2012. február 19.

FARSANGFARKI JELMEZES MULATSÁG

Helyszín: Budapest,Marczibányi Téri Művelődési Központ
Kezdési időpont: 09:00

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várjuk a nagyérdemű aprónépet.


Házigazda: Sándor Ildikó


Táncot tanít: Halmos Kata, Prekler Kata, Gundyné Szerényi Andrea


Muzsika: Kerényi Róbert - furulya, Horváth Gyula - koboz, Nyíri László - hegedű, Vellner Balázs - dob


Kézművesség: Bálint Ágnes, Huszti Kinga


Információ: Zoltán Eszter 06 70 335 6284; zoltan.eszter@marczi.hu


Belépő: 600 Ft/fő; családi jegy (4 főtől): 500 Ft/fő


A NOE tagsági kártyával rendelkező családok személyenként 300 Ft-os belépővel látogathatják


programunkat.

Busójárás

Helyszín: Mohács
Kezdési időpont: 09:00

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.


A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival.


A 2012-es Busójárás február 16. és 21. között kerül megrendezésre. A Busójárás legnagyobb tömeget vonzó eseménye vasárnap (farsangvasárnap) lesz, amely február 19-ére esik. Ezen a napon van a fő vonulás és karnevál, valamint ezen a napon a legtöbb a program a városban.


Mohács télűző-tavaszköszöntő népszokását az UNESCO, vagyis az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 2009 őszén felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.


Web: www.mohacsibusojaras.hu

Matinékoncertek: Kar-körkép

Helyszín: Budapest, Művészetek Palotája, Fesztivál Színház
Kezdési időpont: 11:00

Tomkins: When David Heard That Absalom Was Slain (Mikor Dávid meghallotta, hogy Absolont megölték)


Kodály: Katalinka


Kodály: Gólyanóta


Ligeti: Két Kánon -I. Ha folyóvíz volnék, II. Pletykázó asszonyok


Kodály: Túrót eszik a cigány


Lassus: Visszhang


Bach: Ich will hier bei dir stehen


Flecha: Ande, pues nuestro apellido -részlet a La Bomba című madrigálkomédiából


Vytautas Miskinis: Cantate Domino (Énekeljünk az Úrnak)


Edoardo Bennato: Viva la mamma


Knut Nystedt: Miserere


Luka%u0161: Luxuriosa res


Verdi: Macbeth -Boszorkányok kara a III. felvonásból


Erkel: Hunyadi László -'Meghalt a cselszövő' az I. felvonás fináléjából


Kodály: Esti dal


Közreműködik: Varga Donát - tenor, Vékey Marianna - zongora, a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Somos Csaba), a Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató: Thész Gabriella), UniCum Laude énekegyüttes (Csapó József - kontratenor, Meláth Árpád, Mits Arnold - tenor, Pap Tamás, Kutnyánszky Csaba - bariton, Véghelyi Ákos - basszus)


Műsorvezető: Lukácsházi Győző


Mi az, ami lehet női és lehet férfi, lehet egynemű és lehet vegyes, lehet leány, fiú, vagy csak úgy általában gyerek, lehet bányász, vagy akár angyali is? Az Olvasó már bizonyára sejti, hogy nem valami titokzatos, sosem látott, kiismerhetetlen lényről, hanem az éneklő emberek által alkotott zenei együttesről, a kórusról, más szóval az énekkarról van szó.


Az emberi hangot és az énekes műfajokat bemutató sorozat második koncertjén ez a sokarcú (és persze sokhangú), csodálatos képződmény mutatkozik be a megszokottól eltérő formában, izgalmas és változatos műsor-összeállítással. És jóllehet bányászkórussal és angyali karral nem szolgálhatunk, aki jegyet vált erre a koncertre, biztos lehet abban, hogy minden lényeges részletre kiterjedő kar-körképben lesz része.


Ajánlott korosztály: 8-15 év


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 1500 Ft

Összefogás Koncert Győrben

Helyszín: Győr, Városi Egyetemi Csarnok
Kezdési időpont: 15:00

Neves fellépők közreműködésével rendezik a fővárosban és Győrben azt a mintegy hatórás koncertsorozatot, amellyel országunk államadósságának csökkentéséhez kívánnak hozzájárulni a szervezők...


A program elnevezése találó, hiszen a rendezvény valóban széleskörű összefogás révén jön létre. A koncerthelyszínt, a technikát támogatásként kapják a szervezők és a művészek is ingyen vállalják a fellépést.


A közönség a 2012 forintba kerülő jegyek megvásárlásával segíthet, hiszen a jegybevétel - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.


A tizennégy év alatti látogatók számára a koncert ingyenes. Őket arra kérik, hogy hozzanak magukkal egy ajándékot, amit eljuttathatnak a rászorulóknak. Ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködik.


A győri koncert február 19-én délután három órakor kezdődik a Városi Egyetemi Csarnokban. A rendezvényen az esti órákig folyamatosan neves előadók váltják egymást a színpadon, köztük Bende Ildikó, Adri, Caramel, a Kozmix, Járai Márk, MM Márton Máté, Kiss Tünde, Miller Zoltán, Forgács Péter, vagy éppen a Hangária Zenekar. A rendezvény fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.


A győri programmal egy időben a budapesti Papp László Sportarénában is megrendezik a jótékony koncertet. (A rendezvényről és a fellépőkről részletesebben a www.osszefogaskoncert.hu honlapon tájékozódhat.)


Az államadósság csökkentésére irányuló akciót egyébként korábban Rédly Elemér, győri katolikus plébános indította, aki személyesen is tenni kívánt valamit az ügy érdekében. Véleménye szerint bárki is felelős az államadósságért, az mindnyájunk terhe, és mindnyájunk közös érdeke, hogy mielőbb megszabaduljunk tőle, ezért a saját pénzéből egymillió forintot ajánlott fel erre a célra.


Kezdeményezésére létrejött az Összefogás az Államadóság Ellen Alap, amelynek számlájára - a 11707000-22222222-es számlaszámra bárki befizetheti az általa gondolt összeget.


A kezdeményezésről a http://osszefogasazallamadossagellen.hu weboldalon olvashat részletesen).

Összefogás Koncert Magyarországért 2012

Helyszín: Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Kezdési időpont: 15:00

A sztárok összefognak Magyarországért!


2012. február 19-én kerül megrendezésre az Összefogás Koncert Magyarországért, melynek első két állomása Győr és Budapest. Fővédnöke Borkai Zsolt Győr polgármestere, a MOB elnöke.


A koncertsorozat non-profit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar társadalom számára fontos ügyeket támogasson.


Kora délutántól késő estig folyamatosan lépnek színpadra a népszerű előadók a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban és a Papp László Budapest Sportarénában.


A fellépők: Adri, Bende Ildikó, DJ Dominique, Forgács Péter, Hangária, Hien, Járai Márk, Kiki (Patkó Béla), Király Viktor és Király Linda, Kiss Tünde, Kozmix, L.L. Junior, Lukács Tibor, Mészáros Árpád Zsolt, Miller Zoltán, MM (Márton Máté), Molnár Ferenc Caramel, Mórocz Adri és Boribon muzsikál, Mystery Gang, Nagy Balázs, Patai Anna, Széles Iza, Tóth Vera, Török Ádám, Vásáry André, Venczel- Kovács Zoltán, a lista folyamatosan bővül...


Zenei rendezők: Bársony Bálint és Némo.


A koncert szervezői a "Tiéd a színpad!" pályázat keretében lehetőséget nyújtanak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest Sportaréna színpadán mutatkozhassanak be: a jelentkező zenekarok közül egyet az Összefogás Koncert fellépőiből alakuló hét tagú zsűri választ ki, egyet pedig a nagyközönség az Interneten szavaz meg (a szavazatokat egy Facebook alkalmazáson keresztül lehet majd leadni).


A februári győri és budapesti koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá: a bevételek - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek.


A jegyek ára 2012 forint, a 14 év alatti gyermekek pedig 0 forintért juthatnak belépőhöz - ők egy a koncertre hozott ajándékkal segíthetnek, amit a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.


Az álló és ülőhelyekre szóló jegyek kaphatóak a Ticket Express Jegyirodáiban (www.tex.hu)


A koncert honlapja: www.osszefogaskoncert.hu


A koncert facebook oldala: www.facebook.com/osszefogaskoncert



A DUONCELLY - ONCZAY CSABA ÉS ONCZAY ZOLTÁN - HANGVERSENYE

Helyszín: Budapest,Óbudai Társaskör
Kezdési időpont: 19:00

Barriére: G-dúr szonáta


Haydn: D-dúr divertimento


Albéniz: Cuba, Asturias, Sevilla


Lendvay Kamilló: Hét rövid darab két csellóra


Popper: Szvit Op.16


Paganini: Variációk egy Rossini-témára


Nem mindennapi műsorral, részben eredeti, részben átiratokkal lép színpadra Onczay Csaba Kossuth- és Liszt-díjas gordonkaművész és fia Onczay Zoltán. A programjukban közismert és ritkán játszott művek egyaránt helyet kaptak. Az est egyik különlegessége Paganini Mózes variációja, melyet saját átiratukban szólaltatnak meg.


Belépőjegy: 1200 Ft, diák és senior jegy: 600 Ft

Programnaptár

vissza most előre
2012. február
H K Sz Cs P Sz V
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1234
Pirula Trend