2012. január 22.

Játéksziget

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 09:30

Ez az a hely, ahol számtalan játékot kipróbálhatsz! Nálunk játszhatsz a legújabb és legjobb


játékokkal, mindezek mellett pedig számtalan programmal várunk: koncertekkel, arcfestéssel,


bábelőadásokkal, Minimax-figurákkal, fotózással, tombolával.


9.30 - nyitás


10.30-11.30 - Cirkusz fesztivál Zozo bohóccal


12.00 - Tombola


13.00 - Bogyó és Babóca vetítés


13.00- 15.00 játékos vetélkedők, versenyek


15.00-16.00 - Buborék együttes koncert 16.00 Tombola


"Játéksziget - a kedvenc játékboltod!"


A rendezvény ideje alatt minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb játékot. Megpróbálunk minden terméket bemutatni, amik a Játéksziget üzletekben megtalálhatók. Legyen ez, egy-egy nagy kedvencünk, vagy fejlesztőjátékként szeretnénk, ha minnél többen ismernék, vagy éppen a legkeresettebbek.


Itt a gyerekek számtalan társasjátékkal, logikai játékkal játszhatnak szüleikkel, barátaikkal vagy akár a Játéksziget animátoraival.


Kreációs asztalunknál különböző érdekes filctollal, zsírkrétával, gyurmával készíthetnek szép alkotásokat.


A legkisebbeknek a galérián alakítottunk ki egy részt. Itt kényelmes szőnyegeken, babzsákfoteleken játszhatnak és pihenhetnek a 3 év alatti gyerekek. Minden játék az Ő korosztályuk igényei alapján van kialakítva, hogy segítségükkel megismerhessék és felfedezzék a környező világot.


A rendezvény teljes ideje alatt a www.manofoto.hu fotósorozatot készít a gyermekekről. A rendezvény egészéről készült fényképeket a galériában megtekinthetik a rendezvényt követő héten.


A nap bármely szakaszában fényképezkedhetnek a gyermekek a Minimax figurákkal. Az Elevenpark játszóház ugrálójában rengeteg színes labda között játszhatnak a kismanók. Ezenfelül minden anyuka-apuka a Játéksziget üzletekbe szóló kedvezményes kuponlapot kap!


Várunk szeretettel minden érdeklődőt!


Belépőjegyek megvásárolhatók a Játéksziget üzleteiben:

felnőtt: 1.400 Ft


gyermek: 1.200 Ft


vagy a helyszínen:

felnőtt: 1.600 Ft


gyermek: 1.200 Ft


Web: http://www.jatsszunkegyutt.hu

Cifra Palota

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája
Kezdési időpont: 10:00

Interaktív programok tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek


A vasárnaponként megrendezett Cifra Palota várja azokat a családokat, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon megjelenő zenés, tánc- és mese-előadások és az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak program heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Havonta egy alkalommal Hetedhét ország címen egy-egy vidéki vagy határon túli város mutatkozik be.


A belépés díjtalan.

Matinékoncertek: Mindent a dalról

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Fesztivál Színház
Kezdési időpont: 11:00

A népdaltól a jazzig


Műsorvezető: Fazekas Gergely

Közreműködnek: a Liszt Akadémia népzene-, magánének- és jazztanszakának hallgatói

Gombóc Artúrtól tudjuk, hogy csokoládéból nagyon sokféle létezik. Van kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, édes csokoládé, keserű csokoládé, mogyorós csokoládé, likőrös csokoládé, és még ki tudja, hány fajta.


A dal műfaja hasonló a csokoládéhoz. Van régi, van új, van komoly, van könnyed, van édes, van keserű, van rövid, van hosszú és így tovább, szinte a végtelenségig. Egyetlen koncert aligha adhat teljes képet e rendkívül gazdag műfajról.


De felidézheti történetének legfontosabb fejezeteit: a lantkíséretes barokk daltól a klasszikus és romantikus repertoáron át egészen a kuplékig és jazz-dalokig, nem feledkezve meg természetesen a népi hagyományról sem.


A különféle korok, stílusok, előadásmódok és világrészek forgatagában nyilvánvalóvá lesz, hogy a zene egyik legfontosabb és legemberibb műfajáról van szó, amely végigkíséri életünk szinte minden pillanatát. Altatódalra alszunk el gyerekkorunkban, még beszélni alig tudunk, amikor már gyerekdalokat dúdolunk, később a zuhany alatt slágereket dünnyögünk magunk elé, s aligha van magasabb rendű művészi élmény annál, amit az embernek egy Mozart- vagy Schubert-dal nyújtani tud.


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 1500 Ft

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 11:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat


Baross Imre Artista Iskola / nyitókép


%u2014 Parádé %u2014

Szulita és Dennis / levegő kötél


Almost Trio / humoros zsonglőrök


Renató / rhönrád


Bernath Imre / "film" bohózat


Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária


Demjén Natália / légtornász


Duo Lavision / erőemelő szobor


%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz


Trió Sárközi / zsonglőrök


Duo Steel / férfi erőemelő


Black Roses / quartett egykerekűn


Bernath Imre / "pandúr" bohózat


Jecsmen Oksana / levegő karika


Henrik Veres / tempó zsonglőr


Murai Sisters / női erőemelő


Rolling Wheels / rhönrád


%u2014 Finálé %u2014

Családi nap az Esterházy-kiállítás zárónapján

Helyszín: Budapest,Iparművészeti Múzeum
Kezdési időpont: 13:00

Január 22-én elbúcsúztatjuk nagysikerű "Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból" című kiállításunkat. A tárlat hímzett bársonyok, selymek, nemesfémzsinórok, gombok, zománcmunkák, csipkék mellett főúri viseletek és pompás lóöltözetek sokaságával kápráztatta el azt a több mint 34000 látogatót, akik a kiállítás egy éves időtartama alatt megfordultak nálunk.


A tárlat búcsúztatása egy különleges alkalmat kínál arra, hogy mindenki a neki tetsző személyes emlékkel térjen haza a kiállításról. A zárónapon öltözködéssel, napjaink viseletét színesítő díszekkel foglalkozunk. Még a kiállítás molinóját is levesszük az épület homlokzatáról, hogy táskákat és kiegészítőket varjunk belőle, így a nap végén az Esterházy-kincsek egy-egy "darabjával" távozhat majd mindenki.


Új életre kelnek, és új értelmet nyernek a hagyományos díszítő motívumok, ha kedvenc ruhadarabjainkat ékesítjük velük! A nap során kicsik és nagyok három Esterházy-textíliáról vett motívum segítségével saját ruhatárukat is gazdagíthatják egy-egy nyomott mintás, hímzéssel, gombokkal, zsinórokkal díszített kiegészítővel.


Ha te is szeretnél egy egyedi, az Esterházy-textíliákról kölcsönzött mintájú pizsamát vagy egyszerűen unod az egyszínű pólóidat, hozd magaddal bármelyik ruhadarabodat, és fesd rá az a kiállítás motívumait!


A családi délelőttön a gyerekek közül a legbátrabbak megmérettethetik magukat a kincstárnok-jelölt versenyben is, ahol játékos tárlatvezetés keretében járhatják végig az Esterházy-kincstár becses darabjait, miközben próbára teszik ügyességüket, tudásukat és megfigyelőképességüket.


A szülők és nagyszülők közben a kiállítás rendezőjének avatott tárlatvezetésén vehetnek részt, ahol az is kiderül, hogy a gyönyörűen felújított öltözetek, dísznyergek és ötvöstárgyak a súlyos háborús sérülések után milyen restaurálási folyamat eredményeképpen nyerték vissza eredeti állapotukat.


Részletes program

Műhelyfoglalkozások az üvegcsarnokban


13:00 - 16:00 Táskakészítés


Szitanyomás hozott textilekre


Ékszer- és buzogány készítés


Tárlatvezetések


Gyerekeknek

13:30 Kincstárnok kerestetik! - játékos tárlatvezetés az Esterházy-kiállításban, utána ruhapróba (a kiállítás folyosóján)


15:00 Kincstárnok kerestetik! - játékos tárlatvezetés az Esterházy-kiállításban, utána ruhapróba (a kiállítás folyosóján)


Felnőtteknek

13:00 Az életre kelt kincsek - szakmai vezetés az Esterházy-kiállításban


14:30 Az életre kelt kincsek - szakmai vezetés az Esterházy-kiállításban


Hozd magaddal a nagypapát is!


Kedvezményes jegy január 22-ére (érvényes minden kiállításra és családi nap programra):


családi jegy: 2000 Ft (2 felnőtt+2 vagy 3 gyerek + 2 vagy 4 nagyszülő, tehát akár 9 fő);


felnőtt 2000 Ft, gyerek 6 év alatt ingyenes, 6 év felett 1000 Ft.

Experidance: Nagyidai cigányok

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 15:00

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként - megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.


Előadások időpontja: 15:00 és 19:00

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 15:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat


Baross Imre Artista Iskola / nyitókép


%u2014 Parádé %u2014

Szulita és Dennis / levegő kötél


Almost Trio / humoros zsonglőrök


Renató / rhönrád


Bernath Imre / "film" bohózat


Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária


Demjén Natália / légtornász


Duo Lavision / erőemelő szobor


%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz


Trió Sárközi / zsonglőrök


Duo Steel / férfi erőemelő


Black Roses / quartett egykerekűn


Bernath Imre / "pandúr" bohózat


Jecsmen Oksana / levegő karika


Henrik Veres / tempó zsonglőr


Murai Sisters / női erőemelő


Rolling Wheels / rhönrád


%u2014 Finálé %u2014

Tititá

Helyszín: Budapest,Nemzeti Táncszínház
Kezdési időpont: 15:00

A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ előadása


Szerkesztő: Foltin Jolán

Rendező: Foltin Jolán

Műsorvezető: Novák Péter

Koreográfus: Lengyel Szabolcs

Tánc: Mlinár Mária, Lengyel Szabolcs

Zenész: Küttel Dávid, Babos Károly, Szokolay Dongó Balázs

Zene: Novák Péter, Lázár Zsigmond

Előadás időpontok:

NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ - Budapest


január 22. (vasárnap) 15:00


január 31. (kedd) 10:30, 15:00


február 28. (kedd) 10:30, 15:00


március 1. (csütörtök) 10:30, 15:00


március 4. (vasárnap) 10:30


Ismertető:

"Kalandra fel Ritmusországba, hol taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába! Tititá, tátiti, gyertek velünk játszani! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fakanál megszólaltatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábod, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!" - így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója, ceremóniamestere. Segítőtársai a sokféle hangszeren muzsikáló zenészek, valamint egy ördöngös, fürge lábú táncos pár. A gyerekek nem csak szemlélői, hanem résztvevői is az előadásnak, melyben kiderül, mi mindenből születhet zene, és hogy együtt énekelni, táncolni jó.


 

KÖNYVEINK

Helyszín: Budapest,Óbudai Társaskör
Kezdési időpont: 17:00

Bús Balázs Óbuda - Békásmegyer polgármestere által támogatott könyvek bemutatója


Gálosfai Jenőné: Óbuda régi ízei

Kanizsai József: Fénnyel jöttem

Pálffy István: Óbuda és Békásmegyer - a III. kerület

Pintér László: Mesélj a partról

Szász Anna: Kis-czell

Szirmai Péter: Mániákus bibliofília

Zászlós Levente: Valóság a mitológiában

Zenker Katalin: Résnyi fény

Közreműködik:

Tamási Zoltán színművész

Balog Zsolt - zongora

Szerkesztő, műsorvezető: Filippinyi Éva

Belépőjegy: egységesen 500 Ft

A Magyar Kultúra Napja - Éjszakai vetítés az Urániában

Helyszín: Budapest,Uránia Nemzeti Filmszínház
Kezdési időpont: 18:00

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.


Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Az Uránia ebből az alkalomból az elmúlt év magyar filmterméséből állított össze egy sorozatot, melyet január 22-én éjszaka tekinthetnek meg az érdeklődők.

2012. január 22. 18:00-tól


Jegyár: jelképes 50 Ft.


Jegyek elővételben válthatók 22-én este 21:00-ig.


22-én 21:00 után a pénztár zárva tart.


A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a hajnali előadásokra 22-én 21:00-ig váltsák meg jegyeiket!


Az előzetesen lefoglalt jegyeket egy nappal a vetítés előtt, 21-én este 20:00-ig vegyék át!

Experidance: Nagyidai cigányok

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 19:00

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként - megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.


Előadások időpontja: 15:00 és 19:00

A Zsötem énekesnője Jane Birkin sings Serge Gainsbourg

Helyszín: Budapest,A38 Hajó
Kezdési időpont: 20:00

Vissza nem térő alkalom lesz ez mindazok számára, akik szeretik a legendás dalt, hogy abban szerelmüket, ifjúságukat, szabadságukat, és egy elképesztő kor vad szépségét újraéljék, s újraízleljék.


Ezen az esten a koncert előtt különleges francia vacsora fogyasztható az éttermünkben. A Hajó eme különleges eseményt javasolja meglepetésnek a karácsonyfák alá. Az alkalmi vacsora elfogyasztása 18.30-tól lehetséges éttermünkben, amely a belépőjeggyel együtt 12.500 forintba kerül, s csak elővételben kapható január 20-áig. A menü: Kéksajtos burgonyasaláta zöldsaláta fészekben, Fokhagymás sertésdió forrázott parajjal és francia rakott burgonyával, Francia palacsintatorony konyakos narancsszósszal. Előzetes asztalfoglalás szükséges!


Jane Birkin 1968-ban érkezett Párizsba, a Slogan című film szereplőválogatására, s noha akkor még nem beszélt franciául, megkapta a női főszerepet. Ekkor találkozott Serge Gainsbourg-gal, aki a pygmalionja lett: ő repítette 1968-ban a slágerlisták élére, az eredetileg Brigitte Bardot részére írt, Je t'aime... moi non plus (Szeretlek, én már nem - hazánkban többnyire csak Je t'aime-ként ismert) dalt előadó ördögi duett nőtagjaként.


A szexuális szabadosság jegyében fogant felvétel botrányt kavart, az olasz, svéd, spanyol, valamint brit (és persze a volt szocialista országok) rádióállomásain le is tiltották, azonban a lázadó ifjúság körében sikert aratott. Ez a siker vezette fel az 1969-ben készült a Serge Gainsbourg-Jane Birkin albumot. Az énekesnő gyerekes, fátyolos, időnként zihálónak tűnő hangja, angolos akcentusa azonnal felismerhetővé tette.


Gainsbourg és Birkin 1969-ben kötött házasságot. Az elkövetkező tíz évben mindketten rengeteget forgattak, de Gainsbourg és Birkin sokat szerepelt együtt a médiában is: egyfajta "francia Lennon-Ono páros" lettek. Tizenkét év együttlét után Birkin nem bírta elviselni Gainsbourg züllését, ezért 1980-ban elhagyta őt.


Birkin olyan legendás személyiségekkel dolgozott együtt, mint Feist, Beth Gibbons a Portisheadből, Bryan Ferry, Brian Molko a Placeboból, Franz Ferdinand, Manu Chao, Brett Anderson a Suedeből, Mickey 3D, Francoise Hardy, Cali, The Divine Comedy, The Magic Numbers, Paolo Conte, Beck, Rufus Wainwright, Benjamin Biolay, Keren Ann, Yann Tiersen, Alain Souchon, Les Negresses Vertes, Johnny Marr a The Smithsből, Zazie, MC Solaar, Miossec, Yosui Inoue, Étienne Daho, Alain Chamfort, Jimmy Rowles, Goran Bregovic, Sonny Landreth, The Soundtrack of Our Lives és sokan másokkal.


Színészi és előadói tevékenységének elismeréseként megkapta a Brit Birodalom Rendje tiszti fokozatát, Franciaországban pedig a Nemzeti Érdemrend lovagja kitüntető címet.


Fellépnek:


Jane Birkin - ének

Nobuyuki Nakajima - vezénylés, zongora

Hiroshi Murayama - zongora

Hoshiko Yamane - hegedű

Rina Odera - hegedű

Ichiro Onoe - dob

Takuma Sakamoto - fúvós hangszerek

Jegyár: 7.000.- Ft, Elővételben: 6.500.- Ft


Kedvezményes elővételes koncert + vacsora jegy 18:30 2012. január 20.-ig: 12.500.- Ft

Mókus koncert... szomorúaknak meg álmodozóknak...

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 20:00

A Magyar Kultúra Napja alkalmából


Több ezer év a különbség, mégis megfér egy emberben!


Az egységet a zene teremti meg az emberi szíveken kívül. Ezen a koncerten egy pici kamarazenekar és egy zongora lesz mindössze a zenekar. A koncert első fele Lao Ce Tao Te King című könyvének 12 versmegzenésítését tartalmazza, Weöres Sándor fordításában. A második részben fiatal művészek verseire készült dalokat és feldolgozásokat élvezhetünk olyan élő legendák dalaiból, mint Bródy János és Presser Gábor.

A koncert érdekessége , hogy ezen a napon jelenik meg Mókus két új lemeze is, melyet két világból merített, mégis egyként él és kerek egységként gördül a Tisztelt Publikum szívébe!

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend