Hirdetés
2011. december 17.

Karácsonyi gyerekprogram

Helyszín: Budapest,Millenáris Fogadó
Kezdési időpont: 13:00
10.00-16.00 Baba Bú-Jó - Játszóház kicsiknek

A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható.


A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.


10.00-16.00 Csiribiri kézműves műhely

Karácsonyfadísz-készítés, tűzzománc, mézeskalácssütés.


10.00 Lépegető - élőzenés karácsonyi táncház

"Duda duda szőrös duda..."


11.00 Ciróka Bábszínház: A téli tücsök meséi

A híres-hírhedt bogarász, Bogaras Barnabás professzor szobájában furcsa dolgok történnek: a sarokból időnként gyanús ciripelés hallatszik! Hát persze! Amikor egy tücsök telel a ládában... És amíg telel, mesél a nyárról. Mókás történeteket idéz fel a fájós fogú vakondról, a szájhős cincérről, a nyúl és a kígyó versenyfutásáról. Csukás István közismert könyvéből három mulatságos mese kel életre a 25 éves Ciróka színpadán.


Csukás István meséjéből bábszínpadra írta: Zalán Tibor | Tervezte: Horváth Mária | Zene: Ágoston Béla | Rendezte: Rumi László | Játsszák: Krucsó Júlia Rita, Szörényi Julcsi, Tímár Zoltán


Az előadás 4 éven felülieknek ajánlott.


12.00-13.00 Karácsonyi dalok, mondókák tanulása, éneklése - az Apró Színház közreműködésével

13.00-14.00 Szeretet - drámafoglalkozás a szegénységről, önzetlenségről, szeretetről - az Apró Színház közreműködésével

Ajánlott korosztály: 6-12 évesek.


15.00 VSG Kamarabalett: A rendíthetetlen ólomkatona - táncmese

Az izgalmas táncos feldolgozás hagyományosan tele van humoros jelenetekkel. A szuronyos puskát tartó fess és bátor ólomkatona a fiúknak, a valódi tüllruhás és spicc cipős balerina pedig a kislány nézőknek okoz majd nagy örömöt. A mű különlegessége, hogy az előadás egyfajta összművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték segítségével meséljük el főhősünk kalandos utazását. Csodás meseszínhelyek varázslatos váltakozása teszi feledhetetlenné a táncmesét. Az előadás örök érvényű üzenete pedig nem más, mint hogy a hősiesség és az egymás iránti bátor kiállás tűzön-vízen keresztül is győzhet a gonosz felett!


16.00 Az Üveghegy Társulat bemutatkozó koncertje

A Millenáris karácsonyi ajándékként mutatja be a vadonatúj, még soha nem látott Üveghegy Társulat első zenés meseelőadását. A méltán világhírű jazzmuzsikusok Sárik Péter vezetésével - gyermeki énjüket előtérbe engedve - szövetkeztek egy gyermeklelkű mesemondóval, Bátky Andrással, hogy megteremtsenek egy új műfajt, a jazz-mesét. Ez varázslatosan könnyed szórakozást nyújt mindenkinek, és könnyedén elvarázsol gyermeket, felnőttet egyaránt. Mesét látunk, hallunk, amelyet hangulataiban tökéletesen körülölelő zene kísér, miközben egy kislány kalandjait követhetjük végig az úton, amint a világot körbejárva végül talán hazaér. Az előadásban a mese prózájába illeszkedő hét csodás dalt is hallunk - Bíró Eszter előadásában.


Az Üveghegy Társulat: Bíró Eszter - ének | Sárik Péter - zongora | Bátky András - mese | FODO - ütőhangszerek | Berdisz Tamás - dob | Frey György - basszusgitár | Ávéd János - szaxofon

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2011. december
H K Sz Cs P Sz V
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend