Hirdetés
2011. december 29.

Tilos az Á slágerfesztivál

Helyszín: Budapest,A38 Hajó
Kezdési időpont: 20:00

Mi a közös Somában, Kulka Jánosban, Szabó Győzőben, Falusi Mariannban, efZámbó Istvánban, Nagy Ervinben, Bende Zsuzsában (ex-Új Nem) és Fekete Jenőben (ex-Palermo Boogie Gang)? A válasz egyetlen név: a Tilos az Á. Mindannyian felléptek, dolgoztak a Tilos az Á-ban, vagy csak egyszerűen szerettek oda járni és törzsvendégei voltak a helynek, ami egy teljes generáció számára legalább annyira jelképes, mint egy másik nemzedéknek az Ifipark.


Az egykori Tilos az Á szinte napra pontosan 22 évvel ezelőtt nyílt meg, és a résztvevők ebből az alkalomból nagyszabású "slágerfesztivállal" emlékeznek az A38 Hajón Budapest egyetlen klubjára, ami valóban megérdemli a manapság kissé elcsépeltté vált "legendás" jelzőt. A fellépő énekeseket pedig - meglepő fordulatként - nem más kíséri, mint a Magyar Rádió egykori házi zenekara, a Stúdió 11.


Felszabadult előszilveszteri mulatság, a huszonkét éve alapított Tilos az Á emlékére, a negyvenkét éve létező Stúdió 11 közreműködésével! A koncertet megelőzően a welcome drinket pedig maga Szabó Laci, a koncertpince felejthetetlen főura szolgálja fel, szigorúan 22 óráig, a koncertkezdésig.


Bár az egykori Tilos az Á már régen megszűnt, a kortárs kultúrára és közéletre gyakorolt hatása bizony felmérhetetlen. Innen indult a ma is létező Tilos Rádió, lényegében itt (pontosabban a Tilos helyén korábban üzemelt Bakony étteremben) alapították meg a Magyar Narancsot, itt működött a Vajdai Vilmos és Szabó Győző Tilos az Á Performance társulata, a későbbi TÁP Színház. Itt volt rezidens a hazai elektronikus partikultúra nagy öregje, Palotai Zsolt, fellépett itt a teljes magyar könnyű- és nehézzenei underground (manapság független színtérnek mondanánk). Játszott itt Frank Zappa és a Noir Désir, a klub elé, a Mikszáth Kálmán térre szervezett fesztiválok pedig a Sziget Fesztivál közvetlen előfutárainak nevezhetők. A fellépők, törzsvendégek, munkatársak között pedig megfordult szinte mindenki, aki a kilencvenes évek első felében valamit is számított a budapesti kulturális életben (és persze a politikában).


E fellépők, törzsvendégek és munkatársak egy része most, a helyet alapító Németh Vladimir (azaz Vova) kezdeményezésére laza, kötetlen, emlékezős, vidám slágerfesztivállal idézi fel a Tilos az Á semmihez sem hasonlítható atmoszféráját.


Bár a műsor - jellegéből adódóan - még alakítás alatt áll, annyi bizonyos, hogy a Stúdió 11 kíséretében a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek nagy slágereit adják elő. Mindenképp váratlan például, hogy Bende Zsuzsa, az Új Nem egykori énekesnője a Hal szálka nélkül főcímdalát énekli Szabó Győzővel, a Lacht el Bahhtar egykori frontemberével. Soma művésznő többek között a Hit the Road Jackkel és az Egy fiú a házból-lal lép fel. Falusi Mariann többek között a Mr Alkoholt, Amy Winehouse Rehabjét és a Jamaikai trombitást adja elő, Kulka János melankolikus összeállításában fő helyet kap a Valahol Európában, Fekete Jenőtől a Georgia on My Mindot és a Nagy utazást hallhatjuk, és önálló blokkban lép fel Szabó Győző, Nagy Ervin és efZámbó István is. Mindezek tetejébe pedig a Stúdió 11 első ízben adja elő az "Orion űrhajóként" elhíresült tévésorozat, az Őrjárat a kozmoszban főcímzenéjére írt zenekari variációit.


Különleges extraként a látogatók számára a welcome drinket nem más szolgálja fel, mint Szabó Laci, a koncertpince valószínűleg mindenki által ismert főura szolgálja fel. A slágerfesztivál után pedig DJ Palotai "emlékezős" szettje idézi meg a Tilos az Á egykor volt, Jean-Michel Verret sokak fejébe beivódott New York-i városképe alatt végigtáncolt éjszakáit.


Helyszín: A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő


Jegyár: 2222 Ft, elővételben kapható. A jegy érvényes a program után következő DJ Palotai-partira is! Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


Web: www.a38.hu/hu/program/22-eves-a-tilos-az-a-hangok-hangulatok-a-tilosbol

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend