Budapest,Millenáris,Teátrum
Kezdési időpont: 19:30

A hegedűvirtuóz és a Rackajam ünnepi koncertje igazi ritka csemegének ígérkezik, melyet kihagyni nem érdemes.


ÜNNEPI KONCERT


FERENCZI GYÖRGY és a RACKAJAM


Vendég: Roby Lakatos


Ferenczi György és a Rackajam számos alkalommal bizonyította már meghatározó szerepét a magyar zenei palettán. A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. Ferenczi egyike a legtehetségesebb magyar zenészeknek; volt ő már szájharmonika világbajnok is, valamint számos koncerten, stúdiófelvételen közreműködő zenész (LGT, HBB, Edda, Zorán, Presser és sokan mások).


A zenekar életében fontos állomások többek között a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album, valamint a 2010- ben megjelent Rackák világa; mindkettő aranylemez is lett. A zenekar azonban nemcsak zenélni, de kísérletezni is szeret: játszottak már együtt többek között az ötvenkét tagú Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral, a Tomkins Énekegyüttessel és a Száztagú Cigányzenekarral, Sebestyén Mártával, számos alkalommal Szokolay-Dongó Balázzsal, Bársony Bálinttal és Pál István Szalonnával is.


Különleges ünnepi koncertjükön ezúttal azt a Roby Lakatost hívták vendégül, aki közreműködött a Rackák világa lemezen és adtak közös koncertet a Misztrál fesztiválon is.


Roby Lakatos méltán a legismertebb magyar származású cigányprímás. Koncertezett a Carnegie Hall-ban, de a világ szinte minden országában turnézott már többek között Oroszországban, Törökországban, Kínában, Kanadában és az Egyesült Államokban, illetve az európai országok jelentős részében. Yehudi Menuhin nagy csodálója volt és neki is lehetett szerepe abban, hogy Roby a klasszikus zenei világ egyik legpatinásabb kiadójánál, a Deutsche Grammophonnál kapott szerződést. A legendás cigányhegedűs, Bihari János leszármazottjaként kétéves kora óta foglalkozik zenével és mára művészete olyan kiforrott egyediséget jelent, mely ellenáll minden klasszifikációnak: klasszikus és jazzmuzsikusként ugyanúgy elismert, mint a roma zene interpretálójaként.


A hegedűvirtuóz és a Rackajam ünnepi koncertje igazi ritka csemegének ígérkezik, melyet kihagyni nem érdemes.


Jegyárak


Elővételi jegyár: 2000 Ft


Helyszíni jegyár: 2500 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend