Hirdetés
2012. március 10.

Star Wars Symphony - Pomáz Wind Orchestra

Helyszín: Budapest,Millenáris,Teátrum
Kezdési időpont: 19:00

A koncert, ahol Te is érezni fogod az erőt!


A rendhagyó fúvószenei koncerten a méltán közkedvelt Star Wars sorozat hat epizódjából hangzanak el a legkedveltebb zenei témák, Magyarországon mindezidáig a legnagyobb terjedelemben és merőben újszerű hangszerelésben. Az est sztárvendége pedig ki is lehetne más, mint maga Darth Vader sötét nagyúr személyesen, és az 501-es birodalmi légió!


20 évvel ezelőtt amikor a zenekart alapították, egyikük sem gondolta volna, hogy ez lesz az a zenekar, amelyik kísérletet tesz a magyar fúvószenei élet állóvizének felkavarására. Most viszont elérkezett a pillanat, hogy a pomáziak megmutassák, mire is képesek. A rendhagyó fúvószenei koncerten a méltán közkedvelt Star Wars sorozat hat epizódjából hangzanak el a legkedveltebb zenei témák, Magyarországon mindezidáig a legnagyobb terjedelemben és merőben újszerű hangszerelésben. Az est sztárvendége pedig ki is lehetne más, mint maga Darth Vader sötét nagyúr személyesen, és az 501-es birodalmi légió!


A műről


A 14 tételes Star Wars Symphonyt 2009-ben fejezte be a zenekar karmestere, Széplaki Zoltán. Az ősbemutatóra 2010 tavaszán került sor Pomázon az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének a közreműködésével, amely kirobbanó sikert aratott. Az ismert filmzene egész estés fúvószenekari átirata igazi kuriózum a mai napig.


A legendás hollywoodi zeneszerző, John Williams monumentális remekművét egy 60 fős, réz- és fafúvósokból, valamint ütősökből álló zenekar szólaltatja meg. Aki fúvószenét még csak az augusztus 20.-i zászlófelvonáson hallott eddig, annak biztosan mellbevágó élményben lesz része, amikor a végítélet harsonái rázendítenek az első fanfárra. A nézőtéren helyet foglalók személyesen fogják megtapasztalni, hogy az erő tényleg rezgések által terjed a levegőben, és az erő forrása ezen az estén a Pomáz Wind Orchestra lesz!


A zenekarról


Az 1992-ben alapított zenekar tagjai pomázi és környékbeli fiatalok, akik elkötelezettek a fúvószene mellett, és közös céljuk bebizonyítani, hogy a modern fúvószenének ott van a helye a koncerttermekben. Minden műfajban igyekeznek helytállni, többek között komolyzenei, könnyűzenei és filmzenei átiratokat játszanak. A fúvószenei átiratokat minden esetben karmesterük, Széplaki Zoltán készíti számukra. Mindig lendületes, intenzív előadásmódra törekednek, közönségük figyelmét egy pillanatra sem hagyják elkalandozni. Aki egy kis ízelítőre vágyik a márciusi koncert előtt, az látogasson el a zenekar weboldalára: www.pomazifuvosok.eu


Az utóbbi időben adott legsikeresebb önálló koncertjeik: Komolyzenei koncertek az Esztergomi Bazilikában (2011 és 2009), Star Wars Symphony ősbemutató a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola hangversenytermében (2010), Filmzene koncert a Krensmünsteri filmfesztiválon Ausztriában (2011), Disney filmzene koncert a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola hangversenytermében (2011), Filmzene koncert Laussane-ban (2009)%u2026


A folytatást pedig már tudjuk: a zenekar tagjai eddigi pályafutásuk talán legnagyobb mérföldkövéhez érnek majd, amikor március 10.-én a Millenáris Teátrum színpadára lépnek, és megmutatják a közönségnek a ZENE erejét!


Jegyárak


Elővételi jegyár: 2500 Ft


Helyszíni jegyár: 3000 Ft

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend