2012. január 21.

X. Nemzetközi Böllérverseny

Helyszín: Napkor,Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont
Kezdési időpont: 09:00

Újra fogópálinka, disznótoros, és sztárvendégek Napkoron!


Immár 10. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű Nemzetközi Böllérversenyt a Napkorona Udvarházban, 2012. január 21-én.


A kezdetek:

Először 2001-ben Napkor akkori polgármestere, Gáva János kezdeményezte a böllérverseny megszervezését. Ekkor még csak egy baráti társaság vágott néhány mangalicát, céljuk az volt, hogy népszerűsítsék a sertésfajtát. Ezután két évig a harangodi erdő napkori részén rendezték meg a versenyt, majd ezt követően a település belterületén lévő Kígyós adott otthont a rendezvénynek. Ám mivel ekkor már 10-20 csapat is részt vett a böllérversenyen a hely szűkösnek bizonyult. A következő évektől ezért szervezték a nagyszabású programsorozatot a Napkorona Udvarházban. A hely azóta is megfelelőnek bizonyult, az udvarház területén tavaly 40 ezer látogatót fogadtak.


A böllérverseny napjainkban:

A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. Kóstolási lehetőség mindig van a csapatoknál és a szervezők által felálított standokon is.


A hentesek választhatnak, mangalicát vagy hússertést vágnak, ám a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel. A böllérek munkáját, szakértő zsűri bírálja. Díjakat több kategóriában adnak. Többek között a legfinomabb hurkát, fogópálinkát, kolbászt, és nem utolsó sorban a legízletesebb forralt bort díjazzák.


A csapatokat baráti társaságok, cégek munkatársai, és települések egyaránt szerveznek minden évben. Számos település induló versenyzői együtt érkezik külföldi testvértelepülésének csapatával. Érkeznek résztvevők Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és a Felvidékről is.


A Napkorona Udvarház területén egy hatalmas rendezvénysátrat is felállítanak a szervezők, ahol a napjaink legnagyobb sztárvendégei szórakoztatják a nagyérdeműt. Tavaly mintegy 40 ezren látogattak el az ország legnagyobb böllérversenyére. Az utat el sem téveszthetik a vendégek, ugyanis a Napkorona Udvarházhoz vezető utat táblákkal segítik a szervezők.


A falusi hangulatot felelevenítő napkori böllérverseny az Észak-Alföldi Régió egyik legnagyobb idegenforgalmi rendezvényének számít, sőt rendelkezik a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatóságának ajánlásával is.


Pontos helyszín:


Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont


Web: www.bollerversenynapkor.hu

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend