Hirdetés
2012. január 21.

THE WORLD FAMOUS GLENN MILLER ORCHESTRA

Helyszín: Budapest, Budapesti Kongresszusi Központ
Kezdési időpont: 20:00

Az amerikai zeneszerző, Glenn Miller közkedvelt fellépései Európában folytatódnak.


Ez a legutóbbi turnéja a Swing világszerte ismert zenekarának, a Glenn Miller Orchestra-nak, mely 2012. január 21-én lép fel Budapesten, a Kongresszusi Központban. Az új program, mely "In The Miller Mood" névre hallgat, a koncerten mutatkozik majd be. Ezen a néven megjelenő albuma is ekkor lesz hallható. A klasszikus Glenn Miller dalok mellett hallhatunk még olyan nagyszerű dallamokat, mint Woody Herman, Count Basie, Harry James vagy Ella Fitzgerald. Természetesen a legendás dalok, mint a Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars és Somewhere Over The Rainbow is felcsendülnek. A Glenn Miller Orchestra, melyet Wil Salden vezet, kiváló zenészekből és szólistákból áll. A koncert egyszerre lesz humoros és kifinomultan elegáns.


A zenekar története az 1930-as évekig nyúlik vissza. Nem sokkal a zenekar indulása után, Glenn Miller ismert sztárrá vált,teltházas előadásokkal a legfelkapottabb helyeken, számos 1 listás dallal. A zenei és filmes élet legismertebb alakjaival dolgozott együtt, és ezeket az örökzöld slágereket még mindig játszák a rádiók.


Jöjjön el Ön is, tapasztalja meg, hogyan folytatódik a legenda és legyen részese egy felejthetetlen estének.


Habár Glenn Miller fényes karrierje igazán csak 5 éven át tartott, ez az idő elég volt számára, hogy bevonuljon a történelembe, mint a világ leghíresebb swing zenekarának karmestere. Ez a vékony, komoly tekintetű férfi a kerek szemüvegével új dallamokat adott a világnak, melyek nem csak a szólistákra, hanem az egész zenekar harmóniájára alapoztak.


1939 őszén a rádiók elkezdték játszani Glenn Miller zenéjét és slágereit, mint az In The Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls és Moonlight Serenade, melyek azonnal ismertek lettek szerte a világon. 1942-ben Glenn Miller azzal az ötlettel állt elő, hogy együttműködne az Amerikai Hadsereggel, és meg is alapította a U.S. Air Force Orchestra-t, hogy zenéjével bátorítsa a Második Világháborúban Európában szolgálatot teljesítő csapatokat. Glenn Miller élete 40 évesen ért véget egy máig tisztázatlan repülőgép szerencsétlenségben a La Manche-csatornánál, miközben Londonból utazott Páriszba- emléke azonban továbbra is él.


Glenn Miller halála, és a Második Világháború végetérése után, a zenekar egykori tagja, Tex Beneke megalapította az Új Glenn Miller Orchestra-t. 1956-ban Ray McKinley, a U.S. Air Force Orchestra egykori dobosa átvette a zenekar vezetését.


Wil Saldent 1978-ban hódították meg a dallamok, amikor is rájött, hogy ez az a bűvös képlet, melyről minden karmester álmodik: egy összetéveszthetetlen hangzás, mely már néhány akkord után felismerhető.


Glenn Miller nevét évtizedekkel később ő vitte tovább, és 1990-től a Glenn Miller Orchestra karmestere.


Jöjjön és töltsön el egy fergeteges estét olyan slágerek társaságában, mint a Sunrise Serenade, Moonlight Serenade, Moon Love, Over the Rainbow, Blue Orchids, The Man With The Mandolin, Careless, When You Wish Upon a Star és az Imagination.

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend