2012. január 21.

Duna Kupa

Helyszín: Visegrád,Nagyvillám-rét
Kezdési időpont: 09:00

Második alkalommal kerül megrendezésre hazánkban siketek, hallássérültek számára amatőr síverseny. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén kétfordulós lesz a verseny. Az első fordulót Visegrádon, a másodikat Mátraszentistvánban rendezik meg.


Újdonság, hogy "vegyes" rendszerben versenyeznek a résztvevők, vagyis a hallássérülteken kívül bárki más is részt vehet a versenyen és az eredményeket külön értékelik.


Verseny lebonyolítása:

1. A verseny 2 futamból áll 14 kapus közepes nehézségű, óriás műlesikló pálya. (kék jelzésű sípályákon folyamatosan közlekedő síelők számára teljesíthető)


2. Pálya hossza kb. 300 m


3. A két futamon elért jobbik időeredmény számít a versenyben.


4. Fotocellás időmérés


Kategóriák:

1. Gyerek I. (6-8 éves korig) fiú/lány


2. Gyerek II. (9-11 éves korig) fiú/lány


3. Gyerek III. (12-14 éves korig) fiú/lány


4. Junior (14-18 éves korig) fiú/lány


5. Felnőtt (18 év felett) nő/férfi


Program

9:00-12:00: Nevezés és szabadedzés a pályán a Sportaktív profi síoktatóinak segítségével, felügyeletével


12:00-13:00: Ebédszünet


13:00: Versenytájékoztató


13:30: I. futam


14:30: II. futam


16:00: Eredményhirdetés


Bővebben: www.sielok.hu

X. Nemzetközi Böllérverseny

Helyszín: Napkor,Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont
Kezdési időpont: 09:00

Újra fogópálinka, disznótoros, és sztárvendégek Napkoron!


Immár 10. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű Nemzetközi Böllérversenyt a Napkorona Udvarházban, 2012. január 21-én.


A kezdetek:

Először 2001-ben Napkor akkori polgármestere, Gáva János kezdeményezte a böllérverseny megszervezését. Ekkor még csak egy baráti társaság vágott néhány mangalicát, céljuk az volt, hogy népszerűsítsék a sertésfajtát. Ezután két évig a harangodi erdő napkori részén rendezték meg a versenyt, majd ezt követően a település belterületén lévő Kígyós adott otthont a rendezvénynek. Ám mivel ekkor már 10-20 csapat is részt vett a böllérversenyen a hely szűkösnek bizonyult. A következő évektől ezért szervezték a nagyszabású programsorozatot a Napkorona Udvarházban. A hely azóta is megfelelőnek bizonyult, az udvarház területén tavaly 40 ezer látogatót fogadtak.


A böllérverseny napjainkban:

A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. Kóstolási lehetőség mindig van a csapatoknál és a szervezők által felálított standokon is.


A hentesek választhatnak, mangalicát vagy hússertést vágnak, ám a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel. A böllérek munkáját, szakértő zsűri bírálja. Díjakat több kategóriában adnak. Többek között a legfinomabb hurkát, fogópálinkát, kolbászt, és nem utolsó sorban a legízletesebb forralt bort díjazzák.


A csapatokat baráti társaságok, cégek munkatársai, és települések egyaránt szerveznek minden évben. Számos település induló versenyzői együtt érkezik külföldi testvértelepülésének csapatával. Érkeznek résztvevők Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és a Felvidékről is.


A Napkorona Udvarház területén egy hatalmas rendezvénysátrat is felállítanak a szervezők, ahol a napjaink legnagyobb sztárvendégei szórakoztatják a nagyérdeműt. Tavaly mintegy 40 ezren látogattak el az ország legnagyobb böllérversenyére. Az utat el sem téveszthetik a vendégek, ugyanis a Napkorona Udvarházhoz vezető utat táblákkal segítik a szervezők.


A falusi hangulatot felelevenítő napkori böllérverseny az Észak-Alföldi Régió egyik legnagyobb idegenforgalmi rendezvényének számít, sőt rendelkezik a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatóságának ajánlásával is.


Pontos helyszín:


Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont


Web: www.bollerversenynapkor.hu

HÓFESZTIVÁL

Helyszín: Mátraszentistván,Sípark
Kezdési időpont: 09:30

HÓFESZTIVÁL - A CSALÁDOK ÉS FIATALOK TÉLI FESZTIVÁLJA!


A mátraszentistváni Sípark egy nagyszabású, több napos rendezvény keretében rendezi meg az ország legnagyobb sípályán lévő, havas fesztiválját! A Hófesztivál nem más, mint a hó és a téli sportok ünnepe, színes sport programokkal, koncertekkel, show műsorokkal. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a téli sportokat és kicsikkel, nagyokkal megszerettesse a sízést / snowboardozást! A Hófesztivál 2012. január 19-22. között lesz.

A Hófesztivál olyan egyedülálló programokkal várja a Síparkba érkező vendégeket, mint például az esti, színeffektekkel megvilágított pályán lévő Formációs Síbajnokság és Családi Ügyességi Síverseny. A fesztivál programjai nem csak a sípályán tartózkodóknak szólnak, hiszen a kibővült Hócsúszdaparkban a kicsik és nagyok olyan izgalmas eszközöket próbálhatnak ki, mint a Snowter (síbicikli) vagy a Snowtubing.


Fesztivál hangulat 3 napon keresztül!




  • Téli Varázs sétány: Forralt bor, puncs, kürtöskalács és a sült kolbász illata. Egy kellemes séta mellett, a karácsonyi hangulatú sétányon romantikus faházikókból vásárolhatjuk meg a legfinomabb téli csemegéket.




  • Alpesi Színpad:  A sípálya mellett felállított Alpesi Színpadon sztárfellépők biztosítják majd az igazi zenei éményt. (Abrakazabra, Tóth Gabi, The Carbonfools, Dévényi Tibor Retro Disco)




  • Aprés-Ski terasz: A Hütte teraszán az esti kocertek befejeztével Aprés-ski (sízés utáni buli) partykba kezdünk, ahol neves DJ-k várják a táncos lábú vendégeket.




  • Chillout Zone: a Funpark alatti területen az elfáradt snowboardosok, síelők babzsákokban üllve lazíthatnak és hallgathatják a Chillout stílus relaxáló dallamait.




  • Hósétány: A síléccel vagy akár gyalogosan is megközelíthető Hósétányon a síisksolák és sportszer kereskedők mutatják be legújabb termékeiket, vagy csábítanak a sí- és snowboard oktatásra.




A Hó ünnepe, színes programok a sípályán!




  • Ingyenes Síoktatás: a még síelni vagy snowboardozni nem tudó vendégek a csütörtöki napon, a legjobb sí és snowboard oktatóktól vehetnek órát teljesen ingyenesen.




  • Machu Kupa - Országos Nyílt Gyermek Síverseny: A pénteki napon országos nyílt gyerek verseny várja a fesztiválra érkező családokat, ahol értékes nyereményekért tehetik próbára magukat a bátrabbak.




  • Formációs Síbajnokság: A 2. alkalommal megrendezendő formációs síbajnokságon, Magyarország legprofibb sícsapatai formációs sízés keretében vetik össze tudásukat. A verseny igazi látványossága, hogy speciálisan megvilágított, a fényekkel színesre festett havon, zenére írt koreográfiára mutatják be tudásukat.




  • Családi Ügyességi Síverseny: Az ügyességi síversenyen családok versenyezhetnek majd. A versenyen zenére írt koreográfiára kell majd formációs sízést bemutatni, amit szakmai zsűri értékel.




  • Burn Funpark: A Burn támogatásával kibővített és meújult funpark várja az extrémsportok kedvelőit a fesztiválon. A Burn Funpark hivatalosan a Hófesztiválon fog debütálni freestyle bemutatók és egésznapos jam session kíséretében




A Hófesztivál tehát egy kiváló hosszúhétvégi program mind a családok, mind a fiatalok részére.


A Hófesztivál belépőjegy árai is a családokra lettek szabva.


Egy felnőtt napijegy ára 1.500 Ft a 3 napos bérlet 3.500 Ft még a 14 év alatti gyereknek ingyenes a belépés!


Sőt a Hófesztiválon a síbérlettel rendelkezők ingyenesen résztvehetnek és átvehetik a belépésre jogosító karszalagot! Tehát nem kell külön a fesztivál belépőt is megvásárolni.


Helyszín: Sípark Mátraszentistván


Időpont: 2012. január 19-22.

12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Helyszín: Budapest,Papp László Budapest Sportaréna
Kezdési időpont: 10:00

A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt.


Színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás tehát egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A szakmai érdeklődők mellett számítanak az alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére.


A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről - valamint már itt elkezdhetik gyarapítani kapcsolati tőkéjüket. A továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre - színesebb, személyes élményeken is alapuló tájékoztatással könnyítendő a megfelelő iskola kiválasztását. Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két nap során mintegy 30 000 látogató - középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók - megjelenésére számítanak.


A kiállítás minden látogató számára ingyenes és mindkét nap 10-től 17 óráig tart nyitva.


Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 11:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat
Baross Imre Artista Iskola / nyitókép

%u2014 Parádé %u2014

Szulita és Dennis / levegő kötél
Almost Trio / humoros zsonglőrök
Renató / rhönrád
Bernath Imre / "film" bohózat
Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária
Demjén Natália / légtornász
Duo Lavision / erőemelő szobor

%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz
Trió Sárközi / zsonglőrök
Duo Steel / férfi erőemelő
Black Roses / quartett egykerekűn
Bernath Imre / "pandúr" bohózat
Jecsmen Oksana / levegő karika
Henrik Veres / tempó zsonglőr
Murai Sisters / női erőemelő
Rolling Wheels / rhönrád

%u2014 Finálé %u2014

Zenebona - Ne csak hallgasd! Kreatív játék hangokkal és hangszerekkel

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Lépcsőterem
Kezdési időpont: 11:00

Zenélni jó! A Művészetek Palotája épületében 10-15 fős csoportok számára szervezett foglalkozások résztvevői improvizációra, zenei kreativitásra épülő tevékenység közben fedezhetik fel eddig ki nem aknázott képességeiket, élvezhetik a "zenecsinálás" örömét.


Egyúttal bővíthetik zenei ismereteiket, megismerhetik a hangszerek működését, sőt maguk is próbálkozhatnak hangszerkészítéssel.


Az érdeklődők négyféle foglalkozás közül választhatnak. Egyéni jelentkezőket szombat délelőtti időpontokban várunk, 5-9 éves korig. A részvétel előzetes, írásos regisztrációhoz kötött. A jegyeket visszaigazolt regisztráció birtokában közvetlenül a foglalkozások előtt lehet megvásárolni a jegypénztárban.


Nevelési-oktatási intézmények csoportjait nagycsoportos óvodás kortól 18 éves korig a meghirdetett időpontokon kívül fogadjuk, egyeztetés alapján.


Érdeklődés, jelentkezés és regisztráció: hangar@mupa.hu.


Témák és időpontok:


Március 3. és április 28.: rezgő levegő (aerofon hangszerek)


Január 21., március 17. és május 12.: rezgő testek (idiofon hangszerek)


Február 4., március 31. és május 26.: rezgő hártyák (membranofon hangszerek)


Február 18. és április 14.: rezgő szálak (chordofon hangszerek)


Lépcsőterem (11.00)


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 600 Ft a fent meghirdetett foglalkozásokra gyermekenként.

Eszter-lánc: Kárász Eszter és zenekarának koncertje

Helyszín: Budapest,Kacifánt Játszóház és Baba-Mama Klub
Kezdési időpont: 11:00

Közreműködők:


Kárász Eszter - előadó


Január 21-én 11:00h-kor Kárász Eszter és zenekara, az Eszter-lánc lép fel interaktív mesekoncerttel a Kacifánt Játszóházban.


Belépődíj: 1.300 Ft/gyermek + 700 Ft/kísérő. A jegyár 30 perc ingyenes játékidőt is tartalmaz a koncert előtt, vagy után. (A játszóház szombatonként 10h és 13h között van nyitva.)


A Dalolkára járó gyerekek és szüleik 20% kedvezményt kapnak a belépődíjból!


A zenekar:

Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, fuvola)


Molnár György (gitár)


Clemente Gábor (ütő hangszerek)


A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével.


A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba. A koncert végén a hangszer-símogatón közelről is megismerkedhetnek hangszerek és gyerekek.

Minimatiné: Papillon és Araneusz

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Üvegterem
Kezdési időpont: 11:00

Papillon: Bíró Rebeka - tánc


Araneusz: Takács Gergő - pantomim


Közreműködik: Xanadu Zenekar (Danics Dóra - ének, Tuska Tamás - ének, elektroakusztikus gitár, Juhász Levente - ének, basszusgitár, Chelemen Paula - klarinét, Hajdú Attila - ütő, számítógépes effektek)

A csúf kis hernyó gyönyörű pillangóvá, Papillonná válik, és boldogan indul neki első égi útjának. Hamarosan azonban Araneusz, a félelmetes, titokzatos pók hálójának fogságába esik. Egy óvatlan pillanatban a lánynak sikerül megszöknie. Szabad lesz, de szárnyak nélkül! A szárnyak a hálóban maradnak. Araneusz felpróbálja a szárnyakat, repülni szeretne. Addig próbálkozik, míg végül a szárnyakkal együtt beleragad saját hálójába. Papillon közben visszatér Araneusz birodalmába: inkább a halált választja, mint hogy pillangó létére szárnyak nélkül éljen. Meglátja a "fogságba esett" pókot. Megsajnálja és kiszabadítja. Araneusz visszaadja Papillonnak a szárnyait és meghagyja életét, hiszen már ő is tudja, milyen érzés elveszíteni a szabadságot.


További előadás: február 4. (11.00)


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 1000 Ft

Móka Miki zsebszínháza

Helyszín: Budapest,Komédium Színház
Kezdési időpont: 11:00
Levente Péter Móka Miki szerepét 1965-ben játszotta először. Szeretettel várja azokat a nagyszülőket, szülőket, akik szívesen emlékeznek azokra a szép együtt töltött percekre, és elhozzák unokáikat, gyermekeiket, hogy ők is átélhessék e délelőttök varázsát.

Vince-napi vesszővágás

Helyszín: Ópusztaszer,Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Kezdési időpont: 11:30

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark missziója a magyar összetartozás és nemzeti azonosságunk erősítése, célja a történelmi, természeti és kulturális értékek védelme, néprajzi hagyományok ápolása, népszerűsítése. E célokat szolgálják a népi életképeket megelevenítő rendezvények is, melyeknek a szezonban hagyományőrök által életre hívott skanzen ad autentikus helyszínt. E rendezvények sorát gazdagítja a Szent Vince vértanúhoz, a szőlészek, borászok védőszentjéhez kötődő Vince-napi vesszővágás, mely a hagyományokhoz hűen idén is az ünnephez közelebb eső szombaton, 2012. január 21-én kerül megrendezésre.


Bár Ópusztaszer ma nem része borvidéknek, de a középkorban jelentősebb szőlőtermesztés folyhatott a területen, hiszen az itt feltárt középkori monostor gazdasági épületei között volt az Alföld egyik legnagyobb borospincéje is. A néphagyomány szerint ezen a napon tájegységenként különbözőképpen megjósolják a várható szőlőtermést. A legismertebb ezek közül az időjárás alapján történő következtetés. "Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince" - tartja a mondás, vagyis, ha enyhe az idő és olvad a hó (már ha van) ezen a napon, akkor jó termésre számítanak. Az emlékparkban az ún. "vincevessző" levágásával történik a jövendölés. Ennek során lemetszenek egy vesszőt a szőlőtőről. Ha a rügyek épek, az azt jelenti, hogy a tél nagyobb részét már átvészelte a szőlő, nem fagyott el, így van remény a vidám szüretre. A vesszőt később vízbe teszik, a rügyek kifakadnak, így a hajtások mennyiségéből további következtetéseket lehet levonni a szőlőtőkék állapotára vonatkozóan.


A Szent Vince Borrend közreműködésével megtartott rendezvényen forralt borral, teával, élő népzenével kísért borbemutatóval várják az érdeklődőket! A rendezvényen való részvétel díjmentes!


Helyszín: Ópusztaszer


Program:


11:30 - Gyülekezés a főbejáratnál, a kupola alatt.


12:00 - Déli harangszó


12:05 - Köszöntőt mond Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója


12:10 - Törőcsik István előadása Ópusztaszer szőlőtermesztési, borvidéki kötődéséről, a Vince-napi hagyományokról


12:20 - Köszöntőt mond Gulyás Ferenc, a Szent Vince Borrend vezetője


Ceremónia mester: Törőcsik István


12:30 - Vonulás a Szegedi tanyába muzsikaszóval, ott vesszővágás


Árpád szobornál az új borrendi tagok avatása


14:00 - Rotundában a hegyközségek borbemutatója


15:00 - Szakvezetés a Szer monostora és kora c. kiállításhoz - a téli Feszty jegyet vásárlóknak


Web: opusztaszer.hu

Oscar

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 15:00

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyár-tulajdonos élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli tizenkettő között meglátogatják - a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse... - , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog.


Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar? Claude Magnier francia színész, író művéből két híres film is készült. A középkorúak (1967) Louis de Funčs, a fiatalabb korosztály (1991) Sylvester Stallone főszereplésével láthatták.


Claude Magnier vígjátéka 2 részben.

Előadások időpontja: 15:00 és 19:00

Magyar Cirkuszfesztivál

Helyszín: Budapest,Fővárosi Nagycirkusz
Kezdési időpont: 15:00

ELSŐ ALKALOMMAL! MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN


2012. január 21-én és 22-én, valamint január 28-án és 29-én 11:00 és 15:00 órakor


Az idei, a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - a kétévente megrendezésre kerülő cirkuszfesztiválok sorában - formabontó: a február 2-6. között zajló eseményt a Magyar Cirkuszfesztivál előzi meg, ahol magyar artisták mutatják be produkcióikat. A nemzetközi fesztivál előtt a legszínvonalasabb új fejlesztésű hazai produkciók is bemutatkoznak a cirkuszművészet kedvelői előtt. Négy nap alatt 8 alkalommal láthatják a legjobb fiatal magyar artisták előadását.

Az Artistaképző legjobbjai, volt növendékei, illetve határon túli cirkuszművészek mutatkoznak be a magyar közönség előtt. Dinamikus akrobaták, ügyes zsonglőrök, bátor légtornászok és interaktív bohócok várják a Fővárosi Nagycirkusz közönségét.


Közülük 5 produkció kap majd helyet a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat, a 17 országból érkező külföldi artisták elsőrangú produkcióival.


MEGLEPETÉS A CIRKUSZRAJONGÓKNAK!

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége rendkívül kedvezményesen, 1500 Ft-os áron vásárolhat jegyet a Magyar Cirkuszfesztivál műsoraira.


MAGYAR CIRKUSZFESZTIVÁL MŰSOR

%u2014 I. rész %u2014

Bernath Imre / "animáció" bohózat


Baross Imre Artista Iskola / nyitókép


%u2014 Parádé %u2014

Szulita és Dennis / levegő kötél


Almost Trio / humoros zsonglőrök


Renató / rhönrád


Bernath Imre / "film" bohózat


Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária


Demjén Natália / légtornász


Duo Lavision / erőemelő szobor


%u2014 II. rész %u2014

Clair de Lune / 4-es trapéz


Trió Sárközi / zsonglőrök


Duo Steel / férfi erőemelő


Black Roses / quartett egykerekűn


Bernath Imre / "pandúr" bohózat


Jecsmen Oksana / levegő karika


Henrik Veres / tempó zsonglőr


Murai Sisters / női erőemelő


Rolling Wheels / rhönrád


%u2014 Finálé %u2014

Vince napi Borünnep

Helyszín: Balatonfüred,Anna Grand Hotel
Kezdési időpont: 15:00

"Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!"


A versike alapja az a népi hagyomány, mely szerint januárban a szőlészek, borászok Vince napon abban reménykednek, hogy a Nap kibújik a felhők mögül, és így jó termésre számíthatnak, azonban ha köd ült a határra, akkor az ősszel a szüret gyengének ígérkezik. Amennyiben szép időre virradnak, a nap során Szent Vince nevére áldomást isznak, este pedig örömtáncot lejtenek. Ezt a hagyományt sok helyen a mai napig őrzik, sőt a vincellérek Vince-vesszőt is metszenek, amit vízben kirügyeztetnek, és a hajtások állásából következtetnek az az évi termőképességre.


Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatonfüred-Csopaki Borvidék Hegyközségi Tanáccsal karöltve Borünneppel tiszteleg Vince nap hagyománya előtt.


Helyszín: Balatonfüred, Anna Grand Hotel


Web: www.balatonfured.info.hu

MUS-E - Kreatív művészeti foglalkozás

Helyszín: Budapest,Művészetek Palotája,Lépcsőterem
Kezdési időpont: 16:00

A MUS-E (Musique-Europe) mintaprogram a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Lord Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1993-ban indult útjára az Európai Unió égisze alatt.


A művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a művészek révén olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és újraértelmezésére, továbbgondolására.


A programban résztvevő hivatásos művészek különböző művészeti ágak (zene, tánc- és színházművészet, képzőművészet, iparművészet) képviselői. A MUS-E foglalkozásokon vezetésükkel e művészeti ágak találkoznak zenéhez kapcsolódó kreatív tevékenységben. A részvétel előzetes, írásos regisztrációhoz kötött. A jegyeket visszaigazolt regisztráció birtokában közvetlenül a foglalkozások előtt lehet megvásárolni a jegypénztárban. Érdeklődés, jelentkezés és regisztráció: hangar@mupa.hu.


További időpontok: január 21., február 4., 18., március 3., 17., 31., április 14., 28., május 12., 26. (16.00)


Rendező: Művészetek Palotája


Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.


Jegyárak: 900 Ft gyermekenként

IBS - Felelős szülők iskolája - A meghívott: Süveges Gergő, közéleti személyiség

Helyszín: Budapest,IBS Színpad
Kezdési időpont: 17:00

nagyüzem az őrültek házában - család, öröm, boldogság


Dara Péterhez hasonlóan Süveges Gergő a celeb lét és a magánélet egyensúlyáról tart majd előadást.


Tíz éve dolgozik az MTV-nél - oda pedig a Duna TV-től hajózott át -, pályáját nemcsak blog bejegyzésekkel, a Nagy Könyvvel, vagy éppen a választási műsor levezetésével szakította meg, hiszen miután 2000-ben feleségül vette menyasszonyát, négy gyermekük született: két lány és két fiú.


Hogy férhet össze a karrier és nagycsaládos apa szerep? Hol és hogyan érzi jól magát? Miből merít erőt és hogyan adja át? - ezekről és hasonló kérdésekről hallhatunk élvezetes élménybeszámolót a bérletes előadássorozat utolsó estéjén, az IBS-ben.

Oscar

Helyszín: Budapest,RaM Colosseum
Kezdési időpont: 19:00

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyár-tulajdonos élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli tizenkettő között meglátogatják - a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse... - , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog.


Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar? Claude Magnier francia színész, író művéből két híres film is készült. A középkorúak (1967) Louis de Funčs, a fiatalabb korosztály (1991) Sylvester Stallone főszereplésével láthatták.


Claude Magnier vígjátéka 2 részben.

Előadások időpontja: 15:00 és 19:00

BIZÁNCTÓL BUDÁIG - A SZENT EFRÉM FÉRFIKAR HANGVERSENYE

Helyszín: Budapest,Óbudai Társaskör
Kezdési időpont: 19:00
Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Közreműködik: Mandel Róbert - tekerőlant

Görög-bizánci dallamok Bölcs Alfonz cantigáiból

Magyar és közép-európai dalok és táncok

Zenei kalandozásokra invitál a Szent Efrém Férfikar és vendége Mandel Róbert a szakrális és a profán zenében. A magyar és az európai zenetörténet ritkaságai és a középkor, valamint a reneszánsz "slágerei" egyaránt felcsendülnek a hangverseny során Bölcs Alfonz cantigáitól a hajdútáncokig. Nem egyfajta korhű előadás felidézése a célja az est művészeinek, inkább az archaikus hagyományon alapuló kortárs megfogalmazás, amelyet a régi hangszerek és a szép hangok különös elegye tesz egyedivé.


Belépőjegy: 1600 Ft, diák és senior jegy (60 év feletti vendégeink részére): 800 Ft


Az NKA és a NEFMI támogatásával

THE WORLD FAMOUS GLENN MILLER ORCHESTRA

Helyszín: Budapest, Budapesti Kongresszusi Központ
Kezdési időpont: 20:00

Az amerikai zeneszerző, Glenn Miller közkedvelt fellépései Európában folytatódnak.


Ez a legutóbbi turnéja a Swing világszerte ismert zenekarának, a Glenn Miller Orchestra-nak, mely 2012. január 21-én lép fel Budapesten, a Kongresszusi Központban. Az új program, mely "In The Miller Mood" névre hallgat, a koncerten mutatkozik majd be. Ezen a néven megjelenő albuma is ekkor lesz hallható. A klasszikus Glenn Miller dalok mellett hallhatunk még olyan nagyszerű dallamokat, mint Woody Herman, Count Basie, Harry James vagy Ella Fitzgerald. Természetesen a legendás dalok, mint a Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars és Somewhere Over The Rainbow is felcsendülnek. A Glenn Miller Orchestra, melyet Wil Salden vezet, kiváló zenészekből és szólistákból áll. A koncert egyszerre lesz humoros és kifinomultan elegáns.


A zenekar története az 1930-as évekig nyúlik vissza. Nem sokkal a zenekar indulása után, Glenn Miller ismert sztárrá vált,teltházas előadásokkal a legfelkapottabb helyeken, számos 1 listás dallal. A zenei és filmes élet legismertebb alakjaival dolgozott együtt, és ezeket az örökzöld slágereket még mindig játszák a rádiók.


Jöjjön el Ön is, tapasztalja meg, hogyan folytatódik a legenda és legyen részese egy felejthetetlen estének.


Habár Glenn Miller fényes karrierje igazán csak 5 éven át tartott, ez az idő elég volt számára, hogy bevonuljon a történelembe, mint a világ leghíresebb swing zenekarának karmestere. Ez a vékony, komoly tekintetű férfi a kerek szemüvegével új dallamokat adott a világnak, melyek nem csak a szólistákra, hanem az egész zenekar harmóniájára alapoztak.


1939 őszén a rádiók elkezdték játszani Glenn Miller zenéjét és slágereit, mint az In The Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls és Moonlight Serenade, melyek azonnal ismertek lettek szerte a világon. 1942-ben Glenn Miller azzal az ötlettel állt elő, hogy együttműködne az Amerikai Hadsereggel, és meg is alapította a U.S. Air Force Orchestra-t, hogy zenéjével bátorítsa a Második Világháborúban Európában szolgálatot teljesítő csapatokat. Glenn Miller élete 40 évesen ért véget egy máig tisztázatlan repülőgép szerencsétlenségben a La Manche-csatornánál, miközben Londonból utazott Páriszba- emléke azonban továbbra is él.


Glenn Miller halála, és a Második Világháború végetérése után, a zenekar egykori tagja, Tex Beneke megalapította az Új Glenn Miller Orchestra-t. 1956-ban Ray McKinley, a U.S. Air Force Orchestra egykori dobosa átvette a zenekar vezetését.


Wil Saldent 1978-ban hódították meg a dallamok, amikor is rájött, hogy ez az a bűvös képlet, melyről minden karmester álmodik: egy összetéveszthetetlen hangzás, mely már néhány akkord után felismerhető.


Glenn Miller nevét évtizedekkel később ő vitte tovább, és 1990-től a Glenn Miller Orchestra karmestere.


Jöjjön és töltsön el egy fergeteges estét olyan slágerek társaságában, mint a Sunrise Serenade, Moonlight Serenade, Moon Love, Over the Rainbow, Blue Orchids, The Man With The Mandolin, Careless, When You Wish Upon a Star és az Imagination.

Red Bull Home Run - Tömeglesiklás

Helyszín: Eplény,Nordica Síaréna
Kezdési időpont: 20:00

Január 21-én 20 órától az eplényi sícentrumban kerül megrendezésre a Red Bull Home Run Tömeglesiklás, pénzdíjas sí- és snowboard verseny. A tömeglesiklás lényege, hogy a versenyzők a sípszó elhangzása és a becsatolás után egyszerre rajtolnak el és a leggyorsabb, elsőként célba érő versenyző viszi el a fődíjat. A 100.000 ezer Ft összdíjazású versenyen bárki indulhat, egyetlen feltétel a bukósisak használata (kötelezően ajánlott). A versenyt követően egy igazi hütte after partyval lazíthatnak a résztvevők és a nézők.


Az első 200 jelentkező indulhat a versenyen, sí és snowboard kategóriában maximum 100-100 fő. A verseny egy ráfutással kezdődik, majd a lécek és deszkák felcsatolása után vághat neki a mezőny az 1km hosszú, akadályokkal tarkított pályának. Lesz döntött fal, fésű, mindenféle freestyle nyalánkság.


Az nyer, aki a célba érkezés után a Red Bull hotshotot is elsőként húzza le!


Tervezett program:

19:15: versenyzői megbeszélés


19:30: pályabejárás közösen


20:00: Rajt sí 1-50 rajtszám


20:15: Rajt Snowboard 1-50 rajtszám


20:30: Rajt sí 51-100


20:45: Rajt Snowboard 51-100


21:00: Döntő legjobb 20 síelő


21:15: Döntő legjobb 20 snowboardos


21:30: Eredményhírdetés


22:00: hüttebuli start


Értékes ajándékok várnak a legjobbakra, hisz időközben partnerünk lett a nitro, spy optics, myaction cam és a scullcandy is.


Bővebben: http://www.facebook.com/events/337546019606101/

The New York Groove - Barbara Tucker (USA), Muzzaik, Toto Jr, Sweethome Geri

Helyszín: Budapest,Symbol
Kezdési időpont: 22:00

Közreműködők:


Muzzaik - előadó


Barbara Tucker - előadó


Először érkezik Magyarországra a house zene elsőszámú dívája, Barbara Tucker! A New York-i születésű, és a mai napig ott élő énekesnő a szakmában igazi legendának számít, energikus hangja, magával ragadó színpadi produkciója pedig egyenesen a Studio 54 világába röpít minket!

Barbara olyan a house/dance zenének, mint Aretha Franklin és Steve Wonder a Soul-nak, vagy a Rolling Stones és a Beatles a Rock-nak. Már több, mint 20 éve oszlopos tagja a House zenei közösségnek, sokan csak úgy hívják a "House királynője".


Íme néhány Barbara Tucker Billboard listavezető slágerei közül: Beautiful People, I Get Lifted, Stay Together, Jazz It Up, Stop Playing With My Mind, Most Precius Love, Love Vibration, R.E.S.P.E.C.T.


Barbara olyan világhírű prodecerekkel, zenekarokkal és előadóművészekkel dolgozott együtt, mint például Moby, a Pet Shop Boys, Dave Stewart, Wyclef Jean, Herbie Hanckok, a Reel 2 Reel, Danny Tenaglia, David Guetta, Blaze, vagy Ultra Nate.


Barbara egy szenzációs előadóművész, aki szenvedélyes műsorával, és a színpadról áradó energiájával ejti rabul közönségét. Vétek kihagyni ezt a soha vissza nem térő zenei élményt!


Belépőjegy mellyel a Szombat Esti Ház is látogatható:

Éjfél előtt: lányoknak 1000 Ft, fiúknak 2000 Ft, ami tartalmaz egy alkoholos italt vagy egy alkoholmentes koktélt a napi promóciós italból.


Éjfél után: lányoknak 2000 Ft, fiúknak 3000 Ft, ami tartalmaz egy alkoholos italt vagy egy alkoholmentes koktélt a napi promóciós italból.

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend