Hirdetés
2011. december 17.

36. Nemzetközi Formációs Táncfesztivál Miskolc

Helyszín: Miskolc, Generali Aréna
Kezdési időpont: 19:00

Idén immár 36. alkalommal kerül megrendezésre Miskolc városának egyik legszínvonalasabb eseménye, a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, amely évről évre méltán tart számot városunk lakóinak és az ide érkező turisták érdeklődésére. Itt találkoznak a táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói, akik ez alkalommal nagyszabású gálaműsor keretén belül kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc elő-adásaikkal.


December 17-én, szombaton a Városi Szabadidőközpontban 15 fellépő csoport 25 produkcióval vesz részt a rendezvényen, köztük Magyarország legjobb felnőtt és gyermek formációi. A fellépők között köszönthetjük a Tűzvirág Tánccsoportot Paksról, akik számos hazai és nemzetközi fesztiválon értek már el kiemelkedő helyezést, a debreceni Valcer Táncstúdiót, akik egészen a latin Világbajnoki középdöntőig jutottak. Miskolcra érkezik a nagy kedvenc, a Botafogo Táncegyüttes Budapestről, akik a Sakk című táncszínházi produkcióból Vivaldi zenére készített koreográfiájukat is bemutatják, valamint a Dudance Tánccsoport Pécelről latin felnőtt és gyermek produkciókkal.


A fellépők sorának azonban nincs vége, mert parkettre lépnek a Ten Dance TSE, a Kaffka Margit Általános Iskola és AMI növendékei, és megmutatja tudását az eLTE Hip-Hop Modern Tánccsoport, a T-Dance Tánciskola és a 2011-ben Nívódíjat kapott 4-Dance Táncstúdió is. A közönség láthatja a sajószentpéteri Freedance Tánccsoportot is, akik több hazai megmérettetésen értek el szép helyezést.


Egyéni párosok közül Süttő Roland és Tombácz Anikó bemutatóját csodálhatja meg a nagyérdemű, akik hazánkat és Miskolcot rangos világversenyeken képviselik; idén novemberben Kínában a 10 Tánc Világbajnokságon versenyeztek.


A Gálaműsoron természetesen részt vesz a házigazda Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház méltán népszerű, és igen eredményes KÖDMÖN Formációs Táncegyüttese és Miskolci Mazsorett Együttese is.


A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Formációs Táncfesztiválra meghívást kaptak külföldi együttesek: a Lengyel Bajnokság latin 3. helyezettje, az A-Z Scoola Tánccsoport, valamint az erdélyi Mini Maxi Dance Club formációja.

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend