Hirdetés
2012. február 10.

Ladánybene 27 és barátai: Marley 67

Helyszín: Budapest, A38 Hajó
Kezdési időpont: 20:00

Reggae körökben a február hónap a világ bármely pontján Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Ezen időszakban számos fesztivál és koncert keretében emlékeznek meg minden idők legismertebb reggae zenészéről: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai.


A magyar reggae megteremtésében és színvonalas működtetésében kulcsszerepet betöltő Ladánybene 27 zenekar szervezésében február 10-én itthon is ismét részesei lehetünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 állóhajón! Az LB27 sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tart eme jeles alkalomból.


Idén 67 éves lenne a reggae királya...

A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Marley üzenetét, hiszen nagyon fontos, hogy legfőképp az albumain megbúvó kincsek, azok a zenék éljenek tovább, amik a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak, és ne csak a rádiók által sokat játszott slágereket ismerje a közönség. Ezen célkitűzést szolgálta az 1996-ban megjelentetett "Bob Marley emlékére" - című LB27 album is, mely lemez megjelenését számtalan fantasztikus LB27-Marley koncert követte, köztük az 1999-es jamaicai közös fellépés a The Wailers-szel, Marley egykori zenekarával! Ezt a célt szolgálják a 2005 óta minden év februárjában megrendezésre kerülő LB27-Marley emlékestek is.


Az idei februári estén a házigazda Ladánybene 27 vendégei a hazai reggae élet meghatározó alakjai lesznek:

Társzenekarként lép fel a Dubaku, mely a hazai reggae színtér két kiváló zenekarából, az Another Day és a Budapest Riddim Band tagjaiból verbuválódott supergroup. Repertoárjukban számos örökzöld slágere mellett néhány méltatlanul "elfeledett remekmű" is szerepel. Két énekesük, CéAnne és Doki vezényli le az est első felvonását.


A házigazda Ladánybene 27 immár állandósult, fúvósokkal bővült formációban lép fel. A doboknál a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolt foglal helyet, a vokált az Another Day és T-Rex Riders korábbi frontharcosa, Mr. Roul NO erősíti majd. A koncertet szervező LB27 zenekar számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője, Fábián Juli is elénekel velük két lírai Marley dalt!


Színpadon köszönthetjük továbbá az utóbbi időben az LB27 zenei műhelybe is "bedolgozó", mérhetetlen energiákkal a reggae gondolatiságát közvetítő Gregory G.Ras-t, a Riddim Colony frontemberét!


Az est folyamán néhány közös dalra CéAnne és Doki is beszáll az LB "gépezetbe", miként Miksa is fel-feltűnik majd a Dubaku blokkban.


Hatalmas közös zenélés várható ezen az éjszakán!

A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai a korai, jamaicai évektől a Tuff Gong-os világhódító időszak végéig, sőt néhány dal erejéig a Marley gyerekek által továbbvitt és továbbgondolt üzenetek is felcsendülnek majd!


A koncertek előtt, után és között is kizárólag Marley-közeli zenék (remix-ek, ritkaságok, zenésztársak muzsikái) szólnak majd a Selecta Áfonya lemezeiről.


"Let%u2019s Get Together, And Feel Allright!"
Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. február
H K Sz Cs P Sz V
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1234
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend