Hirdetés
2012. március 10.

"Les Frankolorés" Budapest

Helyszín: Budapest,Francia Intézet
Kezdési időpont: 16:00

Az immár 8. alkalommal jelentkező "Les Frankolorés" fesztivál idei, sokszínű és sokoldalú programja arról tanúskodik, hogy továbbra is fontosnak tartják a szervezők, hogy a szélesebb nagyközönség minél több szerzőt, eredeti művet és - rajtuk keresztül - megannyi külön képzeletvilágot ismerhessen meg. Olyan művészi ritkaságokat kínálnak, amelyek között a francia nyelv az elsődleges összekötő kapocs.


Idén különösen örömteli hír, hogy a fesztivál keretében szervezett irodalmi és felolvasóesteken a magyar (és/vagy osztrák) közönség személyesen is találkozhat Gerty Damburyval, Guy Régis Juniorral, Aristide Tarnagdával és Koffi Kwahuléval. Mellettük két olyan szerzőt is vendégül látnak, akiket a franciaországi "Les Francophonies en Limousin" fesztivál kortárs frankofón drámairodalmat bemutató programjának ("L'Imparfait du Présent") köszönhetően ismertünk meg: Virginie Thirion és Pedro Kadivar.


Ez alkalommal a "Les Frankolorés" a művészi élménnyel párhuzamosan igyekszik teret biztosítani a bővebb szakmai párbeszédnek is.


A Paris 3 - Sorbonne Nouvelle egyetem színháztudományi tanszékén működő SeFeA (Sce'nes Francophones et Ecritures de l'Altérité/A frankofónia színpadai és a különbözés dramaturgiái) kutatócsoporttal együttműködésben többnapos szemináriumot rendezünk az ELTE Egyetemközi Francia Központjában (CIEF).


A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának gondozásában nyíló fotókiállítás abba enged betekintést, miféle - szent vagy egészen profán - kötelékek fűzhetnek egy magyar fényképészt az afrikai kontinenshez.


Mindezeket pedig a PECA együttes afrikai és karibi hangzásvilággal elegyített zenéje teszi teljessé.


Program:


16:00     Incessantes larmes du Ciel d'aout - Francia Intézet


18:00     Big-Shoot - Francia Intézet


Brasserie (Sörfőzde) - Francia Intézet

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend