Hirdetés
2012. január 07.

Tolkien születésnap

Helyszín: Budapest,ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola
Kezdési időpont: 09:00

A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve minden évben nagyszabású rendezvénnyel ünnepli John Ronald Reuel Tolkien születésnapját.


A rendezvények központi programja egy tematikus előadássorozat, amelynek ismeretterjesztő előadásaiban a tolkieni mitológia valamely érdekes részletét ismerhetik meg a résztvevők. Több alkalommal került sor a témában jártas kutatók, elemzők közreműködésével kerekasztal beszélgetésre, illetve a tolkieni művek magyar fordításának problémáit megvitató szimpóziumra.


A rendezvénynek ma már hagyományosan része a kisgyermekek, illetve egész családok szórakozását szolgáló kézműves foglalkozások és a mitológiai hagyományt játékos formában felelevenítő vetélkedők.Szintén kiemelkedő hagyomány, hogy a rendezvény esti programjában a Professzor mitológiájához kapcsolódó magas színvonalú színpadi produkciókat: drámákat, táncokat, kórusműveket, humoros előadásokat mutatnak be.


A rendezvény helyszínén meg lehetett vásárolni a magyar nyelvterületen elérhető majd minden könyvet, DVD-t, CD-t, játékot, posztert stb., ami bármilyen formában J.R.R. Tolkien életművéhez kötődik.


Programok:

Az iskolában a rendezvény 9-től 16-ig tart.


A kicsiket játékok kavalkádjával várják, ami 11 óráig tart, a következő 3 órában a rendezvény területén játszóház üzemel, majd 14 órától 16-ig Bilbó kalandjait járhatják végig a gyerekek egy állomásos játék keretein belül. A játszóház ideje alatt a fiatalabbak is megismerhetik Tolkien világát, és az általa kitalált nyelveket és írásrendszereket.


Az idősebbeknek az előbb említett nyelvek és írásrendszerek ismertetése mellett betekintést nyújtanak a szervezők A Hobbit történetébe, hallhatnak a mű keletkezéséről, megfilmesítéséről, és helyéről Tolkien mitológiai rendszerében.


Levetítik A Hobbit-filmek werkfilm-videóit és új előzetesét, valamint a Magyar Tolkien Társaság néhány bemutatkozó videóját is.


Majd az esti programok keretén belül a Bródy Caféban sor kerül többek között egy kerekasztal-beszélgetésre A Hobbit magyar fordítóival (Gy. Horváth László, N. Kiss Zsuzsa, Ürmössy Zsuzsanna, Büki Gabriella, Füzessy Tamás) és az Éirí együttes élő zenés koncertjére is, végül - követve a hagyományokat - a megjelentek mind együtt koccintanak a Professzor egészségére.


Helyszínek:

9-16 óráig: ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola (1088 Budapest, Trefort utca 8.)


17-21 óráig: Bródy Café (1085 Budapest, Horánszky utca 1. - bejárat a Bródy Sándor utca felől!)


Web: www.tolkien.hu

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2012. január
H K Sz Cs P Sz V
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend