2012. március 10.

3. Kézműves Magyar Ízek Vására

Helyszín: Budapest,Millenáris,B épület
Kezdési időpont: 08:00

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő vásáron bemutatkozik Magyarország hét régiójának gasztronómiája - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúli -, valamint a határon túli magyar régiók: Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék.


Vendégeinket több mint 120 kiállító közel 5000 magyar ízzel várja! Terítékén lesznek a legfinomabb sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák - a magyar kistermelők és kézműves gazdák remekei.


A kóstolók mellett az adott régió turisztikai lehetőségei is bemutatásra kerülnek, ráadásul számtalan program - például néptánc, kolbásztöltés, vajköpülés, mézpergetés - teszi kicsik és nagyok számára egyaránt felejthetetlenné a vásárt!


Idén, újdonságként az 1900 Ft-os napijegy teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában 2012. december 31-ig. A márkabolt címe: 1033 Budapest, Szőlőkert út 4/B. A Bónuszbrigádnál vásárolható 3 napos kedvezményes jegy nem tartalmaz levásárolható kupont!


Program:


15:30 BORRA-VALÓ EGYÜTTES


MÉZPERGETÉS KOLBÁSZTÖLTÉS MARCIPÁN KÉSZÍTÉS SAJTKÉSZÍTÉS KOVÁCS ISTVÁN ZONGORAELŐADÁS MAGYAR KONYHA BESZÉLGETÉS

Gyerekprogram

Helyszín: Budapest,Millenáris,Fogadó
Kezdési időpont: 10:00

Program:


10.00-17.00 Baba Bú-Jó


10.00-16.00 Csiribiri kézműves műhely


11.00 Nap Panni kalandjai - Padlás


16.00 Bognár Szilvia: Csintekerintő koncert - játékgyűjtéssel


Az elmúlt hónapokban bizonyára sokak otthonában felcsendültek Bognár Szilvia legújabb albumának dalai. A gyönyörű zeneiségű, népdalokat és verseket feldolgozó Csintekerintő az énekesnő közel egy éve nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája. Március 10-én újra tekeredik majd a dalok és mondókák, versek és muzsikák játékos fonala a Millenáris fogadójában. Mi több, különleges alkalom lesz ez a délután az ajándékozásra:


Jegyárak


Gyerekjegy: 800 Ft


Felnőttjegy: 1000 Ft


Családi jegy: 2600 Ft

"Les Frankolorés" Budapest

Helyszín: Budapest,Francia Intézet
Kezdési időpont: 16:00

Az immár 8. alkalommal jelentkező "Les Frankolorés" fesztivál idei, sokszínű és sokoldalú programja arról tanúskodik, hogy továbbra is fontosnak tartják a szervezők, hogy a szélesebb nagyközönség minél több szerzőt, eredeti művet és - rajtuk keresztül - megannyi külön képzeletvilágot ismerhessen meg. Olyan művészi ritkaságokat kínálnak, amelyek között a francia nyelv az elsődleges összekötő kapocs.


Idén különösen örömteli hír, hogy a fesztivál keretében szervezett irodalmi és felolvasóesteken a magyar (és/vagy osztrák) közönség személyesen is találkozhat Gerty Damburyval, Guy Régis Juniorral, Aristide Tarnagdával és Koffi Kwahuléval. Mellettük két olyan szerzőt is vendégül látnak, akiket a franciaországi "Les Francophonies en Limousin" fesztivál kortárs frankofón drámairodalmat bemutató programjának ("L'Imparfait du Présent") köszönhetően ismertünk meg: Virginie Thirion és Pedro Kadivar.


Ez alkalommal a "Les Frankolorés" a művészi élménnyel párhuzamosan igyekszik teret biztosítani a bővebb szakmai párbeszédnek is.


A Paris 3 - Sorbonne Nouvelle egyetem színháztudományi tanszékén működő SeFeA (Sce'nes Francophones et Ecritures de l'Altérité/A frankofónia színpadai és a különbözés dramaturgiái) kutatócsoporttal együttműködésben többnapos szemináriumot rendezünk az ELTE Egyetemközi Francia Központjában (CIEF).


A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának gondozásában nyíló fotókiállítás abba enged betekintést, miféle - szent vagy egészen profán - kötelékek fűzhetnek egy magyar fényképészt az afrikai kontinenshez.


Mindezeket pedig a PECA együttes afrikai és karibi hangzásvilággal elegyített zenéje teszi teljessé.


Program:


16:00     Incessantes larmes du Ciel d'aout - Francia Intézet


18:00     Big-Shoot - Francia Intézet


Brasserie (Sörfőzde) - Francia Intézet

Star Wars Symphony - Pomáz Wind Orchestra

Helyszín: Budapest,Millenáris,Teátrum
Kezdési időpont: 19:00

A koncert, ahol Te is érezni fogod az erőt!


A rendhagyó fúvószenei koncerten a méltán közkedvelt Star Wars sorozat hat epizódjából hangzanak el a legkedveltebb zenei témák, Magyarországon mindezidáig a legnagyobb terjedelemben és merőben újszerű hangszerelésben. Az est sztárvendége pedig ki is lehetne más, mint maga Darth Vader sötét nagyúr személyesen, és az 501-es birodalmi légió!


20 évvel ezelőtt amikor a zenekart alapították, egyikük sem gondolta volna, hogy ez lesz az a zenekar, amelyik kísérletet tesz a magyar fúvószenei élet állóvizének felkavarására. Most viszont elérkezett a pillanat, hogy a pomáziak megmutassák, mire is képesek. A rendhagyó fúvószenei koncerten a méltán közkedvelt Star Wars sorozat hat epizódjából hangzanak el a legkedveltebb zenei témák, Magyarországon mindezidáig a legnagyobb terjedelemben és merőben újszerű hangszerelésben. Az est sztárvendége pedig ki is lehetne más, mint maga Darth Vader sötét nagyúr személyesen, és az 501-es birodalmi légió!


A műről


A 14 tételes Star Wars Symphonyt 2009-ben fejezte be a zenekar karmestere, Széplaki Zoltán. Az ősbemutatóra 2010 tavaszán került sor Pomázon az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének a közreműködésével, amely kirobbanó sikert aratott. Az ismert filmzene egész estés fúvószenekari átirata igazi kuriózum a mai napig.


A legendás hollywoodi zeneszerző, John Williams monumentális remekművét egy 60 fős, réz- és fafúvósokból, valamint ütősökből álló zenekar szólaltatja meg. Aki fúvószenét még csak az augusztus 20.-i zászlófelvonáson hallott eddig, annak biztosan mellbevágó élményben lesz része, amikor a végítélet harsonái rázendítenek az első fanfárra. A nézőtéren helyet foglalók személyesen fogják megtapasztalni, hogy az erő tényleg rezgések által terjed a levegőben, és az erő forrása ezen az estén a Pomáz Wind Orchestra lesz!


A zenekarról


Az 1992-ben alapított zenekar tagjai pomázi és környékbeli fiatalok, akik elkötelezettek a fúvószene mellett, és közös céljuk bebizonyítani, hogy a modern fúvószenének ott van a helye a koncerttermekben. Minden műfajban igyekeznek helytállni, többek között komolyzenei, könnyűzenei és filmzenei átiratokat játszanak. A fúvószenei átiratokat minden esetben karmesterük, Széplaki Zoltán készíti számukra. Mindig lendületes, intenzív előadásmódra törekednek, közönségük figyelmét egy pillanatra sem hagyják elkalandozni. Aki egy kis ízelítőre vágyik a márciusi koncert előtt, az látogasson el a zenekar weboldalára: www.pomazifuvosok.eu


Az utóbbi időben adott legsikeresebb önálló koncertjeik: Komolyzenei koncertek az Esztergomi Bazilikában (2011 és 2009), Star Wars Symphony ősbemutató a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola hangversenytermében (2010), Filmzene koncert a Krensmünsteri filmfesztiválon Ausztriában (2011), Disney filmzene koncert a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola hangversenytermében (2011), Filmzene koncert Laussane-ban (2009)%u2026


A folytatást pedig már tudjuk: a zenekar tagjai eddigi pályafutásuk talán legnagyobb mérföldkövéhez érnek majd, amikor március 10.-én a Millenáris Teátrum színpadára lépnek, és megmutatják a közönségnek a ZENE erejét!


Jegyárak


Elővételi jegyár: 2500 Ft


Helyszíni jegyár: 3000 Ft

V. Fürdők Éjszakája Budapest

Helyszín: Budapest
Kezdési időpont: 22:00

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. immáron ötödik alkalommal hívja éjszakai fürdőzésre az érdeklődőket a főváros öt legnépszerűbb gyógyfürdőjébe. Az idei első Fürdők Éjszakáján a tavalyi és egyben az eddigi legsikeresebb eseményhez hasonlóan ismét elektronikus zenei programmal készülnek a szervezők.


Idén márciusban ismét a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács és a Király gyógyfürdők nyitják meg kapuikat a 22 órakor kezdődő Fürdők Éjszakáján. A fürdőkben hajnali 3-ig 20 DJ biztosítja a helyszínenként eltérő műfajú elektronikus zenét: a Széchenyiben a BURN house partyján, a Rudasban electro bulin, a Királyban a Thermál Bár szervezésében megvalósuló tűzzsonglőröket és chill-out zenét felvonultató programon vehetnek részt a jegyváltók, míg a Gellértben a Radio Bro DJ-i pörgetik a lemezeket, a Lukácsban pedig a Funzine kültéri medencés nu disco partyja várja az érdeklődőket. Az eseményen idén újra kiemelt támogatóként jelenik meg a BURN, hisz a márka fontosnak tartja, hogy támogassa azokat a programokat ahol a fiatalok igényes és változatos zenei programmal találkozhatnak és olyan egyedi, különleges helyszíneken szórakozhatnak, mint a gyógyfürdők több száz éves, műemléki épületei.


Az elővételben 3.490 Ft, a helyszínen 3.990 Ft-os jegyárért cserébe a résztvevők olyan neves DJ-k szettjére bulizhatnak, mint Karmatronic, Whiteboy, az NVC, a kizárólag a Fürdők Éjszakájára újra összeálló Girls&Mathematics, vagy a nagysikerű 1 hónapos rádió, a RadioBro DJ-i: Superman, Simon Iddol és Infragandhi.


Helyszínek:


Széchenyi Fürdő


Gellért Fürdő


Rudas Fürdő


Lukács Fürdő


Király Fürdő


Jegyárak:


Elővételben 3.490 Ft


Helyszínen: 3.990 Ft


Egy jegy = Öt helyszín


Egy jegy megvásárlásával a Fürdők Éjszakája összes helyszíne szabadon átjárható, a férőhelyek függvényében.


Jegyelővétel: 2012. február 27-től a rendezvényben részt vevő öt gyógyfürdő jegypénztárainál.


Az elővételes jegyek megvásárlására a gyógyfürdők hatályos nyitvatartási rendjében van lehetőség.


A rendezvény korhatára: 18 év

Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend