Hirdetés
2011. december 29.

I. Nufolk Fesztivál

Helyszín: Budapest, Millenáris, Fogadó
Kezdési időpont: 20:00

Azt, hogy mi a folkzene, több ezer oldalon keresztül taglalja a szakirodalom, a nufolk azonban valahogy kimarad a szótárok és zenei lexikonok oldalairól. Talán pont azért, mert zenei kísérletezésről van szó... Ráadásul ezen a két napon több - soha többet nem hallható - zenei meglepetéssel is készülnek. Megismételhetetlen karácsonyi ajándék.


Azonban kísérletezni olyan dolgokkal szoktak, amelyekről nem tudják, hogy működnek-e. A nufolk azonban nem ilyen. Az I. Nufolk Fesztivál fellépői évek óta varázsolják, rabolják el a közönséget. Nem bűbájjal, nem erőszakkal, egyszerűen azzal, hogy zseniális zenészek kicsit nagyobbra tárják a népzene kapuját - új lüktetéseket, új színeket, új hozzáállást beeresztve.


December legvégén két nap alatt hat zenekar mutatja meg, milyen az, amikor egy pillanatra sem áll meg a láb, nem pihenhet a fül.


20.00 - Folk Error - koncert


21.40 - Szabó Balázs Bandája - koncert


23.30 - Maszkura és a Tücsökraj - koncert


Bővebben a zenekarokról és a programról:

Folk Error  20.00


"Szittya népi rákkenról" - hirdeti honlapjuk. Nincs is több kérdés. Azonnal látszik, hogy szintén olyan csapatról van szó, akiket csak akkor kell komolyan venni, ha elég nyitottak vagyunk, és van bennünk nagy adag humorérzék is. Egyébként teljesen felesleges próbálkozni. Zártagyúaknak és tapasztott fülűeknek nem való.


Szabó Balázs Bandája 21.40


Aki nem ismeri őket, az utóbbi pár évben burokban élt. Bújjon ki belőle, mert sokat veszít! Pilinszkytől a "fejleszakító kontrákig" egyszerre robog le a színpadról a rockba oltott "népZaj". Hihetetlen energiatúltengés lehet a srácokban. Szinte megállás nélkül koncerteznek, és mindegy nekik, hogy fesztiválon, vagy egy klubban kell megmozdítaniuk az embereket. Egyelőre még nem találkoztak olyan emberrel, aki nem lett volna már az első dalok után - legalább titkon - az SZBB rajongója. Szerethető feszültség, kalandos fúzió.


Maszkura és a Tücsökraj  23.30


Nem teljesen komplettek a srácok. Adott hozzá egy cilinderes "rapper-harmonikás" és négy "funkjazzmulatós" Tücsök. Rohanó érzelmek, elszabadult pozitív indulatok. Egyszer szalonspicces, csajozós boogie, máskor szívszorító hangulatlíra, majd keserédes (ön)irónia... Igen, pont olyan, amely felmelegít majd mindenkit az év utolsó napjaira. Az I. Nufolk Fesztivál után nem azt fogjuk kívánni (január első perceiben), hogy legyen jobb évünk, hanem - hogy legalább ilyen legyen... Nem gond, érkezik majd a II. Nufolk Fesztivál...


A második Titok


Valamikor a Szabó Balázs Band és a Tücsökraj közé várható... Kár, hogy nem mondhatjuk (még) el.


Ideális ajándék karácsonyra, persze csak akkor, ha unalmasnak tartjuk a parfümszett + nyakkendő + kézi mixer + kötött rénszarvasos pulcsi egyveleget. Biztosak vagyunk benne, hogy az újévi fogadalmak listáját is befolyásolni tudjuk. Mondjuk azzal, hogy mindenképp elmegyünk a II. Nufolk Fesztiválra - is.


Jegyárak

Napi jegy elővételi ár: 2000 Ft | Napi jegy helyszíni jegyár: 2500 Ft | Kétnapos belépő elővételi ár: 3400 Ft | Kétnapos belépő helyszíni jegyár: 4200 Ft

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend