2012. március 11.

3. Kézműves Magyar Ízek Vására

Helyszín: Budapest,Millenáris,B épület
Kezdési időpont: 08:00

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő vásáron bemutatkozik Magyarország hét régiójának gasztronómiája - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúli -, valamint a határon túli magyar régiók: Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék.


Vendégeinket több mint 120 kiállító közel 5000 magyar ízzel várja! Terítékén lesznek a legfinomabb sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák - a magyar kistermelők és kézműves gazdák remekei.


A kóstolók mellett az adott régió turisztikai lehetőségei is bemutatásra kerülnek, ráadásul számtalan program - például néptánc, kolbásztöltés, vajköpülés, mézpergetés - teszi kicsik és nagyok számára egyaránt felejthetetlenné a vásárt!


Idén, újdonságként az 1900 Ft-os napijegy teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában 2012. december 31-ig. A márkabolt címe: 1033 Budapest, Szőlőkert út 4/B. A Bónuszbrigádnál vásárolható 3 napos kedvezményes jegy nem tartalmaz levásárolható kupont!


Program:


11.00 ALMA ZENEKAR 15:00 BORRA-VALÓ EGYÜTTES MÉZPERGETÉS KOLBÁSZTÖLTÉS MARCIPÁN KÉSZÍTÉS SAJTKÉSZÍTÉS KOVÁCSISTVÁN ZONGORAELŐADÁS

"Les Frankolorés" Budapest

Helyszín: Budapest,Francia Intézet
Kezdési időpont: 16:00

Az immár 8. alkalommal jelentkező "Les Frankolorés" fesztivál idei, sokszínű és sokoldalú programja arról tanúskodik, hogy továbbra is fontosnak tartják a szervezők, hogy a szélesebb nagyközönség minél több szerzőt, eredeti művet és - rajtuk keresztül - megannyi külön képzeletvilágot ismerhessen meg. Olyan művészi ritkaságokat kínálnak, amelyek között a francia nyelv az elsődleges összekötő kapocs.


Idén különösen örömteli hír, hogy a fesztivál keretében szervezett irodalmi és felolvasóesteken a magyar (és/vagy osztrák) közönség személyesen is találkozhat Gerty Damburyval, Guy Régis Juniorral, Aristide Tarnagdával és Koffi Kwahuléval. Mellettük két olyan szerzőt is vendégül látnak, akiket a franciaországi "Les Francophonies en Limousin" fesztivál kortárs frankofón drámairodalmat bemutató programjának ("L'Imparfait du Présent") köszönhetően ismertünk meg: Virginie Thirion és Pedro Kadivar.


Ez alkalommal a "Les Frankolorés" a művészi élménnyel párhuzamosan igyekszik teret biztosítani a bővebb szakmai párbeszédnek is.


A Paris 3 - Sorbonne Nouvelle egyetem színháztudományi tanszékén működő SeFeA (Sce'nes Francophones et Ecritures de l'Altérité/A frankofónia színpadai és a különbözés dramaturgiái) kutatócsoporttal együttműködésben többnapos szemináriumot rendezünk az ELTE Egyetemközi Francia Központjában (CIEF).


A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának gondozásában nyíló fotókiállítás abba enged betekintést, miféle - szent vagy egészen profán - kötelékek fűzhetnek egy magyar fényképészt az afrikai kontinenshez.


Mindezeket pedig a PECA együttes afrikai és karibi hangzásvilággal elegyített zenéje teszi teljessé.


Programok:


16:00     Incessantes larmes du Ciel d'aout - Francia Intézet


18:00     Brasserie (Sörfőzde) - Francia Intézet

Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend