2012. január 29.

III. Téli Szarvasgomba Ünnepe

Helyszín: Gödöllő,Erzsébet Szálló
Kezdési időpont: 09:00

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Téli Szarvasgomba Ünnepet. A kezdeményezést a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület hagyományteremtő szándékkal hívta életre. A királyi kastély volt a rendezvény helyszíne, az idén pedig az Erzsébet királyné szállodában és a város megújult főterén várják majd az érdeklődőket.


A szervezők célja, hogy felélesszék a szarvasgomba kultúráját, ami az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. Magyarország még a XX. század elején is szarvasgomba nagyhatalomnak számított, sajnos azonban ma ez már nem mondható el, annak ellenére, hogy hazánkban jelenleg is százhatvan szarvasgomba fajt tartanak nyilván, amiből hat-nyolc alkalmas emberi fogyasztásra.


A rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat megismerhetik az érdeklődők, így a téli szarvasgombát is, ami ezek közül a legízletesebb, hasonló a francia szarvasgombához.


A Téli Szarvasgomba Ünnep nem csak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, az első magyar szarvasgombás termékeket gyártó cég, bemutatják az első magyar termőre fordult szarvasgomba ültetvényt, és megismerhetik a szarvasgombával és ültetvényezésével foglalkozó vállalkozásokat is. A témával kapcsolatban a szálloda szekciótermében több előadást tartanak majd.


Mindenki számára izgalmas csemegézési lehetőség lesz a szarvasgombás ételek kóstolója, amit az Erzsébet Királyné étterem és az első magyar szarvasgombás termékek gyártójának mesterszakácsai készítenek el.


A szervezők nem csak a felnőttekre gondolnak, hanem a gyermekekre is. Az ifjabb korosztályt az étterem kávézójában gyermekműsorok várják, lesz játszósarok és kézművesség.


A kezdeményezés célja, hogy bebizonyítsák, nemzeti kincsünk, a szarvasgomba, első sorban nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség.


Program:



  • A szarvasgomba fajok felvonultatása




  • Barokk ruhás felvonulás, a téli szarvasgomba ismertetése és illatolása




  • Szakmai előadások egész nap a szálloda szekciótermében:




  • Ültetvényes termesztés




  • Természetvédelem




  • Kutyák és a szarvasgomba gyűjtése




  • Szarvasgombafajok ismertetése




  • Információs és interaktív pont:




  • "Gombola" (szarvasgomba tombola értékes nyereményekkel)




  • Ingyenes szarvasgomba súlysaccolás (gombanyereményekkel)




  • A szarvasgomba szakirodalma




  • Kiállítás és vásár




  • Szarvasgombafajok ismertetője




  • Képgaléria




  • Receptek, tanácsadás




  • Kutyás keresési bemutató




  • Délelőtt és délután, a DSZE 2010-es kutyás keresőversenyeinek győzteseivel




  • Szarvasgombakereső kutyák versenye




  • Szarvasgombás ételek kóstolója és bemutatója az étteremben




  • Az Erzsébet Királyné étterem és az első magyar szarvasgombás termékek gyártójának mesterszakácsaival




  • Egész nap szarvasgombás falatkák, ételek teljes felvonultatása




  • Gasztronómiai előadás a szarvasgomba felhasználási lehetőségeiről




  • Interjúk mesterszakácsokkal, művészekkel




  • Szarvasgombás termékek és kellékek vására




  • A szálloda báltermében és udvarában




  • Kézműves vásár




  • Iparművészek és a gasztronómia mesterei kínálják portékáikat




Pontos helyszín:

Erzsébet Szálló, város központ


Belépő:

A rendezvény látogatása ingyenes!


Információ:

Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület


70/367-1964


Web: www.dsze.hu

Cifra Palota

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája
Kezdési időpont: 10:00

Interaktív programok tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek


A vasárnaponként megrendezett Cifra Palota várja azokat a családokat, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon megjelenő zenés, tánc- és mese-előadások és az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak program heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Havonta egy alkalommal Hetedhét ország címen egy-egy vidéki vagy határon túli város mutatkozik be.


A belépés díjtalan.


Rendező: Művészetek Palotája

Mazsola és Tádé

Helyszín: Budapest,IBS Színpad
Kezdési időpont: 10:00

zenés bábjáték


Írta: Bálint Ágnes

Bábszínpadra írta és rendezte: Szívós Károly /Blattner Géza- díjas, Kolibri Színház színésze, rendezője/

Bábokat tervezte: Bródy Vera

Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

"Elkergetett a gazda, mert azt mondta, olyan kicsi vagyok, mint egy szem mazsola. És belőlem úgysem lesz soha tisztességes disznó!


- Tudod mit, te Mazsola? Maradj itt nálam! Úgy is mindig egyedül vagyok, s hacsak nem fúj erre  a szél egy-egy újságlapot, bizony, sokat unatkozom magamban."


Szereplők: Mazsola, Manócska, Tádé, Egérke, Fülöpke, Varjú bácsi, kismadarak, TV bemondó.


Tisztelettel emlékszünk Havas Gertrúd (Mazsola) B. Kiss István (Manócska) bábművészekre.


Egyben köszönet tanáromnak, B. Kiss Istvánnak, valamint Németh Annának és Németh Ágnesnek.


A Bálint Ágnes Emlékház várja az óvodás és iskolás gyerekcsoportok látogatásait!


Az előadás Bródy Vera engedélyével és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

Esküvői Kiállítás a Sportarénában

Helyszín: Budapest,Papp László Budapest Sportaréna
Kezdési időpont: 10:00

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Esküvői Kiállítást a Papp László Budapest Sportarénában. A kétnapos rendezvény - melyet 2012. január 28-án és 29-én tartanak -, a maga nemében páratlannak mondható, hiszen a hazai esküvői szakma itt képviselteti magát a legmagasabb kiállítói létszámmal a legnagyobb alapterületen, s ennek következtében - érthető módon -, óriási érdeklődéssel kísérve.


Itt minden megtalálható lesz, ami egy tökéletes esküvő megrendezéséhez kell. A kínálat szerteágazó és minden igényt kielégítő, a rendezők nemcsak a házasulandókra, hanem a bálokra és egyéb családi eseményekre készülőkre is gondolnak. A menyasszonyi ruha kínálatban megtalálhatók lesznek a neves külföldi divatcégek 2012-es legújabb modelljei, de a magyar készítők is szebbnél szebb ruhákkal várják a jegyeseket. Felsorolni is nehéz, hogy ezen kívül hányféle egyéb lehetőség közül választhatnak az idelátogatók: ajándék, alkalmi- és férfiruha, cipő, cukrászda, autó, dekoráció-tűzijáték, szépségápolás, fehérnemű, helyszín-étterem, party-service, esküvőszervezés, fotó-videó, kiegészítő és kellék, zene-műsor, tánc, vőfély, meghívó, ékszer, nászút, virág és még sok egyéb. De még anyakönyvvezető is lesz, akinél már be is lehet jelentkezni, valamint csokiszökőkút, teríték bemutató, koktélbár is.


A vendégek a gazdag kínálat mellett nyitástól zárásig folyamatos programokat is élvezhetnek. A színpadon egész nap láthatók a menyasszonyi ruha-, fodrász-, virágkötészeti, stb. bemutatók. Az aprósággal érkezők igénybe vehetik az ingyenes gyermekfelügyeletet is! Sőt, bizonyos standokon a jegy ára le is vásárolható!


Mindkét napon a látogatók között számos ajándékot is kisorsolnak majd.


Nyitva tartás:  2012. január 28-án 10-19, 29-én 10-18 óráig.


Jegyárak: felnőtt 1900 Ft, diák, nyugdíjas 1300 Ft, 14 év alatt ingyenes.


További információ: www.eskuvo-kiallitas.hu

Zsiga föstő fest

Helyszín: Budapest,Városmajori Garden Étterem Színház
Kezdési időpont: 10:30

Az előadás Lázár Ervin színekről szóló meséiből válogat. Megtudhatjuk, milyen élete van Zsiga föstőnek egy hófehér világban. Tanúi lehetünk két szín (a Kék meg a Sárga) veszekedésének. Megismerkedhetünk egy fura figurával: a zöld Lificcel. Kiderül, hogy hét különböző kék virág közül ki hasonlít leginkább Varga Julcsa szemére. Végül találkozunk a Feketerigóval, aki azt hiszi: ő a legrútabb madár a ligetben.


Alkotók

Díszlet: Sisak Péter


Sipos Katalin


Színészek

Kolozsi Angéla


Rumi Zsófia

Domi Bábszínháza

Helyszín: Budapest,MOM Kulturális Központ
Kezdési időpont: 10:30

Domonkos Béla nagyon ért a gyerekek nyelvén. Meséivel, tréfáival hamar jó kapcsolatot alakít ki közönségével, melynek eredményeként a gyermekeket közel tudja vinni a mesékhez, a bábokhoz, megismerteti velük a színházat, a színház szeretetét.


Belépő váltható az előadás előtt a helyszínen.


Jegyár: 800 Ft/fő, csoportos jegy (min. 3 főtől) 600 Ft/fő

Gryllus Vilmos daloskönyve

Helyszín: Budapest,Komédium Színház
Kezdési időpont: 11:00

Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadó- és alkotóművész. Számos gyermekeknek készült színházi, rádiós és televíziós műsor megálmodója, megteremtője, szereplője, mint az Égbőlpottyant mesék (Levente Péterrel), a Varázsló, vagy a Gryllus Vilmos Daloskönyve.


Óvodai, iskolai foglalkozásokon is tanított, a gyerekek által énekelhető, könnyen megtanulható, szerethető dalok elismert szerzője. Alapító tagja a Kaláka együttesnek. Dalai nagyon elterjedtek, sokan óvodákban, iskolákban is tanítják őket, némelyikük tankönyvekbe is bekerült.


Dr. Ranschburg Jenő így ajánlja a Gryllus dalokat: "Gyerekeknek és azoknak a szülőknek, akik nem felejtettek még el együtt játszani és együtt nevetni gyermekeikkel."

Óz, a nagy varázsló

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 11:00

De ki az az Óz? Ezt minden meseolvasó gyerek tudja: Óz a Nagy Varázsló Smaragdvárosban lakik, oda vezet a Sárga Téglás Út. Erre apa, anya is emlékszik, de még a nagyi is, sőt a dédi is. Látták filmen is.


Judy Garland volt Dorothy, vagy ahogy mifelénk nevezik Dorka. Persze, hogy emlékszünk: a Bádogember, a Madárijesztő, a Gyáva Oroszlán. És most a kis csapat itt lépeget Fehérváron, a Vörösmarty Színház színpadán. Mennek Ózhoz. De ki az az Óz? És hogyan kap észt a Madárijesztő? Hogyan lesz szíve a Bádogembernek? Bátor lesz-e a Gyáva Oroszlán? Hazajuthat-e a mese végén Dorka?


Nem emlékeztek? És a szüleitek sem? No, akkor elő a mesét a polcról, de aztán irány a színház! Itt mindez megelevenedik! Valakit kifelejtettünk: Totó kutya. Pedig Totó a színházban beszélni is tud! Aki nem hiszi, járjon utána...


A Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása.


Előadás időpontok: 11:00 és 15:00

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 11:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat


Baross Imre Artista Iskola / nyitókép


%u2014 Parádé %u2014


Szulita és Dennis / levegő kötél


Almost Trio / humoros zsonglőrök


Renató / rhönrád


Bernath Imre / "film" bohózat


Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária


Demjén Natália / légtornász


Duo Lavision / erőemelő szobor


%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz


Trió Sárközi / zsonglőrök


Duo Steel / férfi erőemelő


Black Roses / quartett egykerekűn


Bernath Imre / "pandúr" bohózat


Jecsmen Oksana / levegő karika


Henrik Veres / tempó zsonglőr


Murai Sisters / női erőemelő


Rolling Wheels / rhönrád


%u2014 Finálé %u2014

HALÁSZ JUDIT koncert

Helyszín: Budapest,Rózsa Művelődési Ház
Kezdési időpont: 11:00

Halász Judit


"Apa figyelj rám"


Halász Judit generációk kedvence. A koncerten szülők és gyermekek együtt énekelhetik a kedvelt énekesnő dalait. "Hull a hó és hózik zik zik, Micimackó fázik..."

Újévi operett gála Léván

Helyszín: Szlovákia,Léva
Kezdési időpont: 14:30

Kálmán Imre és Lehár Ferenc legnépszerűbb operettjeiből az Interoperett és a Budapesti Operett Színház művészeinek előadásában Újévi operett gála kezdődik 2012. január 29-én, vasárnap 14.30 órakor a lévai Dru%u017Eba kultúrházban.


A program szervezői a Csemadok Lévai Alapszervezete, társszervezői a Reviczky Társulás és a Lévai Magyar Asszonyok Ligája.


Fellépnek Szeredy Krisztina, Ress Hajnalka, Teremi Trixi, Vajda Margaréta, Bozsó József, Vadász Zsolt és Ocskó Aladár.

A Váci Szimfonikus Zenekart vezényli Farkas Pál.

Belépő: 11,00 euro, elővételben a Herbavit boltban 9,00 euro


Helyszín:


Léva, Druzba kultúrház

Óz, a nagy varázsló

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 15:00

De ki az az Óz? Ezt minden meseolvasó gyerek tudja: Óz a Nagy Varázsló Smaragdvárosban lakik, oda vezet a Sárga Téglás Út. Erre apa, anya is emlékszik, de még a nagyi is, sőt a dédi is. Látták filmen is.


Judy Garland volt Dorothy, vagy ahogy mifelénk nevezik Dorka. Persze, hogy emlékszünk: a Bádogember, a Madárijesztő, a Gyáva Oroszlán. És most a kis csapat itt lépeget Fehérváron, a Vörösmarty Színház színpadán. Mennek Ózhoz. De ki az az Óz? És hogyan kap észt a Madárijesztő? Hogyan lesz szíve a Bádogembernek? Bátor lesz-e a Gyáva Oroszlán? Hazajuthat-e a mese végén Dorka?


Nem emlékeztek? És a szüleitek sem? No, akkor elő a mesét a polcról, de aztán irány a színház! Itt mindez megelevenedik! Valakit kifelejtettünk: Totó kutya. Pedig Totó a színházban beszélni is tud! Aki nem hiszi, járjon utána...


A Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása.


Előadás időpontok: 11:00 és 15:00

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 15:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat


Baross Imre Artista Iskola / nyitókép


%u2014 Parádé %u2014

Szulita és Dennis / levegő kötél


Almost Trio / humoros zsonglőrök


Renató / rhönrád


Bernath Imre / "film" bohózat


Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária


Demjén Natália / légtornász


Duo Lavision / erőemelő szobor


%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz


Trió Sárközi / zsonglőrök


Duo Steel / férfi erőemelő


Black Roses / quartett egykerekűn


Bernath Imre / "pandúr" bohózat


Jecsmen Oksana / levegő karika


Henrik Veres / tempó zsonglőr


Murai Sisters / női erőemelő


Rolling Wheels / rhönrád


%u2014 Finálé %u2014

Újévi operett gála Losoncon

Helyszín: Szlovákia,Losonc
Kezdési időpont: 17:30

Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből az Interoperett és a Budapesti Operett Színház művészeinek előadásában Újévi operett gála kezdődik 2012. január 29-én 17.30 órakor a losonci B.S.Timrava kultúrházban. A Váci Szimfonikus Zenekart vezényli Farkas Pál.


Fellépnek:

Farkas Pál  - Interoperett Budapest


Vajda Margaréta


Bozsó József - Interoperett Budapest


Teremi Trixi - Interoperett Budapest


Szeredy Krisztina - Interoperett Budapest


Vadász Zsolt - Operettszínház Budapest


Ocskó Aladár


Belépő: 9,00 euro, elővételben 8,00 euro


Mindenkit sok szeretettel várnak.


Helyszín:


Losonc, B.S.Timrava kultúrház

Újévi operett gála Füleken

Helyszín: Szlovákia,Fülek
Kezdési időpont: 19:30

Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből az Interoperett és a Budapesti Operett Színház művészeinek előadásában Újévi operett gála kezdődik 2012. január 29-én 19.30 órakor a füleki Városi Művelődési Központban a VMK szervezésében, melyre mindenkit szeretettel várnak.


Fellépnek:

Farkas Pál  - Interoperett Budapest


Vajda Margaréta


Bozsó József - Interoperett Budapest


Teremi Trixi - Interoperett Budapest


Szeredy Krisztina - Interoperett Budapest


Vadász Zsolt - Operettszínház Budapest


Ocskó Aladár


A Váci Szimfonikus Zenekart vezényli Farkas Pál.


Belépő: 7,00 %u20AC, elővételben 6,00 %u20AC


Jegyek elővételben 2012. január 9-től kaphatók a VMK-ban (Fülek, Szabadság tér 30.) - a 213-as irodában, vagy telefonon megrendelhetők a 0915/812503 számon.


Helyszín:


Fülek, Városi Művelődési Központ (Klub)

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend