2012. január 09.

Equus

Helyszín: Budapest,Thália Színház
Kezdési időpont: 19:00

A THÁLIA SZÍNHÁZ előadása


Író: Peter Shaffer


Fordító: Göncz Árpád


Rendező: Dicső Dániel


Színész:

Martin Dysart, pszichiáter - Alföldi Róbert


Alan Strang - Szamosi Donáth


Dora Strang, az anyja - Kútvölgyi Erzsébet


Frank Strang, az apja - Kőszegi Ákos


Hesther Salomon, bírónő - Béres Ilona


Jill - Holecskó Orsolya


Díszlet: Cziegler Balázs


Világítás: Stadler Ferenc


Zene: Sabák Péter, Boros Levente


Jelmez: Bognár Hajnalka


Mozgás: Vida Gábor


Rendező munkatársa: Kis Kádi Judit


Előadás időpontok:

THÁLIA SZÍNHÁZ - Budapest


január 8. (vasárnap) 15:00, 19:00


január 9. (hétfő) 19:00


január 14. (szombat) 19:00


február 5. (vasárnap) 19:00


Ismertető:

Alan Strang, a zavart elméjű fiú, egyetlen éjszaka alatt megvakít hat lovat egy patakéssel, ezért pszichiátriai kezelés alá kerül. Martin Dysart pszichiáter feladata feltárni az utat, ami a szörnyű bűntettig vezetett. A kezelések során a fiú és Dysart idegölő csatákat vívnak, hogy megismerjék egymás titkait. De végeredményben ki kinek a páciense?


Dysart a saját démonjai szürke rabja. Alan együtt vágtat a sajátjaival. A fiú és orvosa között szövődő kapcsolat mindkettejük életét megváltoztatja, de megmenti-e...?


Peter Shaffer világhírű drámájának ősbemutatója 1973-ban Londonban volt. Budapesten 1980-ban Darvas Iván és Gálffi László főszereplésével tartották meg a premiert.


Az elmúlt években az egész világon újra elindult az "Equus hullám", amely hazánkat is elérte.


Novembertől a Thália Színházban Alföldi Róbert és Szamosi Donáth alakítják a két főszerepet, de az előadásban többek mellett feltűnik Béres Ilona és Kútvölgyi Erzsébet is, aki a budapesti ősbemutatóban a fiatal lány, Jill szerepét játszotta.

Voca People

Helyszín: Budapest,Budapest Kongresszusi Központ
Kezdési időpont: 20:00

A VOCA PEOPLE élő színpadi énekes produkció, amely az emberi hang döbbenetes erejét ötvözi a ritmusbeszéd, más néven beat box modern művészetével. A zenekar pusztán az énekhang eszközeivel életre kelti a legkülönbözőbb hangszerek, akár gitár, dob vagy trombita hangját.


Az előadás olyan élményt nyújt, amely a zenei virtuozitást a nyolc színpadi előadóművész sziporkázó humorával teszi teljessé.


A VOCA PEOPLE tagjai kedves és barátságos űrlények, akiknek a csillaghajója kényszerleszállást kénytelen végrehajtani a Föld szokatlan környezetében, mert hajójuk különleges energiaforrása - a zenei harmónia - tartalékai teljességgel kiürültek. A kedves lények lassacskán megtanulják a bolygó szokásait és zenéjét, és a földi közönség segítségével újra feltöltik a zene hajtóerejével járművüket.


Az énekegyüttes tagjai örökzöld slágereket merőben új és rendkívül szellemes hangszerelésben szólaltatnak meg a színpadon. A fantasztikusan pörgős előadás során több mint hetven dallam szólal meg a barokktól egészen napjaink legnagyobb slágereivel bezárólag.


A VOCA PEOPLE együttest nyolc tehetséges zenész-idegen alkotja: három nőnemű idegen a női hangfekvést (alt, mezzo, szoprán) képviseli, míg a legénység három hímnemű tagja a férfiasabb basszus, bariton illetve tenor szólamokat. Két további hímnemű egyed beat-boxol és minden más habókos, nem emberi hanginger okozásáért is ők felelősek.

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Pirula Trend