Hirdetés
2011. december 28.

I. Nufolk Fesztivál

Helyszín: Budapest, Millenáris, Fogadó
Kezdési időpont: 20:00

Azt, hogy mi a folkzene, több ezer oldalon keresztül taglalja a szakirodalom, a nufolk azonban valahogy kimarad a szótárok és zenei lexikonok oldalairól. Talán pont azért, mert zenei kísérletezésről van szó... Ráadásul ezen a két napon több - soha többet nem hallható - zenei meglepetéssel is készülnek. Megismételhetetlen karácsonyi ajándék.


Azonban kísérletezni olyan dolgokkal szoktak, amelyekről nem tudják, hogy működnek-e. A nufolk azonban nem ilyen. Az I. Nufolk Fesztivál fellépői évek óta varázsolják, rabolják el a közönséget. Nem bűbájjal, nem erőszakkal, egyszerűen azzal, hogy zseniális zenészek kicsit nagyobbra tárják a népzene kapuját - új lüktetéseket, új színeket, új hozzáállást beeresztve.


December legvégén két nap alatt hat zenekar mutatja meg, milyen az, amikor egy pillanatra sem áll meg a láb, nem pihenhet a fül.


Bővebben a zenekarokról és a programról:


Budapest Nufolk Revolution - december 28. 20.00

Az első nap első fellépője már nevében is hirdeti az új stílus megkérdőjelezhetetlenségét. A Budapest Nufolk Revolution szinte csak most alakult, mégis azt a feladatot vállalta magára, hogy megújítja, leporolja az ismert hangulatokat. A hiphop lüktetés, gömbölyödő hangulat. Budapest. "Mert itt élünk, alkotunk. Egyszerűen idevalósiak vagyunk, és kész." Nufolk ("új népi"). "Mert a népzene jelentése, tartalma folyamatosan változik." Revolution ("forradalom"). "Mert forrongunk egyfolytában..." - vallják magukról.


Napra - december 28. 21.40

A Napra évek óta kápráztatja el a műértő, decensen tapsoló közönséget, valamint a klubok táncolni vágyó látogatóit - még külföldön is. Az elektronikus és a népi hangszerek kiegyensúlyozott használatával teremtett új nyelvhasználatra igen gyorsan felfigyelt a szakma. A gitárprímás zenei kavalkádja főleg arra való, hogy bejusson a fülbe, és ott zsongjon napokig az agyban - így nem beszélni kell róla, hanem átengedni magunkat neki.


Kerekes Band - december 28. 23.30

A Kerekes Band a hazai nufolk másik domináns exportcikke. Földrajzi és zenei kalandozásuk elérte többek között Jamaicát és a turbófunkot is. Az idei What The Folk? című lemezüket simán beragaszthatnánk képzeletbeli lexikonunk nufolk szócikkéhez. A lemez első klipje, a Mr Hungary nem más, mint egy last minute tengerparti utazás - egy bányatónál... Az utóbbi pár évben nem nagyon volt érdemes nélkülük fesztivált vagy klubszezont tervezni... Leesett állak szegélyezik útjukat.


Az első titok!

Valamikor a Napra és a Kerekes Band koncertje között hallható majd, egyszer és megismételhetetlenül - ígérik a zenekarok, illetve a szervezők...


Ideális ajándék karácsonyra, persze csak akkor, ha unalmasnak tartjuk a parfümszett + nyakkendő + kézi mixer + kötött rénszarvasos pulcsi egyveleget. Biztosak vagyunk benne, hogy az újévi fogadalmak listáját is befolyásolni tudjuk. Mondjuk azzal, hogy mindenképp elmegyünk a II. Nufolk Fesztiválra - is.


Napi jegy elővételi ár: 2000 Ft | Napi jegy helyszíni jegyár: 2500 Ft | Kétnapos belépő elővételi ár: 3400 Ft | Kétnapos belépő helyszíni jegyár: 4200 Ft

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend