Hirdetés
2012. február 03.

Kaposvári Dorottya Farsangi Napok

Helyszín: Kaposvár,Kossuth tér
Kezdési időpont: 09:00

A télbúcsúztató és tavaszváró farsang a hagyományok szerint a vígasság és a furfangos párviadalok, a különböző jelmezes, alakoskodó játékok időszaka.


A "Kaposi" Farsang rendhagyó módon minden évben Dorottya neve napjához (február 6.) legközelebb eső hétvégén hív önfeledt mulatságba  minden érdeklődőt.


A város irodalmi örökségéből - Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, avagy a dámák diadalma című vígeposza - valamint a környék népszokásainak gazdag tárházából merítve készül évről évre színes programokkal Somogyország fővárosa, Kaposvár. Megelevenedik Karnevál Hercege, a "vénlányok hada", a néptáncosok és más jelmezes csoportok előadásai nyomán felidéződnek a korábbi hagyományok.

Igényes népművészeti vásár kínálja portékáit, s házi készítésű farsangi sütemények illata  csábít a kulinális élvezetekre.


A maskarások két napig tartó uralma alatt Kaposvár belvárosa a népi játékok játszóterévé változik. A régió hagyományőrzői a falvak téltemetési szokásainak gazdag tárházából nyújtanak ízelítőt, s válik a néző akaratán kívül is a színes karneváli kavalkád részesévé.


Kaposvár sem maradhat ki a tavaszvárási mulatságokból. A városban a Dorottya Farsangi Napok már hagyományosan a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén kerülnek megrendezésre. A város gazdag művészeti öröksége és a térség néphagyományai a farsangi vígasságok programjaiban is jelentős szerepet játszanak. Megannyi szines produkció, színházi előadás, néptánc csoportok, jelmez kavalkád és természetesen az Együd Árpád Művelődési Központ farsangi bálja biztosít hamisítatlan hagyományőrző szórakozást. A karnevál idejére Kaposvár belvárosa, elsősorban a Kossuth tér népművészeti vásár színtere lesz, ahol nem csak a kézművesek remekeit csodálhatják és vásárolhatják a látogatók, de a lacikonyhások hada is gondoskodik arról, hogy a Dorottya Farsangi Napok évről-évre a térség igazi télbúcsúztató ünnepsége legyen.


Helyszín: Kossuth tér és Fő utca


Web: www.egyud.somogy.hu/index.php?page=main_3_1.php&col=r


E-mail: egyudmuvhaz@somogy.hu

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. február
H K Sz Cs P Sz V
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1234
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend